LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

آغاز فصل نوینی در مناسبات وزارت صمت و زنجیره فولاد؛ جنجال‌های پیشین زنجیره فولاد حتی به کاخ سفید نیز می‌رسید
بهمن ۶, ۱۳۹۹
امضاء تفاهم نامه صندوق کارآفرینی امید و شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری
بهمن ۸, ۱۳۹۹
نمایش همه

کل توليد جهاني آلومينيوم پايه در سال ۲۰۲۰ مشابه توليد سال گذشته به نظر مي‌رسد

بهمن ۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • مس و آلومینیوم
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

نگاهى تحليلى به بازار جهانى آلومينيوم در شرايط كرونايى؛

حجم توليد آلومينيوم تغييرى نكرده اما قيمت و تقاضا نوسان دارد
(قسمت دوم)

شرايط در قاره آمريکا

 به تازگي، “روي هاروي”(Roy Harvey) رييس و مديرعامل شرکت “آلکوآ” (Alcoa Corp) در ويدئو کنفرانس درآمدهاي سه‌ماهه دوم شرکت به سرمايه‌گذاران گفت پيشرفت‌هايي در تقاضاي آلومينيوم خارج از چين رخ داده‌اند. او اظهار داشت که برخي از داده‌هاي توليد و بازار مصرف آلومينيوم نشانگر علايم پيشرفت در آمريکا و اروپا هستند که از ماه‌هاي مه و ژوئن با کمک بهبود در فعاليت‌هاي توليدي در آن جا آغاز شده‌اند به ويژه کارخانه‌هاي خودروسازي آمريکا که از اواسط ماه مه به کار خود بازگشتند. “وايدمر” (Widmer) از BAML پيش‌بيني مي‌کند تقاضاي خارج از چين تا سال ۲۰۲۱ به حالت عادي بازنخواهد گشت. او مي‌گويد: «البته، بهبود کامل مدتي بيشتر از آن چه انتظار مي‌رفت، طول خواهد کشيد.» ديگران مي‌گويند حتي ممکن است اين زمان، از اين هم بيشتر طول بکشد.

کيلدمو مي‌گويد شرکت “هيدرو”(Hydro) بيشتر نگران تقاضاي آمريکاي‌شمالي و جنوبي است که هنوز موج دوم در آن آغاز نشده و طولاني‌تر از موج نخست خواهد بود. اين مي‌تواند بدان معنا باشد که قاره آمريکا در ريسک بالايي در اثر همه‌گيري خواهد بود.

در حالي که تقاضاي آلومينيوم آمريکا به تازگي افزايش يافته اما ويلکس مي‌گويد اعتقاد دارد که بازگشايي برخي کشورها مي‌تواند پيش از موعد باشد و البتهاين امر مي‌تواند موضوعاتي را به دنبال داشته باشد.

فعاليت توليدي در آمريکا شروع به افزايش کرده که مي‌توان آن را در شاخص مديران خريد شرکت‌هاي توليدي (PMI) انستيتو مديريت عرضه آمريکا (ISM) شاهد بود که نه تنها به حالت توسعه و گسترش در ماه ژوئن برگشت بلکه رشد آن در ماه ژوئيه به ۲/۵۴ درصد رسيد. ژان سيمارد (Jean Simard) رييس و مدير عامل انجمن آلومينيوم کانادا مي‌گويد: «افزايش اخير موارد کوويد ۱۹ باعث موقعيتي بسيار شکننده و مبهم در بازار آلومينيوم آمريکاي‌شمالي شده است.»

ويلکس خاطرنشان مي‌سازد که محموله‌هاي آلومينيوم آمريکا در نيمه نخست کاهش يافتند از جمله ۳۴ درصد کاهش سال به سال از ماه مه براي توليد اکسترود شده و ۲۸ درصد کاهش براي نورد تخت که عمدتاً به دليل تعطيلي دو ماهه کارخانجات خودروسازي آمريکا بود. کائو مي‌گويد ميزان کاهش کل سال ۲۰۲۰، ۱۲/۷ درصد در سال‌جاري و البته ۱۰ درصد افزايش در سال آينده پيش‌بيني شده است. او مي‌گويد فروش هم‌چنان دچار رکود خواهد بود حتي اگر خودروسازان فعاليت خود را در اواسط ماه مه آغاز کنند.

سيمارد مي‌گويد کاهش تقاضا براي محصولات داراي ارزش افزوده آلومينيوم رخ داده است (نه تنها در آمريکاي‌شمالي بلکه در کل جهان) که باعث شد کارخانه‌هاي ذوب اقدام به توليد محصولاتي با ارزش افزوده کمتر نمايند تا فعاليت‌هاي خود را مستمر نگه دارند و از وقفه‌هاي گسترده جلوگيري کنند.

کل توليد جهاني آلومينيوم پايه در سال ۲۰۲۰ مشابه توليد سال گذشته به نظر مي‌رسد

“مت مينان”(Matt Meenan) سخنگوي انجمن آلومينيوم مي‌گويد تأثير بر توليدکنندگان آلومينيوم با افزايش ميزان آلومينيوم در خودروهاي آمريکاي‌شمالي خنثي شده و خودروسازان هم‌چنان به دنبال کاهش وزن خودروهاي خود براي افزايش مقرون به صرفه بودن سوخت و کاهش آلايندگي گازهاي گل‌خانه‌اي هستند. او مي‌گويد نه تنها ميزان آلومينيوم در خودروها سال به سال افزايش مي‌يابد، بلکه تحقيق انجام شده توسط “داکرفرانتير”(DuckerFrontier) نشان مي‌دهد که ميانگين آن ۵۱۴ پوند در هر خودرو تا سال ۲۰۲۶ خواهد بود که ۱۲ درصد بالاتر از سطوح سال ۲۰۲۰ است.

تقاضاي آمريکا براي آلومينيوم در خصوص کاربردهاي بسته‌بندي امسال مثبت بوده است. مينان مي‌گويد محموله‌هاي قوطي آمريکا امسال مثبت خواهد بود که ۶/۶ درصد افزايش سال به سال در ماه ژوئن را نشان مي‌دهد. کيلدمو مي‌گويد تقاضا براي فويل آلومينيومي حتي قوي‌تر از موجودي آلومينيوم براي قوطي بوده است.

ويلکس مي‌گويد بخش عمران آمريکا شروع به پيشرفت کرده به ويژه بخش ساختمان‌هاي مسکوني به طوري که ساخت مسکن در آمريکا در ماه ژوئيه ۲۲/۶ درصد شد کرد که بالاترين نرخ توليد از ماه فوريه است. البته، ابهام در بازار باعث کاهش بودجه کلي بخش عمران در ماه‌هاي اخير شده و نگراني‌هايي در اين خصوص وجود دارد که اين بخش چگونه به جلو حرکت خواهد کرد به ويژه در خصوص پروژه‌هاي غيرمسکوني.

به گفته ويلکس، اروپا نيز به شدت از همه‌گيري بيماري آسيب ديده و عليرغم محرک‌هاي قوي براي تقاضاي آلومينيوم، هنوز اين روند ضعيف است. شرايط پس از خروج از تعطيلي‌ها تا حدي در کشورهاي اروپايي بهبود يافته البته با نرخ‌هاي متفاوت در هر کشور. او مي‌گويد در حالي که فرانسه و ايتاليا شاهد رشد صعودي در ماه ژوئن بودند، آلمان هم‌چنان شاهد روند نزولي است.

تقاضاي کلي اروپا نگران‌کننده است به ويژه در بخش خودروسازي که در آن ميزان ثبت سفارشات در ماه ژوئن ۲۴ درصد و ميزان فروش در ماه مه ۵۶/۸ درصد کاهش يافت. در حالي که اميدهايي براي يک سه‌ماهه چهارم درخشان‌تر در اروپا وجود دارد اما ويلکس مي‌گويد انتظار ندارد شاهد رشد زيادي بر مبناي سال به سال در طول سه‌ماهه سوم باشد.

در کمين موضوعات تجاري

در حالي که موضوعات تجاري تحت تأثير همه‌گيري بيماري قرار گرفته‌اند، اما برخي هم‌چنان باعث دغدغه و نگراني هستند به ويژه شدت‌گرفتن تنش‌هاي تجاري ميان آمريکا و چين آن هم در زماني که فاز یک توافق‌نامه تجاري مذاکره شده ميان دو طرف هنوز اجرايي نشده است. وايدمر از BAML مي‌گويد باور نمي‌کند بازار با اين همه نگراني روبرو باشد: «من انتظار دارم چين و اروپا، بيشتر و بيشتر راهشان را از يکديگر جدا کنند.»​

با اين وجود، با توجه به برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريکا در نوامبر و ترديدها در اين خصوص که آيا چين تعهدات خريد خود در اين توافق‌نامه را اجرا خواهد کرد يا خير، ماترسول با ذکر شرايطي استثنايي، اين سوال مهم را مطرح مي‌کند که آيا دولت ترامپ در مقطعي از اين توافق‌نامه خارج خواهد شد يا خير.

موضوع تناقض‌برانگيز تجاري ديگر، تصميم دولت ترامپ براي از سرگيري بخش ۱۰ درصدي تعرفه‌هاي ۲۳۲ در خصوص واردات شمش آلومينيوم P1020 از کانادا اندکي بعد از جايگزيني قرارداد آمريکا ـ مکزيک ـ کانادا (USMCA) با پيمان تجاري نفتا بود که سيمارد آن را فرزند جديد دولت آمريکا مي‌داند. او اين حرکت را يک «تضاد سياسي» مي‌نامد که لايه جديدي از ابهام را به يک محيط کسب و کار مبهم افزوده است به ويژه با توجه به اين موضوع که دولت کانادا اکنون در حال در نظر گرفتن تدابير انتقام‌جويانه است مانند تعرفه ۱۰ درصدي دلار در برابر دلار در قبال بخشي از واردات آلومينيوم آمريکا از جمله فلز پايه و انواع کالاهاي مصرفي.

هم‌چنین، سیمارد استدلال برای این حرکت که گفته می‌شد باعث افزایش واردات آلومینیوم کانادا به آمریکا خواهد شد را زیر سوال می‌برد. در حالی که او قبول دارد کانادا میزان ورادات P1020 خود را افزایش داده اما در عین حال می‌گوید که این در مورد کل واردات آلومینیوم کانادا به آمریکا مصداق ندارد.

“تام دابینز”(Tom Dobbins) رییس و مدیرعامل انجمن آلومینیوم نیز ناامیدی در این تصمیم‌گیری را ابراز داشته است: «احیای بخش ۲۳۲ ترفه‌ها در قبال یک شریک تجاری کلیدی، به موضوع اصلی ظرفیت مازاد چین نمی‌پردازد.»

کائو می‌گوید: «انتظار می‌رود این حرکت برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان پایین‌دستی آمریکا مخرب باشد زیرا آنها نه تنها باید تعرفه بپردازند بلکه باید نسبت به “میدوست آمریکا”(US Midwest) نیز رقم بالاتری بپردازند. بسیاری دیگر از جمله سخنگوی آلکوآ نیز با این موضوع موافق هستند که می‌گوید: «اجرای این تعرفه‌ها در قبال یک شریک کلیدی و دارای تجارت آزاد باعث وقفه غیرضروری برای تولیدکنندگان پایین‌دستی در سراسر آمریکای‌شمالی و انحراف بیشتر در بازار می‌شود.» سخنگوی ریو تینتو می‌گوید این حرکت اعتماد بازار به تأمین تضمین شده آلومینیوم در آمریکای‌شمالی را از میان می‌برد و نوعی انحراف از اجرای USMCA است در حالی که سخنگوی هیدرو می‌گوید همه اقدامات لازم باید همراستا با مقررات سازمان تجارت جهانی اتخاذ شوند.

جریان تولید

حتی با ضعف تقاضا، تولید در کل سال بالا بوده و البته بخشی از ظرفیت آلومینیوم بالا استفاده مانده که این تا حدی به دلیل هزینه آن است.

کائو تولید جهانی آلومینیوم پایه را تنها ۰/۱ درصد کمتر از سال قبل می‌داند که در سال ۲۰۲۱، ۵/۳ درصد رشد کرده و میزان مازاد جهانی را به چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن خواهد رساند.

ماترسول می‌گوید: «همه اشاره به چین برای کنترل بیشتر ظرفیت مازاد آن دارند اما چنین تصمیمی باید بر اساس بهترین منافع و حمایت از اقتصاد و صنایع خاص این کشور صورت بگیرد. من فکر می‌کنم آنها می‌دانند که ظرفیت بسیار زیاد تولید آلومینیوم وجود دارد اما به لحاظ سیاسی اکنون تمایلی به اتخاذ تصمیمات سختگیرانه ندارند. البته آنها مجبور به انجام چنین کاری هستند تا مانع از آن شوند که با اقدامات تجاری خود، چین از مابقی دنیا منزوی شود.»

اقداماتی برای کاهش ظرفیت انجام شده‌اند. کیلدمو می‌گوید اقدامات کوچکی در آمریکای‌شمالی، آرژانیتن، نیوزلند و اروپا و هم‌چنین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن در چین انجام شده‌اند. البته این کمتر از میزان مورد نیاز با توجه به کاهش تقاضا است. سیمارد نیز می‌گوید که تعطیلی‌ها در چین جای خود را به ظرفیت جدید داده‌اند.

کیلدمو می‌گوید: «ما مطمئن نیستیم که در سه‌ماهه سوم و چهارم چه اتفاقی در بازار آلومینیوم رخ خواهد داد. ما با احتیاط خوش‌بین هستیم که تقاضا قوی‌تر از آن چه باشد که در سه‌ماهه دوم تجربه کردیم اما در عین حال باید برای تضعیف شرایط نیز آماده باشیم به ویژه با توجه به این که همه‌گیری در برخی نقاط جهان رو به افزایش است.»

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز