LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

در راستای تاکیدات رئیس هیات عامل ایمیدرو انجام شد۵۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت ملی مس برای حمایت از سهام مس در بورس اختصاص یافت
شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
كارنامه ۱۳۶ فولادساز برترجهان منتشر شد
شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
نمایش همه

منابع قابل‌اطمینان مواد معدنی پشتوانه تامین انرژی‌پاک پس از بحران کووید۱۹

شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • فلزات گوناگون
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها


ترجمه : دکتر مریم کارگرراضی
  • کووید۱۹ بر لزوم نظارت بر امنیت تأمین مواد معدنی برای آینده‌ انرژی پاک تأکید کرده است

ماهنامه پردازش- مواد معدنی نقش مهمی در ظهور بسیاری از فناوری‌های انرژی پاک که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند ایفا می‌کند. از توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی گرفته تا وسایل نقلیه‌الکتریکی. اما اطمینان از این‌كه این فناوری‌ها و فناوری‌های مهم و كلیدی دیگر می‌توانند از منابع معدنی كافی برای حمایت از تسریع انتقال انرژی در سرتاسر جهان استفاده کنند یك چالش مهم و قابل‌توجه در سطح جهانی است.

لیتیوم، کبالت و نیکل باعث می‌شوند باتری‌ها عملکرد شارژ بهتری و چگالی انرژی بیشتری داشته باشند. مس به دلیل توانایی بی‌نظیرش در انجام جریانات الکتریکی، برای افزایش مصرف برق در سیستم‌های انرژی بسیار ضروری است و برخی از عناصر نادر خاکی مانند نئودیمیوم، آهنرباهای قدرتمندی را ایجاد می‌کنند که برای توربین‌های بادی و وسایل نقلیه برقی بسیار حیاتی هستند.

از آنجایی‌که بیماری همه‌گیر کووید۱۹بسیاری از کشورها را به سمت نوعی خاموشی معدن و عملیات معدن در سراسر جهان سوق داده است، خطرات ناشی از زنجیره‌های تأمین انرژی‌پاک، از جمله مواد معدنی، بیشتر مورد‌توجه قرار گرفته‌اند. فعالیت‌های معدن‌کاری در کشور پرو که مسؤولیت ۱۲ درصد از تولید جهانی را بر عهده دارند، به دلیل اقدامات قرنطینه این کشور متوقف شده‌اند. قرنطینه آفریقای‌جنوبی، ۷۵ درصد از تولید جهانی پلاتین را مختل کرد زیرا این ماده یک ماده اصلی در بسیاری از فناوری‌های انرژی پاک و دستگاه‌های کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای است، اگرچه بعداً این کشور به معادن اجازه داد تا با ظرفیت ۵۰ درصد  فعالیت کنند. با وجود اینکه کاهش قیمت بسیاری از موادمعدنی مهم و رکود تقاضای جهانی ، تحولات اخیر بر دلایل بسیاری تأکید دارند که چرا جهان نباید تصور کند که منابع امن همیشه در دسترس است.

  • استقرار روزافزون فناوری‌های انرژی پاک به تقاضای فوق‌العاده‌ای برای مواد معدنی مهم تبدیل شده است

فناوری‌های انرژی‌پاک به طور کلی نسبت به فناوری‌های مبتنی بر سوخت فسیلی به مواد معدنی بیشتری احتیاج دارند. یک اتومبیل برقی پنج برابر بیشتر از یک اتومبیل معمولی از مواد معدنی استفاده می‌کند و یک کارخانه باد ساحلی به هشت برابر مواد معدنی بیشتری نیاز دارد تا یک کارخانه گازسوز با همان ظرفیت، حتی در فناوری‌های مبتنی بر سوخت‌های فسیلی، دست‌یابی به راندمان بالاتر و نشر پایین‌ترگازهای آلاینده به استفاده گسترده موادمعدنی متکی است. برای مثال، کارآمدترین نیروگاه‌های زغال‌سنگ نسبت به کم‌کارآمدترینِ آنها دارای مصرف نیکل بسیار بیشتری هستند تا دمای احتراق بالاتری را فراهم کنند.

هم‌زمان با استقرار فناوری‌های انرژی پاک، تقاضا برای مواد معدنی مهم به طور قابل‌توجهی رشد خواهد کرد. برای برخی از مواد معدنی، انتقال انرژی در حال حاضر نیروی اصلی محرک رشد در تقاضا تعریف شده است. از سال ۲۰۱۵، حمل و نقل برقی و ذخیره‌سازی شبکه به سرعت تبدیل به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده لیتیوم شده‌اند و در مجموع ۳۵ درصد از کل تقاضای امروز را تشکیل می‌دهند. به همین‌ترتیب، سهم این برنامه‌ها در تقاضای کبالت از ۵ درصد به تقریبا ۲۵ درصد در یک مدت مشابه افزایش یافته است.

چنین رشد سریعی، فشارهایی را برای عرضه جهانی ایجاد کرده است که با افزایش پنج‌ برابری قیمت کبالت بین سال‌های ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۸ مشهود است. اگرچه عرضه جواب داده است، اما نوسانات قیمت‌ها در سال‌های اخیر یک هشدارِ بیدارکننده برای شرکت‌ها و دولت‌ها بوده‌اند تا برای تامین منابع معدنی قابل‌اطمینان برای انتقال انرژی‌پاک اهمیت بیشتری قائل شوند.

ادامه این مطلب را در اطلاع رسانی‌های آینده سایت “ماهنامه تخصصی پردازش” دنبال کنید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز