LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

ذوب آهن اصفهان گواهینامه استاندارد ملی ایران برای تولید ریل را دریافت نمود
شهریور ۶, ۱۳۹۹
۷۵ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری چادرملو در معدن و فولاد کشور
شهریور ۱۰, ۱۳۹۹
نمایش همه

گزیده‌ای از اخبار فولاد مبارکه

شهریور ۱۰, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • #اخبار
  • فولاد مبارکه

برگزاری آزمون استخدامی شرکت فولاد مبارکه با حضور  بیش از ۳۰ هزار داوطلب

آزمون استخدامی شرکت فولاد مبارکۀ اصفهان با حضور بیش از ۳۰ هزار داوطلب در دو مقطع دیپلم (برای مشاغل اپراتوری) و لیسانس (برای مشاغل کارشناسی) در روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه هفتۀ گذشته، در محل دانشگاه اصفهان و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های لازم با همکاری ستاد برگزاری آزمون‌های دانشگاه اصفهان و پشتیبانی حدود هزار نفر  برگزار شد.

در جریان برگزاری این آزمون، مدیرعامل فولاد مبارکه، جمعی از معاونان و مدیران این شرکت و رئیس ستاد برگزاری آزمون‌های دانشگاه اصفهان در خصوص برگزاری این آزمون چنین گفتند:

مهندس عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه:
نیروی انسانی متعهد و متخصص رکن اساسی انجام مأموریت‌های سازمان است

نه‌تنها در فولاد مبارکه، بلکه در همۀ بخش‌های جامعه، اعم از صنعت، اقتصاد، تجارت و بخش‌های اداری کشور، نیروی انسانی حرف اول را می‌زند و به کار گرفتن نیروی انسانی متعهد، متخصص، کارآزموده و دارای دانش مرتبط در بخش‌های مختلف منجر به افزایش بهره‌وری و انجام درست مأموریت‌ها خواهد شد.

شرکت فولاد مبارکه در این سال‌ها برای رعایت عدالت و انتخاب بهترین‌ها، کارکنان خود را از طریق آزمون ورودی برمی‌گزیند و برای اینکه این آزمون به لحاظ کمّی و کیفی از سطح علمی قابل قبولی برخوردار باشد، آن را  توسط یکی از مراکز دانشگاهی طراحی و برگزار می‌نماید.به همین منظور با توجه به اینکه دانشگاه اصفهان به‌عنوان برگزارکنندۀ این آزمون از تجربه و دانش کافی در این زمینه برخوردار است، تهیۀ سؤالات، برگزاری آزمون، حفاظت و امنیت سؤال‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به این دانشگاه واگذار شد. در بازدیدی که از این دانشگاه داشتیم، مشخص شد پروتکل‌های بهداشتی به‌خوبی رعایت شده و روند برگزاری به‌گونه‌ای است که داوطلبان در فضایی آرام، با امکانات کافی و بدون نگرانی از  سلامتی خود  در  آزمون شرکت کرده‌اند. امیدواریم از بین داوطلبان بهترین‌ها را انتخاب کنیم و در فولاد مبارکه در خدمت آن‌ها باشیم.

نقش مهم نیروی انسانی در موفقیت‌ها و تحقق مأموریت‌های سازمانی انکارناپذیر است؛ به‌گونه‌ای که اگر امکانات، دستورالعمل‌ها، سازمان‌دهی و مدیریت سازمان‌ها در بستر نیروی انسانی دارای دانش، تعهد، انگیزه و آموزش‌دیده قرار نگیرد، سازمان کارایی لازم را نخواهند داشت. بنابراین رکن اساسی انجام مأموریت‌های دستگاه‌ها نیروی انسانی آن‌هاست.

توجه به مسائل معیشتی کارکنان از مهم‌ترین مباحثی است که همواره در نظر گرفته شده است؛ چراکه این موضوع در افزایش انگیزه و آسودگی خاطر آن‌ها و در نتیجه در افزایش بهره‌وری سازمان تأثیر بسزایی دارد. همواره بر این موضوع تأکید داشته‌ایم که از میان ۹ معاونت فولاد مبارکه، مهم‌ترین آن‌ها معاونت نیروی انسانی است. اگر این معاونت کار خود را صحیح و کامل انجام دهد، سایر معاونت‌ها و قسمت‌ها  نیز می‌توانند در بستری آرام و کارآمد وظایف خود را انجام دهند.

