شرکت “پویاگستر آرمین” فعالیت خود را به صورت غیررسمی از سال ۱۳۷۵ و به طور رسمی از تیرماه ۱۳۸۵ در زمینه های ساخت انواع قطعات پیچیده گروه ملی فولاد ایران، آغاز و در ادامه با ارائه خدمات به شرکتهای ذوبآهن اصفهان، فولاد مبارکه و دیگر کارخانجات فولادی کشور در زمینه ساخت تجهیزات و قطعات پیچیده به فعالیت خود ادامه داد.
ماهنامه تخصصی پردازش به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان فعالان حوزه صنایع فلزی و معدنی کشور گفتوگویی با مهندس فرید صفیری، مدیرعامل شرکت پویاگسترآرمین کرده است که باهم میخوانیم.
او در تشریح فعالیتهای یکسال اخیر شرکت و برنامههای آن به خبرنگار ما گفت: شرکت سال ۱۴۰۰ را با پروژه بومی سازی مگنتیکباکس فولاد مبارکه آغاز نمود و توانست دو عدد از این مجموعه را در شهریور ماه ۱۴۰۰ به واحد فولاد سبا با موفقیت تحویل نماید. در ادامه پروژه بومیسازی و مهندسی معکوس دیسکهای دستگاه هاتاستمپینگ خط نورد ریل ملی را در دستور کار خود قرار داد که توانست در بهمن ۱۴۰۰ دو مجموعه از تجهیزات یاد شده را تحویل شرکت ذوبآهناصفهان دهد.
گفتنی است، این تجهیز در دو نمایشگاه فولاد و همچنین بومیسازی در بهمنماه توسط ذوبآهن اصفهان به نمایش گذاشته شد.
مدیرعامل شرکت پویاگستر آرمین افزود: پس از موفقیت در ساخت مجموعه دیسک هاتاستمپینگ، تفاهمنامه همکاری به ارزش ۲۰۰ هزار دلار با شرکت ذوبآهناصفهان به امضا رسید که امید است در سالجاری سایر قطعات و تجهیزات متعلق به خط نورد ریل نیز توسط این شرکت بومیسازی شود.
صفیری موضوع طرحهای توسعه و میزان پیشرفت آنها را یادآور و با اعلام اینکه در سالی که گذشت تمرکز شرکت بر پروژههای بومیسازی صنایع فلزی معطوف بوده است که همگی این پروژهها برای اولین بار در کشور انجام شده، افزود: به طور مثال دیسک هاتاستمپینگ در دنیا صرفا توسط شرکت برگر آلمان ساخته شده است که به دلیل تحریمها امکان تهیه مجدد آن برای شرکت ذوبآهن اصفهان دشوار گردیده بود.
وی از آمادگی شرکت برای ارائه خدمات به عموم فعالان معدنی و فلزی خبرداد و تاکید کرد که شرکت پویاگستر آرمین آماده است تا همکاری خود با سایر صنایع معدنی و فلزی را در جهت مهندسی معکوس و بومیسازی و طراحی تجهیزات مهم و استراتژیک آغاز کند.
مدیرعامل شرکت پویاگستر آرمین در ادامه برخی موانع و مشکلات پیشرو را یادآور و با اعلام اینکه یکی از مشکلات عمده بر سر راه اینگونه شرکتها، بروکراسی پیچیده، طولانی بودن روند تایید قراردادها و عدم جدیت مسوولان مربوطه است که بخش عمدهای از تمرکز شرکت در هنگام انجام پروژهها را به خود معطوف میکند، بر لزوم تقویت واحد بومیسازی با دارا بودن اختیارات قانونی لازم به نحوی که بتواند بسیاری از امور را خود تصمیمگیری کند، تاکید کرد.
وی همچنین خواستار تسهیل امور مربوط به بروکراسی اداری و اعتماد به توان مهندسین داخل جهت رفع نیاز صنایع استراتژیک کشور شد.
صفیری در پاسخ به سوال ماهنامه پردازش در خصوص خدمات و محصولات این شرکت که نسبت به سایر شرکتهای فعال در این حوزه چه ویژگیهایی دارد، گفت: یکی از حساسیتهای شرکت پویاگستر آرمین مستندسازی و طراحی دقیق مسیر تولید محصول میباشد. همچنین در تمامی پروژههای بومیسازی سعی شده تا روند طراحی و مهندسی معکوس و ساخت، مطابق با استانداردهای صنعت مربوطه باشد. در دنیای مهندسی، تقریبا برای تمامی موضوعات در صنایع مختلف، حتی برای کوچکترین قطعات، استاندارد طراحی شده است. طبیعی است، پایبندی به این استانداردها شرط اول برای آغاز یک پروژه میباشد که این موضوع برای مشتریان شرکت تضمین میشود.
وی افزود: خوشبختانه در طی سالهای اخیر به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، شرکتهای مهم فلزی از جمله فولاد مبارکه، ذوبآهن اصفهان و… حرکت خوبی را در مسیر بومیسازی قطعات و تجهیزات خود شروع کردهاند. به نحوی که شرکت در طی این سه سال اخیر توانسته پروژههای بومیسازی مهمی را به سرانجام برساند. ایجاد تمایز بین شرکتهای دارای توانایی فنی منحصر بهفرد یکی از راههای موثر جهت پایین بردن ریسک انجام پروژههای بومیسازی میشود. برپایی نمایشگاههای بومیسازی پویا، فعال نمودن واحدهای بومیسازی درون سازمانی، ایجاد سامانه مجزا جهت معرفی پروژههای گلوگاهی و مورد نیاز و در نهایت، خواست و جدیت مدیران این شرکتها باعث گسترش نهضت بومیسازی میشود.
مدیرعامل شرکت پویاگستر آرمین در پایان تاکید کرد که اعتماد نمودن به شرکتهای مهندسی داخلی و هدفمند نمودن آنها براساس یک طرح منسجم و دقیق که بایستی توسط ارکان ارشد نظام صورت پذیرد، لازمه حرکت به سوی موفقیت صنعت کشور میباشد.