مهندس نعمت مهدیانزاده در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان کرد:
در پی ایجاد مشکل در تامین شمش و با وجود وابستگی به چادرملو
پذیرش “خودمصرفبودن” فولاد سرمد ابرکوه از سوی وزارت صمت مانع از اتلاف سرمایه و کاهش تولید خواهد شد
تلاش شرکت فولاد سرمد ابرکوه برای ورود به بازار فرابورس، چگونه اجرای طرح کایزن، با هدف ایجاد انگیزه بیشتر، بهکارگیری نرمافزار جامع تولید (سیستم مدیریت جامع) به منظور ایجاد شفافیت، تشریح وضعیت پروژه ها همچون پروژه فولادسازی و پروژه تولید کلاف، لزوم ایجاد تعادل در تامین شمش و ضرورت فروش محصول با قیمتهای منطقی وخودمصرف دانستن سرمد ابرکوه، از سوی وزارت صمت بهدلیل وابسته بودن به شرکت چادرملو و… از جمله موضوعاتی بود که در گفتوگوی مهندس نعمت مهدیانزاده، مدیرعامل شرکت فولاد سرمد ابرکوه با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با اشار به اینکه سرمد ابرکوه با ورود به فرابورس از مزایای بیشتری بهرهمند خواهد شد، گفت: این شرکت با تدابیر اتخاذ شده درصدد ورود به بازار فرابورس و عرضه سهام خود در بازار یاد شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد سرمد ابرکوه ظرفیت تولید را ۴۵۰ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: این مجموعه در طی چهار ماه اول سال ۹۹ بالغ بر ۱۴۵ هزار تن محصول، طبق استاندارد روز دنیا تولید و در اختیار مصرفکنندگان داخلی و خارجی قرار داده است، ضمن آنکه امسال بهطور قطع علاوه بر رسیدن به ظرفیت اسمی به سوددهی بیشتر هم خواهد رسید.
مهدیانزاده میزان تولید سال گذشته را ۳۶۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: یکی از دلایل پایین بودن تولید نسبت به ظرفیت اسمی شرکت، کمبود شمش بود که البته امسال با اتخاذ تمهیداتی سعی شده که با مشکل کمبود شمش به عنوان مادهاولیه تولید شرکت مواجه نشویم.
وی با اشاره به اینکه خرید شمش خارج از بورس برای ما گرانتر تمام می شود و از حاشیه سود میکاهد، گفت: ما خواهان تامین شمش از طریق بورس هستیم.
مدیرعامل شرکت فولاد سرمد ابرکوه با تاکید بر اینکه ۱۰۰ درصد سهام ما متعلق به چادرملو و شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات میباشد و این شرکت نیز باید به عنوان یک شرکت “خودمصرف” محسوب شود، اظهار امیدواری کرد که شرکت سرمد ابرکوه هم مانند بسیاری از شرکتهای وابسته، باید خودمصرف شود. طبیعی است، درصورت رفع محدودیتها و پذیرش وزارت صمت بر خودمصرف بود سرمد ابرکوه، این شرکت نیز قادر خواهد بود شمش مورد نیاز خود را از چادرملو و یا شرکتهای وابسته تامین و عملا از اتلاف سرمایه و کاهش تولید جلوگیری نماید.
مهدیانزاده همچنین در ادامه موضوع اجرای طرح های توسعه از جمله طرح فولادسازی و کارخانه تولید کلاف را یادآور شد و خاطرنشان کرد که این شرکت درصدد است با احداث کارخانه فولادسازی با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن و خط ۴۰۰ هزار تنی تولید کلاف بر تنوع محصولات خود بیافزاید. خرید ماشینآلات طرح تولید کلاف نهایی شده و قرار است با هزینهای معادل ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان احداث شود و پیشبینی میشود در سه ماهه اول ۱۴۰۰ به تولید برسد.
شایان ذکر است، یکی از دلایل انتخاب تولید کلاف، نیاز بازارهای داخلی و پتانسیل صادراتی این محصولات عنوان شده است.
وی همچنین درخصوص پیشرفت پروژه فولادسازی نیز با اعلام اینکه این طرح در حالحاضر از پیشرفت ۱۵درصدی برخوردار است،گفت:کوره قوس و LF خریداری شده و مابقی نیز در حال خریداری است، مناقصه این طرح ها بزودی برگزار و پیمانکاران هر دو واحد انتخاب و پس از تامین مالی از طریق سهامداران و بانک روند ساخت آنها بسرعت پیش خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت سرمد ابرکوه هزینه مورد نیاز برای باقیمانده طرح فولادسازی را ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ میلیارد تومان و در نهایت مجموع هزینه مورد نیاز دو طرح را ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان (ریالی و ارزی) برآورد کرد.
مهدیان زاده مدت اجرای طرح فولادسازی را سی ماهه اعلام کرد و گفت: با اجرای طرح توسعه فوق، بیش از ۵۰۰ نفر به مجموعه ۲۹۰ نفری فعلی افزوده می شود. به عبارت سادهتر، با اجرای طرحهای توسعه برای بالغبر ۸۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال میشود.
شایان ذکر است، در این پروژه بسیاری از زیرساختها از جمله آب مور نیاز نیز با دارا بودن دو حلقه چاه تامین شده است.
وی همچنین از اجراییکردن طرح کایزن در مجموعه با هدف حس مشارکت، ایجاد انگیزه و افزایش بهرهوری و نیز آموزش پرسنل را یادآور شد وافزود: سرمد ابرکوه با تکمیل نرمافزارهای کارخانه سعی میکند که تمام امور مربوط به تولید از خرید مواداولیه گرفته تا فروش، سود و زیان، حمل و نقل و… را در قالب نرمافزار جامع تولید که زمینه تحقق MIS (سیستم مدیریت جامع) را فراهم میکند، عملیاتی سازد.
مدیر عامل شرکت فولاد سرمد ابرکوه هدف از انجام این کار را ایجاد شفافیت، زمینهسازی برای اتخاذ تصمیمهای بهینه، افزایش ایجاد ارتباط با خارج از سازمان و… دانست و گفت: با نصب این سیستم حتی از طریق سازمان راهداری میتوان از موقعیت رانندگان و نیز از زمان بارگیری و تخلیه آنان مطلع شد.
گفتنی است، شرکت فولاد سرمد ابرکوه، با هدف گسترش صادرات، نمایشگاهی دائمی در عراق دایر خواهد کرد تا میزان کیفیت، چگونگی تولید و انواع محصولات خود را به نمایش بگذارد.