LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

خطوط معدن چادرملو توسط محققان دانشگاه امیرکبیر هوشمندسازی می شود
تیر ۲۲, ۱۴۰۱
تایید عملکرد مدیریت و تصویب خط مشی در مجمع عمومی فولاد خوزستان
تیر ۲۳, ۱۴۰۱
نمایش همه

گفت‌وگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس سعید صمدی، دبیر انجمن زغالسنگ ایران

تیر ۲۲, ۱۴۰۱
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها
  • دبیر_انجمن_زغال_سنگ_ایران
  • سعید_صمدی
  • گفت‌وگوی_تصویری
  • ماهنامه_تخصصی_پردازش

لازمه رشد صنعت زغال‌سنگ کشور، پرهیز از قیمت‌گذاری‌های دستوری است

ایران با دارا بودن ۱۴ میلیارد تن ذخیره احتمالی و ۱/۲ میلیارد تن ذخیره قطعی جزو کشورهای متوسط در دارا بودن منابع زغال‌سنگ محسوب می‌گردد. عمده مصرف زغال‌سنگ در داخل کشور طی ۵۰ سال گذشته، کک‌متالورژی مورد نیاز فولادسازان بوده است.

تولید کنسانتره زغال‌سنگ در سال ۱۴۰۰ با کاهش ۷ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹، بالغ‌بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن و مصرف داخل در همین زمان سه میلیون تن بوده است. از این روی، واردات یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع زغال‌سنگ در سال ۱۴۰۰ نشان از منفی بودن تراز بازرگانی این ماده معدنی دارد.

پیش‌بینی می‌گردد، مصرف زغال‌سنگ کشور با توجه به طرح‌های توسعه فولادسازی به ویژه کوره‌بلند، رو به افزایش‌ باشد که لازمه آن توسعه معادن زغال‌سنگ کشور است.

صمدی: تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد زغال وارداتی به دلیل مسائل کیفی است.

یکی از دلایل توسعه نیافتگی زغال‌سنگ و عدم‌رغبت سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه، قیمت‌گذاری دستوری است که اختلاف قابل‌توجهی با قیمت‌های جهانی این ماده‌معدنی دارد.

در خرداد ماه سال‌جاری قیمت هر تن کنسانتره زغال‌سنگ پایه حدود ۱۵۰ دلار بوده؛ در حالی‌که قیمت تمام‌شده زغال وارداتی ۵۵۰ تا ۶۰۰ دلار است.

تولید فعلی زغال کشور به دلیل سرمایه‌گذاری‌های گذشته است و سرمایه‌گذاری جدید با نرخ فعلی اقتصادی نیست. با آزاد شدن صادرات، برخی به فکر تجهیز معادن خواهند افتاد که آن‌هم زمان‌بر است.

امروز یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن طرح تجهیز زغال‌سنگ خام در دستور کار است که حداکثر ۵۰ درصد آن اجرایی شده و این در حالی است‌ که برخی از این پروژه‌ها به دلیل اقتصادی نبودن متوقف شده‌اند.

در سال ۱۴۰۰ برای تامین زغال‌سنگ از طریق واردات، رقمی بالغ‌بر ۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده که انجمن زغال‌سنگ ایران درصدد است با اقتصادی کردن تولید زغال‌سنگ از طریق رایزنی با نهادهای حاکمیتی برای تجدیدنظر در قیمت‌گذاری‌ها از خروج این میزان ارز از کشور جلوگیری به‌عمل آورد.

صنعت زغال‌سنگ کشور بدون نیاز به رانت، یارانه و کمک‌های دولتی، خواستار واقعی شدن قیمت‌ها برپایه قیمت‌ زغال وارداتی است.

قیمت جهانی زغال‌سنگ تحت‌تاثیر مناسبات جهانی از جمله جنگ روسیه و اوکراین و نیز تعطیلی برخی معادن با رشد معناداری از ۹۰ دلار در سال ۲۰۲۱ به ۳۵۰ دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است. این فرصت مناسبی برای ورود ایران به بازارهای جهانی و صادرات به ترکیه، پاکستان، چین، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و… است.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران: رسیدن به تولید ۱۰ میلیون تن زغال‌سنگ خام در سال با وجود پتانسیل بالا، دور از ذهن نیست.

امروز قیمت زغال‌سنگ پایه ۲۶/۵ درصد شمش فولاد خوزستان است و این درحالی است که قیمت نرم جهانی حدود ۳۵ درصد است.

بنابر آمار بانک اطلاعاتی انجمن زغال‌سنگ ایران، این صنعت در مجموع برای بالغ‌بر ۱۷ هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است که درصورت ادامه‌دار شدن رشد منفی تولید، این میزان کاهش خواهد یافت.

قیمت زغال‌سنگ ایران به نسبت سال گذشته تنها پنج درصد افزایش داشته و این در حالی است که شاهد رشد بیش از ۵۰ درصدی کلیه هزینه‌ها اعم از افزایش حقوق بوده‌ایم.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

گام بلند فولاد سفیددشت برای افزایش ۸۰۰ هزار تنی ظرفیت فولاد کشور؛ نخستین ذوب واحد فولادسازی فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری به دست آمد


اطلاعات بیشتر
اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

افتخارآفرینی فولادهرمزگان در آخرین روزهای پایان سال ۱۴۰۱


اطلاعات بیشتر
اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

بازدید سرزده و شبانه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از خط تولید


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز