LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

در حاشیه بزرگترین نمایشگاه و سمپوزیوم بین‌المللی فولاد ۱۴۰۱ جزیره کیش و با هدف مدیریت کارآمد هزینه‌های حمل بار محقق گردید: رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت عملیات لجستیک (آی‌بار)
آبان ۱۴, ۱۴۰۱
تاکتیک‌ها و تکنیک‌های صنایع فولاد اروپا در دوران حاضر (قسمت سوم)
آبان ۱۶, ۱۴۰۱
نمایش همه

مهندس مهران عباس‌زاده، مدیرعامل “گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان” در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش خواستار شد: دولت با ایجاد زیرساخت‌ها و مشوق‌های لازم، زمینه تولید بیشتر موادمعدنی را فراهم سازد

آبان ۱۵, ۱۴۰۱
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • قسمت_دوم
  • گروه_توسعه_فرگیر_فولاد_خوزستان
  • مصاحبه_167_166
  • مهران_عباس‌زاده

گروه رسانه‌ای پردازش در شماره گذشته گفت‌وگویی با مهندس مهران عباس‌زاده، مدیرعامل گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان در خصوص افزایش و توان تولید انواع محصولات فولادی نهایی و نیمه‌نهایی در گروه فولاد خوزستان، خلق ثروت همراه با ایجاد ارزش‌افزوده اقتصادی برای سهامداران، کسب ارزش‌افزوده و مهم‌ترین استراتژی و برنامه‌های این شرکت انجام داده است که بخش اول آن به چاپ رسید.

نظر به اهمیت موضوع بخش دوم این گفت‌وگو در این شماره منتشر شده است که باهم می‌خوانیم:

عباس‌زاده موضوع هزینه نهاده‌های تولید از جمله حامل‌های انرژی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد که وقتی کشور ما دومین دارنده ذخایر گاز طبیعی دنیاست، علی‌القاعده باید وجود گاز مزیت اصلی تولید فولاد باشد، اما آیا امروز نیز این وضعیت حاکم است؟ آیا فولاد ایران می‌تواند با کشورهایی مانند ژاپن و تایوان که فاقد گاز طبیعی هستند، رقابت کند؟ تمام محاسبات ابتدایی برای احداث کارخانجات فولاد بر اساس مزیت رقابتی گاز بوده، اما امروز دیگر این محاسبات کاملا متفاوت می‌باشد.

وی در خصوص بحث تامین انرژی صنعت گفت: اگر در زمان مطالعات فنی و اقتصادی جهت سرمایه‌گذاری‌ها و احداث کارخانجات تولیدی انجام شده، هزینه نهاده‌های تولید خصوصا بخش انرژی شامل گاز طبیعی و برق قابل پیش‌بینی بود و مشخص می‌شد که هزینه این عامل‌های مهم در تولید با قیمت‌های آزاد و جهانی در بهای تمام شده لحاظ خواهد شد و هم‌چنین قیمت فروش محصولات نیز با هدف برخی حمایت‌ها در بازار به گونه‌ای کنترل خواهد شد که ضمن وضع عوارض بر صادرات، قیمت محصولات در بازار داخل نیز در حداقل ممکن قرار خواهد گرفت، احتمالا سرمایه‌گذاری‌ها، روش و تکنولوژي‌های انتخاب شده مسیر دیگری را ادامه می‌داد.

در همین خصوص عضو هیات‌مدیره گروه فراگیر فولاد خوزستان به یکی از مهم‌ترین انتظارات در این رشته صنعتی اشاره کرده و گفت: یکی از مهمترین انتظارات صنعت فولاد از دولت را می‌توان ایجاد زیرساخت پایدار و مطلوب دانست. چرا که سابقه نشان داده است؛ با توجه به رشد و توسعه صنعت، زیرساخت‌های تولید و ارایه خدمات به اندازه مطلوب و متناسب رشد نیافتند. همین موضوع از سال‌های گذشته با چالش کمبود انرژی (به‌ویژه برق و گاز) در بخش صنعتی آغاز شده است و باتوجه به چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون‌تن فولاد در افق ۱۴۰۴؛ تداوم شرایط فعلی، صنعت را با بحران روبه‌رو خواهد کرد. در واقع تولید پایدار و دستیابی به درآمد و در نهایت سود پایدار و هم‌چنین ایجاد ارزش‌افزوده برای اقتصاد و در نهایت بهبود جریان تولید ناخالص داخلی کشور با تداوم و افزایش روند تولیدات صنعتی کشور محقق می‌شود.

وی در این خصوص افزود: بهبود زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش انرژی و حمل‌ونقل در نهایت سبب افزایش ارزش‌افزوده صنعت خواهد شد. در کنار این موضوع؛ یکی دیگر از انتظارات مهم از سیاست‌گذاران، هدایت محیط کسب‌وکار به سمت آزادی متغیرهای اقتصادی شرکت‌ها به‌ویژه قیمت‌گذاری است؛ که در نهایت امنیت سرمایه‌گذاری و روند افزایش تولید را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این تصمیمات کوتاه مدت بودجه‌ای درخصوص صنعت در بخش هزینه انرژی و حقوق مالکانه نیز چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را پرریسک می‌کند. به همين منظور، پیشنهاد می‌گردد موارد این چنینی به جای طرح در بودجه سنواتی (کوتاه مدت) با تعیین ضریب شناور و به صورت میان‌مدت طراحی و ارایه گردد.

عباس‌زاده هم‌چنین با اشاره به چشم‌انداز صنعت در افق ۱۴۰۴ گفت: به نظر می‌رسد صنعت در راه دستیابی به این چشم‌انداز تهدیدها و فرصت‌های متفاوتی را تجربه خواهد کرد. یکی از مهم‌ترین تهدیدهای صنعت در افق پیش‌رو، کمبود مواداولیه معدنی خواهد بود. به نظر می‌رسد باتوجه به طرح‌های موجود در کشور و هم‌چنين تمرکز فعالان بالادست صنعت بر ادامه زنجیره تولید (به جای توسعه و بهبود فرآیندهای مرتبط با اکتشاف)، چالش کمبود منابع معدنی در سال‌های آتی گریبانگیر صنعت خواهد بود. در کنار این موضوع اما به نظر می‌رسد در صورت برنامه جامع دولت در خصوص ارایه مشوق‌های مالی (تخفیف بها انرژی، مالیات، حقوق دولتی، بیمه و…) و حرکت تولیدکنندگان به سمت به‌کارگیری اصل مزیت نسبی در فرآیندهای تولید، ضمن کاهش بها تمام شده تولید؛ جذابیت سود حاصل از سرمایه‌گذاری، همراه با افزایش سهم از بازار صادراتی؛ قدرت چانه‌زنی شرکت‌ها در رقابت‌های بین‌المللی را افزایش خواهد داد.

وی تاکید کرد که به نظر نیازمند ایجاد همسویی و رویکردی یکپارچه در تدوین و اجرای استراتژی صنایع و به‌طور خاص صنعت فولاد کشور هستیم، شاید تفکر استراتژیک و تحلیل‌های مبتنی بر منابع و قابلیت‌های موجود در کشور و هم‌چنین استفاده از فرصت‌های محدود موجود در محیط رقابتی داخل و خارج از کشور، فضای کسب‌وکار را در صنعت مناسب‌تر و موانع تولید خصوصا تولیدات صادرات‌محور را مرتفع نموده و علیرغم تمام محدودیت‌ها و سناریوهای نه چندان خوش‌بینانه، زمینه شکوفایی نسبی صنعت فولاد را که طی چند سال گذشته، نقش بی‌بدیلی در رشد اقتصادی و تامین ارز مورد نیاز کشور ایفا نموده فراهم نماید.




اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

فروردین ۲, ۱۴۰۲

دکتر علی امرایی، مدیرعامل شرکت فولاد سنگان در گفت‌وگو تصویری با گروه رسانه‌ای پردازش تصریح کرد: تحقق اقتصاد معدنی، نیازمند اکتشافات عمقی و به‌روزرسانی دروس دانشگاهی است


اطلاعات بیشتر
فروردین ۲, ۱۴۰۲

تاکید وزیر کار بر حمایت همه جانبه از ذوب آهن اصفهان


اطلاعات بیشتر
فروردین ۲, ۱۴۰۲

حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همزمان با تحویل سال ۱۴۰۲ در مجتمع مس سونگون


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز