اطلاع از زمان تعمير و نگهدارى قطعات صنايع فلزى قبل از وقوع خرابى؛
حمل مشكل لجستيك معادن سنگ آهن به هنگام افزايش تقاضا ؛
سنجش سلامتى كاركنان قبل از ورود به كارخانه و . . .
شرکتهای سراسر زنجیره عرضه فولاد و فلزات همچنان به پیشرفت دیجیتالیسازی فعالیتهای خود ادامه میدهند و برخی نیز برنامههای توسعه خود را در واکنش به پاندمی کووید ۱۹ تسریع کردهاند. “مارتین پروونچر“ (Martin Provencher) مدیر معادن، مواد و فلزات شرکت “اواسآیسافت“ (OSIsoft) درباره برنامه تحول دیجیتال بحث میکند.
ماهنامه پردازش: وقتی عباراتی همچون دادههای کلان (big data)، اینترنت اشیا (IoT) و صنعت ۴ (industry ۴٫۰) در سالهای اخیر رواج پیدا کردند، تأمینکنندگان انواع تجهیزات در صنایع فولاد و فلزات طبیعتاً علاقهمند بودند تناسب و مزایای روندهای پیشرفت دیجیتالیسازی محصولات خود را اثبات کنند.
از قطعات نسبتاً کوچک و حیاتی همچون انواع بلبرینگها، پمپها و موتورها گرفته تا پروژههای بزرگ همچون ساخت کارخانههای کامل ذوب فلزات یا نورد، فروشندگان شروع به اثبات توانایی رو به رشد نظارت، کنترل و خودکارسازی فرآیندهای صنعتی به منظور کمک به بهرهبرداران انسانی و در برخی موارد، حتی جایگزینی آنها کردهاند. شرکتهای بزرگ نرمافزاری و فناوری اطلاعات به سرعت ارزش محصولات و خدمات خود برای عرضه در صنعت را اثبات کردند.
به عنوان مثال، همانطور که برای یک مهندس ساده نبود روند تولید قطعات یک کارخانه در طرف دیگر جهان را از طریق تلفن همراه خود ببیند، در مراحل ابتدایی دیجیتالیسازی، چندان روشن نبود که این روش که مبتنی بر تواناییهای حسگرهای ارزان و اینترنت است میتواند چه ظرفیتهایی برای کسب و کارهای گستردهتر کارخانهها به دنبال داشته باشد.
همچنین، بهطور کامل روشن نبود چگونه یک مدیر کارخانه میتواند از دادههای تولید شده توسط هزاران دارایی مورد استفاده برای استخراج معادن، ذوب، پالایش، قالبگیری، نورد، روکشکشیدن و دیگر فرآیندها بهرهبرداری نماید.
امروزه، در حالی که پتانسیل قابل توجهی برای فناوری دیجیتال وجود دارد که باید بهرهبرداری شود، شفافیت بیشتری نیز درباره حوزههایی وجود دارد که در آنها میتوان به مزایای واقعی دست یافت.
اواسایسافت یکی از شرکتهای پیشگام نرمافزاری است که سیستمها را قادر به گردآوری، مدیریت، پردازش و تحلیل حجم زیادی از دادههای در اختیار کسب و کارهای دارای داراییهای عملیاتی پیچیده میسازد از جمله بخشهای استخراج معادن، فلزات و مواد.
قبل از پرداختن به برخی نمونههای خاص حوزههایی که در آنها شرکتها مزایای دیجیتالی شدن را مشاهده کردهاند و قبل از تشریح گامهای اصلی منطقی که کسب و کارها باید در حرکت خود به سمت فعالیتهای مستقل و هوشمندانه بردارند، مارتین پروونچر مدیر بخش استخراج معادن، فلزات و مواد اواسایسافت درباره چالشهای کلیدی کسب و کار پیش روی این بخشها بحث میکند. آگاهی آنها نمایانگر بستری است که در آن فناوری دیجیتال میتواند شاهد پیشرفت فناورانه خود در طول زنجیره عرضه باشد.