‘گروه رسانهای پردازش_ مسوولان با ارائه تسهیلات لازم به شرکتهای تولیدکننده از محدود شدن سرمایه در گردش آنها جلوگیری بهعمل آورند.
دکتر داوود عظیمی، مدیرعامل شرکت “فرانسوز یزد” در گفتوگو با گروه رسانهای پردازش با بیان اینکه این مجموعه تولیدکننده نسوزهای پیشرفته، در سالجاری نیز وجوه تمایز خود را از جمله تمرکز بر کیفیت و بالابردن بهرهوری محصولات، توجه به دانش مدیریت و بهرهوری منابع انسانی را حفظ کرده، خاطرنشان کرد: فرانسوز یزد در این راستا توانست در سه ماهه ابتدای سالجاری رشد ۴۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و برای شش ماهه امسال ۵۷۰ درصد رشد ایجاد کند.
این شرکت، علاوهبر خدمات شایان مهندسی و تولید با کیفیت به مشتریان خود، سهامداران”کایزد” را نیز از سرمایهگذاری در این بخش خرسند ساخته است؛ همچنین، امسال عملکرد خوب شرکت فرانسوز یزد با نماد کایزد باعث گردید از بازار دوم به بازار اول فرابورس ایران ارتقا پیدا نماید.
به گفته عظیمی، برنامههای دقیق و درخشانی برای آینده کایزد آماده و در دست اجرای مجموعه قرار دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش ظرفیت تولید قطعات ویژه نسوز با ظرفیت چهار هزار تن در سال، بهرهبرداری از کارخانه بازآفرید با ظرفیت پانزده هزار تن فرآوردههای نسوز، افزایش سرمایه شرکت در سالجاری، افزایش ظرفیت جرمهای نسوز، سرمایهگذاری و راهاندازی هلدینگ و شرکتهای جدید، افزایش سرمایه مجدد کایزد و بازآفرید در سال آینده اشاره کرد.
او با اشاره به این مهم که شرکت فرانسوز یزد اهمیت بسیار زیادی برای افزایش دانش نسوز در کشور به ویژه مشتریان ارزشمندش دارد و برای حضور در رویدادها و سمپوزیومهای علمی و همچنین نمایشگاههای تخصصی داخلی و خارجی زمان و هزینه صرف میکند، تصریح کرد که طی یکسال گذشته، فرانسوز یزد در نمایشگاههای نفت گاز پالایش و پتروشیمی تهران، نمایشگاه صنعت فولاد یزد، نمایشگاه و سمپوزیوم فولاد کیش، نمایشگاه سیمان رازی و نمایشگاه ایرانمتافو از جمله نمایشگاههای داخلی حضوری بسیار فعال داشته است.
علاوه بر آن، فرانسوز یزد در نمایشگاه ترکست ترکیه، کنفرانس و نمایشگاه آخن آلمان، نمایشگاه گیفا و متک در دوسلدورف با ارائه مقاله و حضور در غرفه، با عملکرد درخشان خود در ارائه دانش و مدیریت خود به بیش از هزاران شرکت معتبر بینالمللی، پرچم میهن عزیزمان را پس از سالها در صنعت نسوز بالا نگه داشته است.
وی یکی از مهمترین تفاوتها در کنفرانسها و نمایشگاههای داخلی و خارجی را تعدد نمایشگاههای داخلی برشمرد و افزود: بهعنوان مثال نمایشگاه گیفا، ترکیب چهار نمایشگاه بزرگ است که چهار سال یکبار برگزار میشود و بیش از دوهزار و دویست شرکت معتبر صنعتی از سراسر جهان شرکت میکنند که امسال از حوزههای مختلف داخلی چهار شرکت و در حوزه نسوز برای اولینبار تنها شرکت فرانسوز یزد حضور داشت.
عظیمی با بیان اینکه خطوط تولید آماده و سرمایه در گردش مناسب، لازمه امر صادرات است و صرفا انجام صادرات کافی نیست بلکه تداوم آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: شرکت فرانسوز یزد پس از تلاشهای سالیان متمادی به شرکتی بینالمللی تبدیل شده و کاملا محیای صادرات است و این مهم در سالجاری در چند پروژه بزرگ بینالمللی صورت گرفته است.
شرکتهای نسوز برای تبدیل شدن به شرکتی بینالمللی راه درازی در پیش دارند؛ قبل از هرچیز شرکتها باید کالایی با کیفیت جهانی تولید کنند مرحله بعد این کالا میبایست چه به لحاظ کیفیت و چه قیمت، قدرت رقابت داشته باشد. ساختار سازمان بهویژه بخشهای فروش، مهندسی، تحقیق و توسعه و خدمات پس از فروش، حداقل مسلط به زبان انگلیسی باشند و تمامی سازمان توان انجام کار در سطح بینالملل را داشته باشند و کالاهای مورد درخواست را مطابق استانداردهای روز دنیا تولید و در زمان مقرر تحویل نمایند.
مدیرعامل فرانسوز یزد یکی از مشکلات این صنعت را عدمشناخت کافی صنعت نسوز در کشور برشمرد و با بیان اینکه شرکتهای تولیدکننده نسوزهای پیشرفته در تمام دنیا قیمت کالاهایشان متفاوت است و مشتریان بر اساس بهرهوری این کالاها را خریداری مینمایند، افزود: در بازارهای داخلی عملا قیمت ملاک خرید است و بقیه پارامترها بهویژه پارامترهای فني دقیق بررسی نمیشود و این موضوع در بسیاری از موارد حوادث ناگواری را برای مصرفکنندگان بههمراه داشته و خسارتهای جبرانناپذیری دریافت میکنند.
از سوی دیگر، درصورت افزایش دو برابری نرخ ارز، میزان سرمایه در گردش شرکتها باید دو برابر شود که این موضوع به مشکل بزرگی برای شرکتها در سالجاری تبدیل شده است و با محدود شدن پرداخت تسهیلات امکان رشد و توسعه شرکتها را محدود میسازد.
او یکی از چالشهای صنعت نسوز را واردات کالاهای نسوزی که در کشور تولید میشوند، کاهش تعرفه این کالاها و سهمیهبندی ارزی برشمرد و با بیان اینکه چنانچه این مشکل بسیار مهم حل نشود، دولت مجبور خواهد شد بهجای تخصیص ارز بسیار محدود برای صنعت نسوز، دهها برابر آن بخاطر کاهش فعالیت شرکتهای نسوز به کالاهای وارداتی ارز تخصیص دهد، تصریح کرد: مهمترین کار جلوگیری از واردات فرآوردههای نسوزی است که در کشور تولید میشوند؛ علیرغم تذکرات متعدد انجمن نسوز به مسوولان، شاهد آن هستیم که این واردات به طور متعدد صورت میگیرد و جای شگفتی است با اینکه این فرآوردهها با کیفیت و قيمت مناسب در کشور تولید میشوند و با وجود محدودیت ارزی، چگونه عده ای چنین واردات می کنند و حتی توان کاهش تعرفه را هم دارند.
از سوی دیگر، برداشتن سهمیه ارزی برای صنعت نسوز باید در دستور کار مسولان قرار گیرد زیرا کل صنعت نسوز کشور سالیانه بالغبر دویست میلیون دلار برای واردات مواداولیه و صد میلیون دلار برای واردات ماشینآلات و تجهیزات ارز نیاز دارند و این رقم قابلتوجهی نیست و نباید شرکتهای نسوز را دچار تگنا کرد. چنانچه به این مهم توجه نشود کشور مجبور به واردات چند میلیارد دلار خواهد شد.