LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

گزیده‌ای از اخبار مبارکه
فروردین ۲۱, ۱۴۰۰
مهندس محمد مالیان، مدیرعامل شرکت ”راهبران فولاد اصفهان” در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش: لزوم تعیین‌تکلیف و راه‌اندازی معادن متروکه و غیرفعال و توسعه اکتشافات
فروردین ۲۲, ۱۴۰۰
نمایش همه

شروع مجدد واردات قراضه آهن در چین برای بازارهای قراضه و فلزات چه معنایی دارد؟

فروردین ۲۱, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

شروع مجدد واردات قراضه آهن در چین برای بازارهای قراضه و فلزات چه معنایی دارد؟

ماهنامه پردازش- واردات گسترده فلزات آهنی نسبتاً ارزان و محصولات نیمه‌تمام فولادی به چین که در سال ۲۰۱۹ مشاهده شده بود، تا سال ۲۰۲۰ نیز ادامه داشت و در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ به بالاترین سطح رسید. واردات محصولات نیمه‌تمام (تختال و شمش معمولی طبق آمار اداره ملی استاندارد که از طریق سایت Steelhome به دست آورده است)، در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۰ بیش از ۷/۷۵ میلیون تن بوده است، درحالی‌که در سه‌ماهه آوریل تا ژوئن فقط ۳/۳۴ میلیون تن واردات داشته است. میزان واردات “بریکت گرم آهن‌اسفنجی” (HBI) و “آهن خام تجاری” (MPI) در دوره جولای تا سپتامبر به ترتیب به ۹۸۱ هزار و ۲۶۱ تن و ۱/۸۴میلیون تن رسید. چنانچه حجم واردات فلزات در سه‌ماهه سوم همچنان صعودی بود، شاهد رشد واردات محصولات نیمه‌تمام فولاد بسیار بیشتری بودیم.

با این حال، برای تداوم این روند در سال ۲۰۲۱، قیمت مناسب و رقابتی محصولات بسیار مهم است. یک انگیزه دیگر برای ادامه واردات فلزات در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در مقایسه با وضعیت یک دهه پیش، زمانی که چین تمایل زیادی به واردات نشان داده بود، نبود واردات قراضه آهن است. چین در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تقریباً هیچ قراضه آهنی وارد نکرد، درحالی‌که واردات این محصول در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۰۹ به ۲۵/۴ میلیون تن رسیده بود. همچنین قراضه آهن اندکی که چین وارد می‌کرد بیشتر از ژاپن تأمین بوده است. با امکان واردات ‌قراضه آهن در سال ۲۰۲۱، نقش جذابیت قیمت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

سال‌های تقاضای بالا برای فلزات آهنی وارداتی و محصولات نیمه تمام فولاد در چین نیز سال‌های افزایش قیمت رقابتی این محصولات در برابر سنگ‌آهن وارداتی از طریق دریا و قراضه آهن داخلی بود. با این حال، با وجود روند مشابه قیمت‌ها در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، که با تقاضای ضعیف و اندک برای محصولات فولادی در بازار داخلی چین توضیح داده می‌شود، سال ۲۰۱۵ شاهد رشد و افزایش واردات نبوده است. گفته می‌شود پدیده صادرات شمش فولاد چین برای جلوگیری از مالیات بر صادرات اولین‌بار در سال ۲۰۱۵ شروع شده است. بنابراین، تولیدکنندگان فولاد تمام‌شده در موقعیتی نبودند که بتوانند با واردات محصولات نیمه‌تمام فولاد از سود پایین بهره‌مند شوند. آنها خودشان با صادرات محصولات نیمه‌تمام در كاهش این سود نقش داشتند. و اکنون با کاهش قیمت رقابتی محصولات نیمه تمام در سه‌ماهه سوم سال گذشته، رونق خرید چین ممکن است به پایان خود نزدیک شود.

شروع مجدد جریان واردات قراضه، احتمالاً قیمت محلی چین را به قیمت‌های بین‌المللی نزدیک می‌کند و درنهایت آن را پایین می‌آورد. در میان‌مدت یا کوتاه‌مدت، پس از اینکه قیمت‌های قراضه در سطح بین‌المللی با جریان‌های تجاری تغییریافته با افزایش احتمالی کوتاه‌مدت سازگار شوند، قیمت قراضه محلی چین احتمالاً تحت فشار قرار می‌گیرد و در نتیجه به قیمت‌های فلزات وارداتی نیز فشار وارد می‌شود. در درازمدت، از آنجا که قراضه ارزان‌قیمت‌تر، تغییر به سمت کارخانه‌های فولاد با کوره قوس‌الکتریکی (EAF) را تشویق می‌کند، تقاضا برای فلزات آهنی و در نتیجه قیمت آنها تا حدودی تقویت می‌شود.

از آنجا که شروع مجدد احتمالی واردات قراضه آهن به چین در سال آینده رقابت بیشتری را در بازار چین ایجاد می‌کند، پیش‌بینی می‌کنیم جذابیت قیمت همچنان نقش مهمی در حفظ تقاضا برای بریکت گرم آهن‌اسفنجی و آهن خام تجاری در چین داشته باشد.


شاخص‌های مواد خام فولادسازی در فست‌مارکتس

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز