این مطلب در ادامه مقاله “كارنامه ۱۳۶ فولادساز برترجهان منتشر شد” منتشر میشود.
بر اساس اعلام انجمن جهاني فولاد، ميزان توليد فولاد خام خاورميانه به ۴۲ ميليون و ۸۷۹ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسيد كه نشانگر ۲۰/۵ درصد رشد نسبت به رقم ۳۵ ميليون ۵۸۲ هزار تن در سال ۲۰۱۸ است. افزايش مجموع توليد عمدتاً به دليل افزايش شديد توليد، در ايران بود كه در سال ۲۰۱۹
۳۱ ميليون و ۹۰۰ هزار تن فولادخام توليد كرد كه ۳۰/۱ درصد بيشتر از توليد ۲۴ ميليون و ۵۲۰ هزار تن آن در سال ۲۰۱۸ بود.
افزايش توليد هند
بنابر دادههاى ورلداستيل (Worldsteel) ، توليد فولاد خام هند با يك ميليون و ۹۰۰ هزار تن افزايش، به ۱۱۱ ميليون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسيد كه آن را پس از چين در رتبه دوم جهان قرار داد.
بر اساس اعلام انجمن فولاد هندوستان، هدف اين كشور جنوب آسيا، توليد سالانه ۳۰۰ ميليون تن فولاد خام تا سال ۲۰۳۰ است.
شركت تاتا استيل (Tata Steel) جايگاه نهم خود را پس از رشد يك ميليون و ۳۷۰ هزار تنى
به مجموع ۳۰ ميليون و ۵۶۰ هزار تن حفظ كرد.
اين شركت در نظر دارد به تدريج فعاليت هاى فولادسازى خود را به هند بازگرداند و توليد ۳۲ ميليون تن در سال تا سال ۲۰۲۵ را هدف گذارى كرده است.
شركت فولاد هند نيز با توليد ۱۶ ميليون و ۱۵۰ هزار تن فولاد، با يك رده صعود به رتبه ۱۸ رسيددر حالى كه شركت فولاد جى اس دبليو ( JSW Steel ) با ۶۳۰ هزار تن كاهش و توليد مجموع ۱۶ ميليون و ۶۰ هزار تن فولاد به رتبه ۱۹ سقوط كرد. شركت برق و فولاد جيندال ( Jindal Steel and Power ) پس از پشت سر گذاردن مشكلات خود و با افزايش توليد ۸۷۰ هزار تنى به مجموع ۸ ميليون و ۱۷۰ هزار تن، هشت پله صعود كرد و در جايگاه ۵۰ قرار گرفت. در شرق آسيا، رتبه بندى هاى شركت مهم ژاپن و كره جنوبى عمدتاً بدون تغيير باقى مانده است. شركت فولاد ژاپن (Nippon Steel Corporation) با توليد ۴۷ميليون و ۵۰ هزار تن فولاد، رتبه سوم جهان را در دست دارد درحالى كه “جى اف ئى استيل” (JFE Steel) به دليل كاهش توليد خود به ۲۹ ميليون و ۷۹۰ هزار تن، دو پله سقوط كرد و در رتبه ۱۰ ايستاد. هر دو شركت توقف فعاليت تعدادى از كوره هاى بلند خود در سراسر ژاپن را در سال ۲۰۲۰ به دليل شرايط پرچالش بازارهاى داخلى و خارجى اعلام كردند.
داده هاى ورلداستيل نشان مى دهند توليد فولاد خام ژاپن ۴/۸ درصد كاهش يافت و به ۹۹ ميليون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۹ نسبت به ۱۰۴ ميليون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۸ رسيد. كره جنوبى رتبه پنجم شركت پوسكو (Posco) خود را با توليد ۴۲ ميليون و ۹۰۰ هزار تن فولاد حفظ كرد در حالى كه شركت هيوندايى استيل (Hyundai Steel) در رتبه ۱۵ باقى ماند.
رشد جنوب شرق آسيا
با كمك گسترش خارجى فولادسازان شرق آسيا، ظرفيت توليد در جنوب شرق آسيا رشد
شديدى طى چند سال آينده خواهد داشت. به طور مشخص، ويتنام توسعه سريع صنعت فولاد خود را تجربه كرده و رتبه چهاردهم جهان را از نظر توليد فولاد خام در سال ۲۰۱۹ به دست آورد.
توليد فولاد اين كشور با ۲۹/۷ درصد افزايش، از ۱۵ ميليون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۸ به ۲۰ ميليون و ۱۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسيد.
شركت فرموسا ها تينه استيل (Tinh Steel Fermosa Ha) و گروه هوا فات كه از حمايت دولت هاى تايوان و ژاپن برخوردار هستند، دو كارخانه بزرگ فولاد در ويتنام هستند.
كارخانههاى تحت مالكيت چين يعنى پى تى (PT Dexin Steel) اندونزى ودكسين استيل
مالزى فعاليت آلاينس استيل (Alliance Steel) خود را در سال هاى اخير آغاز كرده اند. پروژه هاى بكر ديگرى با حمايت چين براى اجرا در فيليپين،مالزى و ميانمار برنامهريزى شدهاند.