یکی از اهداف اجرای توسعه‌ها در گروه فولاد مبارکه، پس از توسعۀ صنعت فولاد و ظرفیت و میزان تولید آن، ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان کشور به‌عنوان یک رسالت و مسئولیت اجتماعی است. در همین راستا ابَرپروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ می‌تواند اشتغال‌زایی خوبی برای جوانان به همراه داشته باشد. در این پروژه حداقل برای هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۸ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

عباس اکبری محمدی معاون نیروی انسانی و سازمان‌دهی شرکت فولاد مبارکه:
فرایند استخدام و جذب نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین فرایندهای توسعۀ منابع انسانی در سازمان‌هاست

ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه ۸ شهریورماه زنگ آغاز آزمون استخدامی فولاد مبارکه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط کرونایی زده شد تا داوطلبان در طی سه روز برای استخدام در شرکت فولاد مبارکه با هم رقابت کنند.

آزمون استخدامی شرکت فولاد مبارکه در ۳۲ رشته برگزار شد تا از میان ۳۰ هزار    و ۱۳۶ داوطلب، ۵۲۷ نفر از طریق برگزاری آزمون کتبی (دانشی)، ارزیابی مهارتی و مصاحبه (برای مشاغل اپراتوری)، کانون ارزیابی شایستگی (برای مشاغل کارشناسی)، معاینات طب صنعتی (برای سنجش سلامت، توانایی جسمی و ویژگی‌های روان‌شناختی) و گزینش، جذب شرکت فولاد مبارکه شوند.

ازآنجاکه مهم‌ترین سرمایۀ یک شرکت، منابع انسانی آن است، توجه ویژه به این فرایند نوعی سرمایه‌گذاری بلندمدت برای آیندۀ شرکت محسوب می‌گردد. در این راستا شرکت فولاد مبارکه نظام جذب خود را به‌صورت علمی، نظام‌مند و مبتنی بر شایستگی، با هدف تناسب بیشتر شغل و شاغل طراحی کرده است.

فرایند جذب شرکت فولاد مبارکه مشتمل بر مراحل آزمون کتبی، کانون ارزیابی، ارزیابی مهارتی، معاینات طب صنعتی، گزینش، آموزش و جامعه‌پذیری و کارورزی اولیه است. پس از پایان این فرایند در نهایت بیش از ۵۰۰ نفر در شرکت فولاد مبارکه مشغول به کار خواهند شد.

همچنین به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که بیش از ۱۰۰۰ نفر نیز در شرکت‌های گروه فولاد مبارکه به کار گرفته خواهند شد. در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد اشتغال پایدار در سطح کشور، آزمون‌های سایر شرکت‌های گروه فولاد مبارکه نیز در حال برنامه‌ریزی و انجام است.

مدیرعامل فولاد مبارکه در بازدید از ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم:

ظرفیت تولید محصولات ویژه در فولاد مبارکه دو  برابر خواهد شد

مدیرعامل فولاد مبارکه با حضور در جمع مدیران، کارکنان و پیمانکاران ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم از روند اجرای پروژۀ جایگزینی تکنولوژی و تجهیزات کارگاه گاززدایی (VOD) به‌جای سیستم (DH) و محل اجرای توسعۀ سالن فولادسازی بازدید کرد.

مهندس عظیمیان ضمن تأکید بر اهمیت تسریع اجرای این پروژه گفت: در حال حاضر فولادهای خاص و پرکاربرد موردنیاز در تولید لوله‌های مورداستفاده در انتقال نفت و گازترش و برخی گریدهای خاص دیگر  با به‌کارگیری یک ایستگاه RH-TOP در حال تولید است. در گذشته فرایند گاززدایی از طریق ایستگاه DH انجام می‌شد، ولی از نظر کمیت و کیفیت جوابگوی نیاز امروز نبود و مدتی است که از مدار تولید خارج شده است. اکنون بناست تا با استفاده از برخی زیرساخت‌های موجود در مکان این ایستگاه، یک واحد گاززدایی دوقلو VOD، مجهز به پمپ ایجاد خلأ مکانیکی نصب گردد. با به‌روزرسانی این تکنولوژی و استفاده از سیستم جدید، علاوه بر افزایش ظرفیت این قبیل محصولات، به لحاظ کیفی هم به رشد فزاینده‌ای دست خواهیم یافت؛ ضمن اینکه ظرفیت فعلی تولید ذوب‌های کیفی گاززدایی‌شده   1 میلیون تن است که با نصب ایستگاه جدید به بیش از  2 میلیون تن خواهد رسید.

وی رعایت دستورالعمل‌های ایمنی و انسجام در کار تیمی را در روند اجرای این پروژه بسیار حائز اهمیت دانست و با تأکید بر اینکه با اجرای این پروژه از واردات بخش دیگری از محصولات خاص بی‌نیاز خواهیم شد، گفت: کاهش گازهای محلول در فولادهای تولیدی ارزش افزودۀ اقتصادی و سودآوری بیشتر برای سهام‌داران شرکت در پی دارد.

مدیر ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری شرکت فولاد مبارکه نیز  در تشریح چگونگی اجرای این پروژه گفت: با تأکید مدیریت ارشد شرکت، افزایش کمّی و کیفی تولید فولاد مقاوم به گازترش در ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم به‌عنوان یک محصول ویژه و جدید و به‌کارگیری تکنولوژی VOD به‌عنوان یکی از سیستم‌های گاززدایی به‌روز در فرایند تولید فولاد در دستور کار این ناحیه قرار گرفت.

غلامرضا سلیمی کاربرد این سیستم را برای خارج کردن گازهای محلول در مذاب از طریق ایجاد خلأ و افزایش خواص مکانیکی و مقاومت به خوردگی فولاد تولیدی اعلام و اضافه کرد: بر اساس تصمیمات گرفته‌شده قرار است سیستم twin VOD  به‌جای سیستم گاززدایی قدیمی (DH) این ناحیه مستقر شود.

وی از اجرای مراحل پایانی دمونتاژ سامانۀ قدیم خبر داد و گفت: این پروژه به‌زودی وارد فاز دوم خواهد شد که شامل اجرای فونداسیون و سیویل کارگاه جدید است.

سلیمی با اشاره به اینکه در فصل گرم سال برای همکاری با برق منطقه‌ای در هنگام پیک مصرف برق، اختصاص برق به واحد فولادسازی کاهش می‌یابد گفت: به همین منظور به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با همکاری سایر واحدهای شرکت، فعالیت‌های توسعه‌ای، تعمیراتی و بهینه‌سازی از جمله تغییر سیستم گاززدایی و پیش‌نیازهای نصب جرثقیل ۳۲۰ تن سالن فولادسازی را در این فصل که به‌ناچار با کمترین ظرفیت تولید کار می‌کنیم، انجام دهیم.

به گفتۀ مدیر ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه، برای انجام این پروژه مقدمات زیرساختی مهمی باید صورت می‌گرفت که از جملۀ آن‌ها می‌توان به جابه‌جایی مسیر داکت‌های کوره‌های پاتیلی، تعویض پایپینگ‌ها در عمق ۱۲ متری زمین، نصب فونداسیون مجدد، نصب اسکلت فلزی و نصب لوله‌هایی با قطر ۲ متر در ارتفاع ۴۰ متری اشاره کرد.

وی با بیان اینکه انجام این حجم از اقدامات و بهینه‌سازی‌ها در طول چند ماه گذشته، در کمترین زمان ممکن در نوع خود بسیار مهم و کم‌نظیر بوده است، گفت: در فرصت اجرای این پروژه همچنین عملیات نصب دیوارهای جداکنندۀ مسیر مکش غبارهای کوره‌های پاتیلی با هدف بهبود هرچه بیشتر فرایندهای زیست‌محیطی و بهتر شدن فرایند تولید انجام شد.

سلیمی در ادامه از پیش‌بینی چند مسیر جدید برای تسهیل روند بازدید میهمانان با همکاری واحد مهندسی صنایع، مهندسی کارخانه و  روابط عمومی شرکت در خلال اجرای پروژۀ اصلی خبر داد و گفت: با اجرای این پروژه، میهمانان با ایمنی و کیفیت بهتری قادر خواهند بود از تجهیزات ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت بازدید کنند و بهرۀ لازم را ببرند.

مدیر ناحیۀ فولادسازی فولاد مبارکه زمان آغاز اجرای پروژۀ جایگزینی و به‌روزرسانی سیستم گاززدایی را ابتدای مردادماه و اتمام آن را پایان سال جاری اعلام کرد.

وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: در حال حاضر نیز با استفاده از سیستم‌های گاززدایی در واحد RH، فولادهای مخصوص محیط نفت و گازترش و فولادهای ویژۀ صنایع خودروسازی در حال تولید است، اما با بهره‌برداری از سیستم جدید، تولید کمّی و کیفی بسیاری از انواع فولادهای خاص پرکاربرد در صنایع یادشده به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل فولاد مبارکه خبر داد:

گسترش همکاری شرکت‌های فولاد مبارکه و مجتمع صنعتی فولاد اسفراین

مهندس عظیمیان، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، به همراه جمعی از معاونان و مدیران این شرکت، با حضور در مجتمع فولاد اسفراین، بر توسعۀ همکاری‌های دو شرکت و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در تکمیل بیش از پیش زنجیرۀ فولاد تأکید کرد.

وی در این خصوص گفت: فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین فولادساز ایران و منطقۀ خاورمیانه یکی از مشتریان اصلی فولاد اسفراین است. این شرکت در بسیاری از خطوط تولید خود و با رویکرد حمایت حداکثری از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی در نظر دارد همکاری‌های خود را با این شرکت گسترش دهد.

مهندس عظیمیان با اشاره به ابرپروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ شرکت فولاد مبارکه گفت: ازآنجاکه فولاد اسفراین عمدۀ مادۀ اولیه قطعات یدکی فولادسازان را تولید می‌کند، بر آن شدیم تا در این بازدید زمینۀ همکاری بیش از پیش دو شرکت را برای استفادۀ حداکثری از ظرفیت‌های سازندگان داخلی بررسی کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه  در خصوص سطح همکاری‌های فولاد مبارکه و فولاد اسفراین گفت: در قرارداد احداث ابرپروژۀ ۴٫۲ میلیون تنی نورد گرم شمارۀ ۲ به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حدود ۵۴ درصد این طرح عظیم باارزش ۵ هزار میلیارد تومان در داخل کشور و ۴۶ درصد آن توسط شرکت خارجی ساخته شود. این در حالی است که بخشی از سفارش‌های این پروژه، یعنی غلتک‌های نورد، می‌تواند توسط فولاد اسفراین تأمین گردد و از خروج  ارز    از کشور جلوگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: به‌منظور عمل به فرمایش مقام معظم رهبری، تمام توانمان را در جهت بومی‌سازی به کار برده‌ایم، تاجایی‌که با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه و حمایت‌های این شرکت از سازندگان داخلی، حدود ۴ هزار قطعۀ استراتژیک موردنیاز کارخانه بومی‌سازی شده و حدود ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی شده است. به خاطر داشته باشیم در قرارداد قبلی احداث پروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ که با شرکت‌های سازندۀ خارجی بسته شده بود، فقط تأمین ۲۷ درصد تجهیزات از داخل در نظر گرفته شده بود؛ اما به‌دلیل تحریم‌های ثانویه، آن قرارداد منتفی شد و در قرارداد جدید با رویکرد ساخت حداکثری در داخل کشور سهم داخلی‌سازی به ۵۴ درصد افزایش یافت و این امر از استراتژی و ارادۀ فولاد مبارکه برای تکیه بر دانش فنی مهندسان، کارشناسان و سازندگان داخلی نشان دارد.

فولاد مبارکه پشتیبان سازندگان داخلی و رونق تولید است

در جریان این بازدید، ایرج میرزائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور مدیرعامل فولاد مبارکه و هیئت همراه در کارخانۀ فولاد اسفراین از حسن اعتماد مهندس عظیمیان به مجتمع اسفراین قدردانی کرد و گفت: این شرکت با فولاد مبارکه قراردادهای مختلفی در دست اجرا دارد، تاجایی‌که در حال حاضر از حدود ۲۰ غلتک نورد فولاد مبارکه ۱۰ غلتک به این شرکت ارسال شده است. همچنین پروژه‌های دیگری از  فولاد مبارکه در فولاد اسفراین در حال اجراست.

وی در ادامه با اشاره به ارادۀ فولاد مبارکه برای استفاده از ظرفیت‌های فولاد اسفراین در ساخت پروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ خاطرنشان کرد: تأمین غلتک‌های پشتیبان این پروژه که تعداد آن در حدود ۶۸ عدد و وزن آن بسیار زیاد است، برای اولین بار در ایران اتفاق خواهد افتاد و این به دلیل پشتیبانی فولاد مبارکه از سازندگان داخلی و رونق تولید است.

در جریان بازدید از شرکت فولاد سفید دشت صورت گرفت؛

قدردانی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعۀ منطقه‌ای وزارت کشور از فولاد مبارکه

هم‌زمان با هفتۀ دولت، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعۀ منطقه‌ای وزارت کشور به همراه استاندار و جمعی از مسئولین استان چهارمحال و بختیاری از واحدهای آهن‌سازی، انباشت و برداشت و روند اجرای پروژۀ بریکت‌سازی و فولادسازی شرکت فولاد سفیددشت بازدید کرد.

دکتر دین‌پرست روند افزایش تولید فولاد سفیددشت از ابتدای بهره‌برداری تا شهریورماه سال جاری را مطلوب ارزیابی کرد.

وی با تأکید بر اهمیت رفع موانع تکمیل پروژه‌های فولاد سفیددشت از حمایت‌های شرکت فولاد مبارکه از صنایع کوچک قدردانی کرد و به تشریح اقدامات لازم در خصوص تسریع عوامل تأثیرگذار بر راه‌اندازی پروژۀ فولادسازی و ریخته‌گری پرداخت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعۀ منطقه‌ای وزارت کشور از تکمیل زنجیرۀ تولید فولاد در استان چهارمحال و بختیاری حمایت و بر رعایت مسائل زیست‌محیطی و توسعۀ متوازن تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار فولاد، در جریان این بازدید، محمود ارباب‌زاده مدیرعامل شرکت فولاد سفیددشت، فعالیت‌های صورت‌گرفته در خصوص تأمین آب موردنیاز شرکت از محل پساب شهری بروجن، احداث واحد تصفیۀ اولترافیلتراسیون، راه‌اندازی واحدهای اکسیژن، بریکت‌سازی و فولادسازی و ریخته‌گری را تشریح و ابراز امیدواری کرد با رفع موانع موجود ازجمله ترخیص تجهیزات از گمرک، اهتمام پیمانکاران و حمایت‌های شرکت فولاد مبارکه و سازمان ایمیدرو به‌عنوان سهام‌داران شرکت، واحدهای فولادسازی و ریخته‌گری تا پایان سال راه‌اندازی گردد.

نمایندۀ مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:

مشکل نوسان قیمت فولاد از نحوۀ توزیع است، نه تولیدکننده

سید محسن دهنوی، نمایندۀ مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی روز پنج‌شنبه ۶ شهریور از خطوط تولید فولاد مبارکه بازدید و در جلسۀ مشترک با مهندس عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه و خانم دکتر صالحی نمایندۀ مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در خصوص نوسان قیمت میلگرد و سیمان در بازار تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد این مشکل از جانب تولید نیست و مسئلۀ توزیع است.

دهنوی با اشاره به مشکلات فراروی تولید و تأمین مواد اولیه برای فولادسازان و نوسان قیمت میلگرد و سیمان در بازار اظهار داشت: کنترل و مدیریت قیمت‌ها برای نمایندگان مجلس از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های صورت‌گرفته با سرپرست پیشین وزارت صمت و رئیس بورس کالا به این نتیجه رسیدیم که این مشکل از جانب تولید نیست و بخش بزرگی از این مشکلات ناشی از توزیع نادرست است.

نمایندۀ مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایۀ برخی مصرف‌کننده‌ها از وجود واسطه‌هایی که باید محصول را از آن‌ها تهیه کنند، بر رسیدن به راهکاری که مصرف‌کنندۀ اصلی بتواند بدون واسطه محصول را دریافت کند تأکید کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامۀ سخنان خود خاطرنشان کرد: معادن به وظیفۀ اصلی خودشان که اکتشاف بوده خوب عمل نکرده‌اند و بر اساس گزارش خودِ معدنی‌ها، اگر با همین روال پیش برویم تا ۱۵ سال دیگر مواد معدنی داریم و از طرفی حوزۀ اکتشاف متأسفانه مغفول مانده است.

دهنوی بر حمایت قوانین بالادستی از صنایع بزرگی مانند فولاد مبارکه با هدف حمایت از تولید تأکید کرد و افزود: زنجیرۀ خوبی با وجود قطعه‌سازان و دیگر صنایع در اصفهان وجود دارد، ولی ازآنجاکه فولاد مبارکه یک صنعت پیش‌برندۀ فناوری در کشور است، باید شرکت‌های دانش‌بنیان بیش‌ازپیش شکل بگیرند و با کمک مجلس و فولاد مبارکه شاهد شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزۀ معدن باشیم.

وی از تشکیل معاونت امور معدن در فولاد مبارکه به‌عنوان یک گام مثبت و    روبه‌جلو نام برد.

رفع بحران بازار با واگذاری مدیریت توزیع به فولاد مبارکه

در ادامۀ این جلسه، مدیرعامل فولاد مبارکه گزارش مبسوطی از دستاوردها و اهداف توسعه‌ای فولاد مبارکه در زمینه‌های تولید و فناوری ارائه کرد و در خصوص شرایط نابسامان قیمت‌ها در بازار فولاد گفت: افزایش قیمت محصول در بازار هیچ منفعت و درآمدی ایجاد نمی‌کند. این در حالی است که فولاد مبارکه قیمت کشف‌شده در بورس را دریافت می‌کند. البته هیجانات بازار در این افزایش قیمت‌ها تأثیرگذار است.

حمیدرضا عظیمیان با بیان اینکه ۱۰۰۰ مصرف‌کنندۀ اصلی در چرخۀ متقاضیان و مشتریان فولاد مبارکه وجود دارد، گفت: همکاران ما در واحد فروش به‌خوبی مشتریان اصلی را می‌شناسند و به‌طور مرتب آن‌ها را رصد می‌کنند. ازجملۀ این مشتریان می‌توان به ایران‌خودرو و شرکت‌های حوزۀ نفت و گاز اشاره کرد که ظرفیت‌ها و نیازهای آن‌ها نیز به‌خوبی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: اگرچه در سامانۀ بهین‌یاب نیاز برخی استان‌ها شناسایی شد، اما برخی بیش از سهمیۀ خودشان اعلام نیاز کردند و متأسفانه بخش مازاد و چه‌بسا کل سهمیۀ دریافتی را در بازار به فروش رساندند.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه ادعا دارد که اگر به مدت سه ماه مدیریت توزیع را در دست داشته باشد، بحران بازار را رفع خواهد کرد؛ ضمن اینکه ظرفیت و توانایی اصلاح سامانۀ بهین‌یاب را هم دارد. بهترین حالت این است که مصرف‌کننده بتواند به‌جای بازار و واسطه از فولاد مبارکه خرید کند. متأسفانه در چند سال اخیر، شاهد سیاست‌گذاری‌های متفاوتی بوده‌ایم که بر مدیریت بازار تأثیرگذار بوده است.

مهندس عظیمیان گفت: فولاد مبارکه در پنج‌ماهۀ اول سال جاری ۱۱۰ درصد علاوه بر سهمیۀ مشخص‌شده، عرضۀ محصول داشته است و با وجود اینکه مسئول تنظیم بازار نبوده، تلاش کرده از هیجانات جلوگیری کند.

وی خواستار ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضوع برای کوتاه کردن دست دلالان شد و گفت: باید در مجلس ترتیبی اتخاذ شود تا از سودجویی دلالان و واسطه‌ها جلوگیری شود و سامانۀ بهین‌یاب نیز اصلاح شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه تأکید کرد: سایر تولیدکنندگان نیز باید محصولشان را در بورس عرضه کنند و در صورت نیاز، دستگاه‌های نظارتی برای مدیریت و نظارت بر بازار و محصولاتی که در برخی انبارها دپو شده است، ورود کنند. ما اطلاعات کسانی را که محصول ما را در انبارها دپو کرده‌اند به دستگاه‌های امنیتی داده‌ایم تا با آن‌ها برخورد کنند.

به پیشنهاد مهندس عظیمیان، وزارت صمت باید فهرستی به فولاد مبارکه بدهد که در آن مشخص باشد چه مقدار محصول بین چه کسانی توزیع شود. به خاطر داشته باشیم در خصوص سیستم توزیع مچینگ هم اتهام‌های زیادی به فولاد مبارکه وارد کردند، درصورتی‌که فولاد مبارکه طبق دستور وزارتخانه عمل کرده است. برخی قصد دارند با ایجاد هیاهو به خواستۀ خود برسند.

گلایۀ ما این است که فولاد مبارکه مانند یک دانش‌آموز خوب است که هم باانضباط است و هم به‌خوبی تکالیفش را انجام داده و هم درسش را خوانده است؛ اما بعضا دچار بی‌مهری‌هایی می‌شود که نباید متوجه او باشد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت فولاد مبارکه در تأمین ورق‌های مقاوم به گازترش سود چندانی برای شرکت نداشته و هدف این کار بیشتر تأمین اهداف حاکمیت و کمک به تحقق اهداف اقتصادی و استراتژیک نظام بوده است.

مهندس عظیمیان از خالی ماندن ۵۰۰ هزار تن ظرفیت تولید فولاد مبارکه در سال گذشته به دلیل کمبود مواد اولیه گلایه و تصریح کرد: به دلیل اختصاص نیافتن سنگ‌آهن کافی از سوی معادن متأسفانه به‌اجبار و علی‌رغم میل باطنی به سمت معدن‌داری گام برداشتیم؛ درحالی‌که سرمایه‌گذاری ما فقط باید در حوزۀ فولاد باشد، ولی نبودِ همراهی و نگاه کلان در کشور، ما را به این سمت سوق داده تا خود را به این روش از بحران دور کنیم.

وی تأکید کرد: فولاد مبارکه به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی برای مشتریان خود LC سه‌ماهه باز می‌کند و علی‌رغم اینکه تسهیلات خود را با سود زیاد از بانک‌ها دریافت می‌کند برای مشتریان با نرخ‌های بسیار کمتر شرایط دریافت محصول فراهم می‌کند و این یک اقدام قابل افتخار برای فولاد مبارکه است.

مدیر عامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مزایای اجرای طرح نورد گرم شمارۀ ۲ فولاد مبارکه گفت: در صورت احداث خط نورد گرم شمارۀ ۲ در ۳۶ ماه آینده، نه‌تنها ظرفیت‌های خالی نورد کشور تأمین خواهد شد، بلکه امکان صادرات بخش قابل‌توجهی از محصولات نیز فراهم خواهد آمد. ضمن اینکه توان کشور در تولید انواع ورق افزایش خواهد یافت و از واردات و خروج ارز تا حد قابل‌توجهی بی‌نیاز خواهیم شد.

وی با تأکید بر اینکه وزارت خزانه‌داری آمریکا سه بار فولاد مبارکه را تحریم کرده است، گفت: علی‌رغم همۀ این فشارها و تحریم‌ها فولاد مبارکه همیشه تلاش کرده با تولید روزافزون، به جامعه روحیه و امید پمپاژ کند و این امر از نقش تأثیرگذار این شرکت بر اقتصاد کشور حکایت دارد.

فولاد مبارکه به‌خوبی در حال انجام دادن کار خود است

خانم دکتر صالحی نمایندۀ مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی نیز تصریح کرد: برخورد با مافیای فولاد از اولین مباحثی بوده که در مجلس مطرح شده و با حساسیت مورد پیگیری قرار گرفته است. خوشبختانه برای بیشتر نمایندگان، از جمله این‌جانب، طی بررسی‌های به‌عمل‌آمده مسجل شده که فولاد مبارکه کار خود را به‌خوبی انجام داده و مشکل توزیع است که در بازار تأثیر گذاشته است.

وی فولاد مبارکه را مولود انقلاب و مایۀ عزت نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و گفت: دخالت برخی سودجویان در بازار کشور مشکل ایجاد می‌کند که باید با آن‌ها برخورد شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:

رفع موانع تولید از مهم‌ترین برنامه‌های مجلس یازدهم

حجت‌الاسلام دکتر امیرقلی جعفری، نمایندۀ مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری، به همراه فرماندار و جمعی از مسئولین این شهرستان با حضور در شرکت فولاد مبارکه، در جلسه‌ای با مهندس عظیمیان، مدیرعامل این شرکت، از عملکرد مدیران و کارکنان فولاد مبارکه در مسیر تحقق راهبرد «جهش تولید» تشکر و قدردانی کرد و با اشاره به نقش تولید در رونق اقتصادی کشور، فولاد مبارکه را صنعت مادر و پیشتاز در عرصۀ خودکفایی دانست.

رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری از عملکرد این شرکت در حوزۀ مسئولیت‌های اجتماعی به‌ویژه کمک به استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری قدردانی کرد و گفت: هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا، حمایت‌های این شرکت از بیمارستان‌هایی که بیماران کرونا را مداوا می‌کنند و همچنین مساعدت‌های انجام‌شده  باعث کاهش آلام اقشار آسیب‌پذیر شده است.

وی در ادامه فولاد مبارکه را میدان‌دار جبهۀ صنعت کشور دانست و با اشاره به تحریم‌های اقتصادی دشمنان، نقش واحدهای صنعتی تأثیرگذار در عظمت و سربلندی ایران را ارزشمند ارزیابی کرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نام‌گذاری سال جاری به‌عنوان سال جهش تولید، از برنامه‌ریزی‌های مجلس شورای اسلامی برای کمک به مراکز تولیدی همچون فولاد مبارکه خبر داد و خاطرنشان کرد: در مجلس یازدهم به دنبال آنیم که با وضع قوانین مناسب و رفع موانع، روند تولید را سرعت ببخشیم. به همین جهت از مدیریت فولاد مبارکه و سایر صنایع انتظار می‌رود معضلات موجود را که مانع تحقق جهش تولید است مطرح سازند.

حجت‌الاسلام دکتر جعفری با اشاره به ضرورت وضع قوانین و نظارت بر فرایندهایی که موجب کوتاه شدن دست دلالان از تولید و چرخۀ اقتصاد می‌شود تأکید کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای وضع قوانینی که موانع تولید را کاهش دهد آمادگی کامل دارند.

شرکت‌های ورق خودرو   و   فولاد سفیددشت به‌عنوان بهترین واحدهای صنعتی استان مایۀ امیدواری مردم‌اند

به گزارش خبرنگار فولاد، مسعود ملکی فرماندار شهرستان بروجن نیز عملکرد گروه فولاد مبارکه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: شرکت‌های ورق خودرو و فولاد سفیددشت به‌عنوان بهترین واحدهای صنعتی استان، مایۀ امیدواری مردم منطقه‌اند.

ملکی ابراز امیدواری کرد با به بهره‌برداری رسیدن فاز دوم فولاد سفیددشت، فرصت‌های شغلی بیشتری برای نیروهای جوان و کارآمد این استان ایجاد شود.

فرماندار شهرستان بروجن از همکاری فولاد مبارکه در حوزۀ مسئولیت‌های اجتماعی قدردانی و خاطر نشان کرد: مساعدت فولاد مبارکه به بیمارستان‌ها در خرید تجهیزات موردنیاز و مواد ضدعفونی‌کننده و کمک به اقشار کم‌درآمد در این شرایط بحرانی بسیار ارزشمند است.

شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، مدرن‌ترین خط تولید ورق گالوانیزۀ کشور و مزیتی برای استان

بنابر این گزارش، در این جلسه مدیرعامل فولاد مبارکه نیز در گزارشی، وضعیت تولید و برنامه‌های گروه فولاد مبارکه را تشریح کرد.

مهندس عظیمیان با اشاره به اهمیت دو شرکت زیرمجموعۀ گروه فولاد مبارکه در استان چهارمحال و بختیاری و با بیان اینکه وجود صنایع مادر از جمله کارخانجات فولادسازی در هر منطقه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی را برای مردم به همراه دارد، خاطرنشان کرد: وجود شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به‌عنوان مدرن‌ترین واحد تولید ورق‌های گالوانیزه در کشور برای این استان یک مزیت است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در ادامه به تشریح نقش شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، دیگر شرکت فعال گروه فولاد مبارکه در این استان پرداخت و افزود: علاوه بر واحد
 احیا مستقیم این شرکت که در حال حاضر به‌خوبی در حال تولید است، واحد فولادسازی این شرکت نیز با ۸۴ درصد پیشرفت با سرعت و جدیت هرچه تمام‌تر در حال تکمیل است و با بهره‌برداری از آن بدون شک فرصت‌های شغلی بیشتری برای جوانان استان ایجاد خواهد شد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز