سپنتا توسعه سورین در دو حوزه اصلی جدایش فلزات غیر آهنی و آهنی در حوزه بازیافت پسماندهای صنعتی و شهری و انجام تحقیقات کاربردی و توسعه تکنولوژی در همراهی با واحدهای تحقیقات و استراتژی شرکتهای معدنی و صنایع مربوطه فعالیت میکند.
مهندس محمدرضا خبازی، مدیرعامل شرکت “سپنتا توسعه سورین” در تشریح فلسفه وجودی و رسالت این شرکت گفت: سپنتا توسعه سورین با هدف ارتقاء دانش و تکنولوژی در صنعت تولید مواد اولیه فلزی در سال ۱۳۹۹ تاسیس شد. این شرکت در حوزه معدن و صنایع مربوطه با انجام مطالعات کاربردی در خصوص رصد فناوریهای روز، شناسایی روند تغییرات، آیندهپژوهی تخصصی و … به تبیین سیاست گذاریهای خرد و کلان در پیشبرد اهداف شرکتهای بزرگ فعال در این حوزه کمک میکند. همچنین با انجام پروژههای شناسایی و توسعه تکنولوژی به عنوان بازویی توانمند در کنار واحدهای تحقیق و توسعه سایر شرکتها عمل میکند.
به گفته او، این شرکت با دارا بودن تیمهای تخصصی، در حال انجام پروژههای پر اهمیت در حوزه تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر معدن و صنایع مربوطه به همراه پروژههای توسعه تکنولوژی در حوزه بازیافت پسماند فولادسازی از جمله سرباره میباشد. در این راستا شرکت سپنتا توسعه سورین در همکاری با شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا در حال توسعه طرح بازیافت سربارههای فولادسازی متناسب با شرایط اقلیمی، جغرافیایی و اقتصادی هر منطقه و تعریف کاربرد بهینه از جمله استحصال آهن فلزی، استحصال اکسیدهای آهن، تولید خوراک بهینه برای کاربرد در صنایع سیمان، اساس و زیر اساس جاده سازی، کود و … میباشد.
او با اشاره به جدیدترین محصول این شرکت با نام جداکننده جریان گردابی که تکنولوژی ساخت آن برای اولین بار در کشور توسط سپنتا توسعه سورین توسعه داده شده و به مرحله ساخت و تولید رسیده است تصریح کرد: نمونه بومیسازی شده از لحاظ کیفی و عملیاتی قابل رقابت با نمونه اروپایی است و در حوزه تفکیک فلزات غیرآهنی مانند آلومینیوم، مس، برنج و… در حوزههایی مانند، تفکیک قوطیها ظروف و قطعات آلومینیومی، مسی و برنجی از پسماند شهری، پسمانده خرد شده خودرو و قراضههای فلزی، پسماندهای الکترونیکی، کارخانجات صنایع فلزی، پسماند ریختهگری فلزات غیر آهنی، خاکستر کورههای زباله سوز، خالصسازی انواع پلیمرهای بازیافتی و… کاربرد گستردهای دارد. این محصول تحت برند ریسیکو در شرکت سپنتا توسعه سورین تولید میگردد.
وی ارتباط موثر با شرکتهای بینالمللی و ورود به حوزه بازیافت سایر پسماندهای صنعتی و معدنی را از جمله برنامههای توسعه این شرکت برشمرد.
خبازی مهاجرت نیروی کار متخصص و تحصیلکرده، شرایط اقتصادی و عدم باور به اهمیت تحقیقات و مطالعات کاربردی بر بقا و افزایش قابلیت رقابتپذیری شرکتهای بزرگ به علت عدم ثبات سیستمهای مدیریتی در این شرکتها را به عنوان مشکلات این مجموعه برشمرد و افزود: در برخی از حوزهها مانند معاهدات بین المللی در خصوص کاهش تولید گازهای گلخانهای، قوانین بین المللی بسیار بر صنایع داخلی اثر گذار خواهند بود و در آینده بسیار نزدیک تاثیرات منفی ناشی از قوانین مربوطه بر صنعت معدنی کشور مشهود خواهد شد و تنها راه آمادگی برای انطباق با اکوسیستم جدید، آگاهی، شناخت و تصمیم گیری به موقع در این راستا میباشد.