LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

در نشست هم اندیشی تهیه بسته سیاستی انقلاب صنعتی چهارم معدن و صنایع معدنی اعلام شد: جعفری: برنامه ارایه بسته سیاستی جهت هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی توسط ایمیدرو
آبان ۱۷, ۱۴۰۱
فولاد سنگان در ۶ ماه موفق به ثبت ۳ رکورد ماهانه تولید گندله شد / رشد صددرصدی تولید کنسانتره در سنگان
آبان ۱۸, ۱۴۰۱
نمایش همه

دکتر سیمر ساهنی در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش اعلام کرد: گام بلند شرکت “تعاونی فولاد کویر” در بومی‌سازی تکنولوژی نوین احیا سنگ‌آهن هماتیتی برپایه زغال‌سنگ

آبان ۱۷, ۱۴۰۱
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • تعاونی_فولاد_کویر
  • زغال‌سنگ
  • ستگ_آهن
  • سیمر_ساهنی
  • مصاحبه_167_166
  • هماتیت

دکتر سیمر ساهنی، مدیرعامل شرکت “تعاونی فولادکویر” در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با بیان این مطلب گفت: شرکت تعاونی فولاد کویر با بومی‌سازی تکنولوژی نوین احیا سنگ‌آهن هماتیتی برپایه زغال‌سنگ که حدود ۲۵ درصد آهن‌اسفنجی دنیا نیز به همین روش تولید می‌شود، درصدد است تا دغدغه صنایع فولاد کشور درخصوص بحران کمبود ماده‌اولیه تولید آهن‌اسفنجی مرتفع سازد.

وی تکنولوژی به‌کار رفته در این روش را SL/RN معرفی کرد و با بیان این مطلب که در این تکنولوژی سنگ هماتیت به‌طور مستقیم با یک کوره دوار احیا می‌شود، تصریح کرد: در بیشتر تکنولوژی‌های حال حاضر در کشور از گاز برای احیا استفاده می‌گردد که یکی از تبعات آن کاهش تولید و وارد آمدن خسارات جبران‌ناپذیر به تولیدکنندگان در صورت قطعی گاز در زمستان است.

او گفت: در تکنولوژی آلمانی SL/RN با وجود روش‌ میدرکس که در سه مرحله به آهن‌اسفنجی می‌توان دست پیدا کرد، مراحل کنسانتره و گندله‌سازی حذف و می‌توان سنگ هماتیت را به‌طور مستقیم به آهن‌اسفنجی تبدیل کرد که در هزینه‌های تمام‌شده محصول و تبعات زیست‌محیطی آن تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت تعاونی فولادکویر، نسبت ذخیره هماتیت به مگنتیت در کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: صنعت فولادسازی کشور تا به‌حال به دلیل تکنولوژی‌های موجود، منابع موردنیاز خود را از سنگ‌های مگنتیت تامین می‌کردند که با گذشت زمان این ذخایر رو به اتمام است و از این روی استفاده از منابع هماتیتی که تقریبا ۲۵ برابر ذخیره مگنتیت موجود است، می‌تواند در بلندمدت یک راهکار اقتصادی برای دوام صنعت فولادسازی به‌شمار آید.

ساهنی درخصوص تامین مواداولیه مورد نیاز شرکت گفت: هماتیت مورد نیاز از معادن کوچک‌مقیاس استان یزد و کرمان و نیز زغال‌سنگ حرارتی جهت احیا از مازندران، طبس و شاهرود تامین می‌گردد. از این روی با استفاده از این روش، دو محصول مغفول‌مانده هماتیت و زغال‌سنگ حرارتی می‌توانند در تولید آهن‌اسفنجی با کیفیت بالا مورد استفاده قرار گیرند که ضمن تامین مواداولیه موردنیاز فولادسازی، معادن زغال حرارتی نیز که تاکنون مورد توجه نبوده‌اند، تجهیز و به چرخه تولید بازمی‌گردند.

به گفته وی، کارخانه فولاد کویر در منطقه اردستان استان اصفهان در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و با سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در سه فاز تعریف شده که عملیات اجرایی فاز اول این کارخانه از ۵ سال پیش شروع شده و حجم عملیات انجام شده شامل عملیات خاک‌برداری و سیویل (بالغ بر ۱۰ هزار متر مکعب)، ساخت و تامین و نصب اسکلت فلزی (بالغ بر ۸ هزار تن) و کابل‌کشی (۵۰ کیلومتر) انجام شده و امروز فاز اول آن با ظرفیت سالانه بالغ ‌بر ۱۲۰ هزار تن تولید آهن‌اسفنجی مشغول به‌کار است.

او گفت: درصورت رفع مشکل آب مجموعه، می‌توان به یک مگامدول برای تولید محصول نهایی دست‌یافت. ضمن آن‌که در فاز دوم ساخت نیروگاه برق به روش بازیافت حرارتی به ظرفیت ۱۶ مگاوات در دستور کار شرکت قرار دارد که توربین آن از زیمنس آلمان تامین شده و پیش‌بینی می‌شود ۸ مگاوات آن در شش ماه آینده بهره‌برداری شود.

وی صادرات‌محور بودن این محصول را از مزایای آن برشمرد و با بیان این‌که مابه‌التفاوت قیمت صادراتی و فروش داخلی آن بالغ‌بر ۴۰ درصد است، تصریح کرد: در حال‌حاضر کشورهای هند، بنگلادش، قطر، ایتالیا و… متقاضی این محصول هستند و تعاونی فولادکویر درنظر دارد پس از عرضه در بورس‌کالا، مازاد محصولات خود را صادر و از این طریق موجب ارزآوری در کشور گردد.

مدیرعامل شرکت تعاونی فولادکویر خاطرنشان کرد: این شرکت با اعمال اقدامات پیشگیرانه کنترل آلایندگی مانند ESPهای قوی،Afterburner  و… توانسته میزان آلایندگی را به کمتر از میزان استاندارد اعلام شده از سوی سازمان صنعت و معدن برساند. همچنین میزان کربن میدرکس در رنج ۲/۵ تا ۴ قرار دارد اما میزان کربن آهن‌اسفنجی تولیدی SL/RN در حالت بهینه ۰/۱۵ تا ۲ است.

ساهنی ذوب راحت‌تر و بیشتر را از دیگر مزیت‌های این روش دانست و افزود: عدم‌آتش‌گرفتن محصول در هوای آزاد و حمل آسان‌تر، از دیگر تفاوت‌های آن با میدرکس است که به همین خاطر قیمت محصول نهایی در هند به این روش بالغ‌بر ۱۰ درصد بالاتر از اسفنجی میدرکس است. در ضمن میدرکس در زمان ذوب ۲۲درصد سرباره دارد در حالی که محصول تولیدی این شرکت در زمان ذوب ۱۴درصد سرباره دارد.

وی عمده مشکلات این شرکت را قیمت‌گذاری در محصول نهایی دانست و خواستار حمایت مسوولان از استخراج معادن هماتیت شد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با تملک و یا سرمایه‌گذاری در معادن هماتیت، ماده‌اولیه مورد نیاز شرکت به میزان لازم تامین گردد.

او در پایان با اشاره به طرح‌های توسعه شرکت گفت: پیش‌بینی می‌گردد واحد فولادسازی و تولید شمش فولاد آلیاژی نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.

شایان ذکر است، شرکت تعاونی فولاد کویر تاکنون برای بالغ‌بر ۲۰۰ نفر به‌طور مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده که این میزان با اجرای طرح‌های توسعه افزایش می‌یابد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز