تولید ورق گالوانیزه، گالواتاراز (TOC)، احداث خطوط تولید لولههای بدوندرز، کلاف نورد سرد، کلاف اسیدشویی، انواع پودر میکرونیزه و…
مهندس احمد سعیدبخش، مدیرعامل هلدینگ آتیهفولاد نقشجهان در گفتوگو با گروه رسانهای پردازش گفت: این مجموعه با ۲۰ شرکت و در ۱۲ استان مشغول فعالیت است و توانایی ارایه خدمات در زمینه تامین، توزیع و ارایه خدمات محصولات فولادی در سراسر کشور را داراست.
مدیرعامل هلدینگ آتیهفولاد نقشجهان افزود: تولید ورق گالوانیزه، گالواتاراز (TOC)، احداث خطوط تولید لولههای بدوندرز، کلاف نورد سرد، کلاف اسیدشویی، انواع پودر میکرونیزه و بنتونیت، آهک کلسینه و هیدراته، دولومیت و تولید انواع مفتول کورد وایر از جمله فعالیتهای هلدینگ آتیهفولاد نقشجهان است.
وی درخصوص فعالیتهای بازرگانی و بازارهای مالی شرکت نیز به خبرنگار ما گفت: هلدینگ آتیهفولاد نقشجهان در تامین انواع گندله، آهناسفنجی، فروآلیاژها، قطعات یدکی، ماشینآلات و خدمات بازرگانی و بینالمللی و نیز ارائه خدمات بازار سرمایه و بورس کالا فعالیت مینمایند.
سعیدبخش گفت: در سال گذشته علیرغم افت شدید قیمت محصولات فولادی این شرکت توانست سود تلفیقی قابلقبولی را برای سهامداران در مقایسه با سال ۱۳۹۹ به دست آورد.
به گفته او براساس استراتژی این شرکت، توسعه سرمایهگذاری در کسبوکارهای جدید با تاکید بر ایجاد واحدهای تولیدی جهت سودآوری پایدار، جزو برنامههای در دست اقدام است.
مدیرعامل آتیهفولاد نقشجهان با اعلام اینکه در سال جاری خرید ۱۰۰ درصد سهام کارخانه تولید بنتونیت در دستور کار قرار گرفته و به انجام رسید تاکید کرد که یکی دیگر از سرمایهگذاریهای در دست اقدام شرکت، احداث کارخانه ساخت لولههای بدوندرز با ظرفیت ۱۶۰ هزارتن در سال تا ضخامت ۶ اینچ بهعنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول درکشور است که حمل تجهیزات آن به داخل کشور انجام شده و عملیات خاکبرداری و بتنریزی آن آغاز گردیده است.
وی گفت: یکی از اولویتهای اصلی شرکت آتیهفولاد نقشجهان تامین مواداولیه شرکت فولادمبارکه از بازارهای داخل و خارج با اولویت تامین از داخل بوده که خرید کارخانه بنتونیت و تولید و تامین ۱۰۰ درصد نیاز فولادمبارکه در همین راستا میباشد.
سعیدبخش تصریح کرد که علیرغم تاکید مقام معظم رهبری درخصوص رفع موانع تولید، شرکت آتیهفولاد نقشجهان در جهت پیشبرد توسعههای خود با چالشهای متعددی روبهروست که نیازمند حمایتهای دولت در این خصوص است، موانعی از جمله حقوق گمرکی و تضمین بانکی برای ارزشافزوده که شامل تجهیزات و ماشینآلات وارداتی تولیدکنندگان بوده که هزینه سنگینی را بر دوش آنان خواهد گذاشت. لذا انتظار میرود که دولت معافیت گمرکی و قبول چک به جای ضمانتنامه بانکی برای ارزشافزوده را مجددا شامل تجهیزات و ماشینآلات کارخانجات تولیدی گرداند.
به گفته او مراکز خدماتی این شرکت عمدتا وظیفه توزیع عادلانه محصولات فولادمبارکه را بین تولیدکنندگان و صنایع به عهده دارند. وجود این مراکز دست واسطهها و دلالان را برای عرضه محصولات به صنایع متوسط و کوچک کوتاه کرده است. حمایت از این مراکز برای پایداری و ثبات آنان الزامی است. افت شدید قیمت محصولات فولادی از اواسط سال گذشته مشکلات قابلتوجهی را متوجه این مراکز ساخته که خوشبختانه با سیاستهای اتخاذ شده قبلی شرکت و توصیه به سمت تولیدی شدن این مراکز از قبیل سولهسازی و خدمات جانبی تا حدودی از ضررهای آنها کاسته شده است، لیکن ادامه این روند توان مالی این مراکز را ضعیف خواهد کرد.
مدیرعامل هلدینگ آتیهفولاد نقشجهان با بیان اینکه حمایت از صنعت فولاد باید جزو اولویتهای دولت قرار گیرد خاطرنشان ساخت: افزایش تعرفه واردات محصولات فولادی، کاهش تعرفه صادرات محصولات فولادی، کاهش قیمت مواداولیه و معدنی، آزاد گذاشتن نقش بورس به معنای واقعی و تعیین قیمتها بر اساس آنچه که در بورس بهدست میآید و جلوگیری از قیمتهای دستوری، ازجمله مواردی است که دولت میتواند در حمایت ازفولادسازان انجام دهد. در غیر این صورت با توجه به اینکه خیلی از کارخانجات فولادی درحالحاضر محصولات خود را زیر قیمت تمام شده به فروش میرسانند در آیندهای نهچندان دور قادر به مقاومت نبوده و شاهد تعطیلی آنان خواهیم بود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که در سایه توجهات بیشتر حاکمیت و بهخصوص دولت به امر تولید بتواند با افزایش درآمد حاصل از سرمایهگذاریها و ارزشآفرینی پایدار برای سهامداران و جامعه مسیر توسعه و تعالی خود را به سوی آیندهای روشن به پیش ببرد.