تازه های فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه مطرح کرد:
جهانی شدن و رقابتپذیری؛ بزرگترین مسائل پیش روی صنعت
رسالت صنعت فولاد امروز کمک به افزایش رشد اقتصادی، حفظ اشتغال و به گردش درآوردن چرخهای اقتصاد ملی است و از این منظر، دوران حساسی پیش روی این صنعت قرار دارد.
مهندس عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه، با تأکید بر اینکه جهانی شدن و برخورداری از صنعت رقابتپذیر از بزرگترین مسائل پیش روی صنعت و اقتصاد کشور است، در پاسخ به سؤالی دربارۀ گامهای فولاد مبارکه در حوزۀ جهش تولید چنین پاسخ داد:
امسال به فرمودۀ مقام معظم رهبری سال «جهش تولید» نامگذاری شده است. سالی که درست در شدیدترین تحریمهای بینالمللی علیه اقتصاد ایران، قرار است حرکتی جهشگونه در اقتصاد ایران شکل گیرد و تا امروز که پنج ماه از سال سپری شده، نمود عینی این امر در برخی از بخشهای صنعتی و معدنی کشور به خصوص حوزۀ فولادسازی آشکار شده است.
ایران با برخورداری از نیروهای جوان و تحصیلکرده، دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه، وجود پتانسیلهای درونی، مانند معادن، و وجود راههای استراتژیک، ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف اقتصادی دارد و حوزۀ صنایع معدنی و بهویژه فولادسازی نیز از این امر مستثنا نیست. واقعیت آن است که فشارهای خصمانۀ آمریکا در سه سال گذشته سبب شده رشد اقتصادی در کارنامۀ اقتصاد ایران منفی شود، ولی بدنۀ تولید و صنعت کشور توانسته همچنان استوار باشد و نه تنها نیاز داخلی کشور را برآورده سازد، بلکه محصولات خود را روانۀ بازارهای هدف صادراتی کند و در دورهای که فروش نفت عملا امکانپذیر نیست، برای کشور ارزآوری داشته باشد. شاید به صراحت بتوان گفت همین ایستادگی است که نماد تابآوری بالای اقتصاد ایران است. خوشبختانه با درک این موضوع و شرایط موجود، در اقتصاد ایران شعار «جهش تولید» در پیشانی استراتژیهای اقتصادی و ملی قرار گرفته تا نیاز مهم ایجاد اشتغال و ثروت در کشور محقق شود.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد:
فولاد مبارکه تحقق عینی راهبرد «جهش تولید»
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه از تحقق عینی جهش تولید در چهارماهۀ ابتدای سال جاری میگوید: تشدید تحریمهای بینالمللی علیه بخشهای مختلف اقتصاد ایران، بهویژه صنایع معدنی با محوریت فولاد، امسال را به سالی خاص برای تولید تبدیل کرده است. از یک سو، حلقۀ تحریمها تنگتر شده و تولیدکنندهها در برخی از بخشهای مرتبط با تأمین ارز موردنیاز مواد اولیه با مشکل مواجهاند؛ و از سوی دیگر، ضریب خوداتکایی در کشور روزبهروز در حال افزایش است و چرخ بسیاری از صنایع را به حرکت درآورده است. با این همه از ابتدای سال، وضع محدودیتهای بینالمللی علیه اقتصاد ایران از یک سو و شیوع ویروس کرونا از سوی دیگر بسیاری را در تحقق شعار سال، یعنی «جهش تولید»، با شک و تردید مواجه کرده بود. در این میان، زنجیرۀ تولید در برخی از بخشهای معدن و صنایع معدنی، بهویژه در فولاد کشور، به شکل عینی این شعار را محقق ساختهاند و تولید چند برابری در چهارماهۀ ابتدای سال جاری مؤید این نکته است.
افزایش ظرفیت انبارهای روباز خطوط نورد سرد و گرم
کارشناس اجرای پروژههای ساختمانی، محوطهسازی و اسکلت فلزی فولاد مبارکه از دمونتاژ دو دستگاه جرثقیل ۰۳ و ۰۲ HSM انبار تختال واحد نورد گرم و مونتاژ آنها بر روی انبار صادراتی جدید S۱۰ و انبار جدید کویل واحد ۵۲ خبر داد.
امیر چاوشی هدف از اجرای این پروژه را استفاده از حداکثر ظرفیت فضای انبار صادراتی S10 و بخش نورد گرم انبار واحد ۵۲ جهت دپوی کویل بهمنظور افزایش ظرفیت انبارهای روباز خطوط نورد سرد و گرم با استفاده از جرثقیلهای موجود انبار تختال واحد نورد گرم و بهینهسازی آنها اعلام کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس اهداف سازمان، در راستای توسعۀ انبارهای شرکت، این پروژه در قالب دستور کار به قرارداد احداث انبار روباز کویلی واحد ۵۲ و با برآورد ریالی حدود ۳۰ میلیارد ریال ابلاغ شد، در خصوص مزایای اجرای این طرحها گفت: به همین منظور با نصب و راهاندازی جرثقیل HSM02 بر روی قسمت نورد گرم انبار واحد ۵۲، ظرفیت انبار به مقدار حدود ۵۰ هزار تن کلاف بهصورت دوطبقه و همچنین با نصب جرثقیل HSM03 بر روی انبار S10 ظرفیت آن تا حدود ۱۰ هزار تن کلاف دوطبقه بر روی هم افزایش خواهد یافت.
چاوشی خاطرنشان کرد: کلیۀ روشهای اجرایی فنی با مشارکت گروهی تیمی از کارشناسان واحدهای مختلف فولاد مبارکه شامل اجرای پروژههای ساختمانی، بازرسی جرثقیلها، تعمیرات جرثقیلهای نورد گرم و سرد، مهندسی کارخانه و شرکت مهندسی فولاد در جلسات متعدد مورد تدوین و بررسی قرار گرفت و در حداقل زمان ممکن در تعمیرات برنامهریزیشده سالانه واحد نورد گرم با موفقیت انجام شد.
اجرای تعمیرات اساسی و چابکسازی ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم
مدیریت شرکت فولاد مبارکه در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی خود، با همکاری ادارۀ کل برق منطقهای اصفهان در یک برنامۀ منسجم، تعمیرات اساسی ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم را در گرمترین ایام فصل تابستان برنامهریزی و اجرا کرد تا از این طریق در زمان پیک بار شبکۀ سراسری برق، شهروندان عزیز با مشکل کمبود یا خاموشی برق مواجه نشوند.
مدیر ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: به دنبال افزایش مصرف برق کشور در فصل تابستان و محدودیتهای اعمالشده بر ناحیۀ فولادسازی از سمت شبکۀ سراسری برق، مدیریت شرکت تصمیم گرفت جهت حفظ آمادهبهکاری تجهیزات، این محدودیت را به فرصتی باارزش برای انجام کارهای تعمیرات اساسی ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم تبدیل کند.
غلامرضا سلیمی افزود: با استفاده از پتانسیل نیروهای تعمیراتی داخل ناحیه و تیم پشتیبانی (همانند تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، بازرسی فنی و…) فعالیتهای تعمیراتی و اصلاحی بر روی تجهیزات انجام شد تا ضمن استفاده از زمانهای محدودیت تولید، آمادهبهکاری تجهیزات جهت افزایش تولید و دستیابی به رکوردهای بهتر افزایش یابد.
وی گفت: برخی از اقدامات انجامشده در این خصوص عبارتاند از: انجام تعمیرات برنامهریزیشده دورهای و تعویض بخشی از سازۀ پلتفرم و اصلاح اسلب محوطۀ سربارهگیری با صرف حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت، انجام تعمیرات دورهای و تعویض بخشی از سازۀ پلتفرم در کورۀ شمارۀ ۴ با صرف حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر ساعت؛ تعویض Main beam آبگرد سقف، تعویض راکرز کورۀ شمارۀ ۷ با صرف حدود ۱۳ هزار نفر ساعت.
سلیمی با بیان اینکه در قسمت ریختهگری مداوم هم اقدامات بزرگی انجام شده است، گفت: در تعمیرات چهارروزۀ ماشین ریختهگری شمارۀ ۱، گپگیری غلتکهای کشاننده و مستقیمکننده و همچنین لاینرگذاری آنها در چند مرحله و جبهۀ کاری انجام شد. ضمن اینکه نظافت صنعتی ماشین که در شاتدانهای عادی قابل انجام نیست، تمیزکاری فلوشینگ ماشین، تخریب و بتنریزی وسط خط، نصب مبدل حرارتی اسلاید گیت جهت کاهش دمای هیدرولیک، دمونتاژ و مونتاژ سگمنت های ۱ و ۲ هر دو خط و تعویض لیور اسیلاتور نیز صورت گرفت.