LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

ترك تازى ترکیه در بازار فولاد فلسطین اشغالى
تیر ۱, ۱۴۰۱
مهندس محمد آقاجانلو، مدیرعامل شرکت “ملی فولاد ایران” در گفت و گوی تصویری با ماهنامه تخصصی پردازش خبر داد:
تیر ۲, ۱۴۰۱
نمایش همه

گفت وگوماهنامه تخصصى پردازش بادکتراردشیرسعدمحمدى، مدیرعامل هلدینگ «ومعادن»

تیر ۲, ۱۴۰۱
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • اردشیر_سعدمحمدی
  • فلزات
  • ماهنامه_تخصصی_پردازش
  • مصاحبه_162_163
  • هلدینگ_ومعادن

سعد محمدى: سرمایه گذارى در حوزه فلزات استراتژیک، وارد دستور کار “ومعادن” شد

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری در ایران است که سابقه‌ی بیش از ربع قرن حضور موثر در عرصه توسعه بخش معدن کشور را در کارنامه دارد. سرمایه‌گذاری در بخش‌های استخراج کانی‌های فلزی و فلزات اساسی، معادل حدود ۹۰ درصد ترکیب دارایی‌های شرکت را تشکیل داده است. همچنین ۸۰ درصد دارایی‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مرکب از سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و بیشترین سرمایه‌گذاری شرکت، در زنجیره سنگ‌آهن و فولاد تمرکز دارد. این مجموعه یک هلدینگ توسعه‌محور با هدف ارتقاء معدن و صنایع معدنی در کشور به شمار می‌رود.

قیمت سهام این شرکت (تعدیلی با افزایش سرمایه و سود نقدی) از ۸،۶۷۳ ریال در ابتدای سال ۱۴۰۰ به ۱۱،۹۵۰ ریال در انتهای سال رسیده و ۳۷/۸ درصد بازده سالانه داشته است. این درحالی است که شاخص کل در همین بازه تنها دارای بازدهی مثبت ۴/۶ درصد بوده است. سود خالص ومعادن نیز در سال ۱۳۹۹ برابر با ۹،۴۰۰ میلیارد تومان بوده و پیش‌بینی می‌شود با توجه به عملکرد شرکت‌های گروه در سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۳،۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد و رشد ۴۹ درصدی را تجربه کند. این سود علیرغم تمامی ‌محدودیت‌های سال ۱۴۰۰ (مانند قطعی برق، گاز و محدودیت‌های صادراتی و…) حاصل شده است.

دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش به تشریح وضعیت این شرکت، اهداف و برنامه‌های آن و… پرداخت که باهم می‌خوانیم:

ویژگی‌های برجسته هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات از نظر جنابعالی کدامند؟

همچنان که می‌دانید؛ کشور بزرگ ما ایران با برخورداری از منابع عظیم و متنوع معدنی به علاوه نیروی کار جوان و متخصص در زمینه معدن و صنایع معدنی ظرفیت‌های قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. بنابراین یکی از ویژگی‌های قابل توجه این مجموعه، قرار گرفتن در مسیر درست استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های این صنعت و هم‌راستا بودن فعالیت‌های آن با مزیت‌های رقابتی کشور در عرصه اقتصاد بین الملل است.

دیگر ویژگی مهم شرکت، دربر گرفتن دامنه وسیعی از فعالیت‌های موجود در زنجیره تولید در قالب شرکت‌های سرمایه‌پذیر است که تمامی‌ بخش‌های اکتشاف، استخراج، فرآوری، حمل و نقل، انرژی و… را شامل می‌شود و این امر باعث هم‌افزایی بخش‌های مختلف و نهایتا بازدهی بیشتر مجموعه می‌گردد.

از جمله مواردی که طی سال‌های اخیر، بر نقش و تاثیر شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در صنعت افزوده است، حضور پررنگ این مجموعه در توسعه زیرساخت‌های صنعت از قبیل اکتشاف، حمل و نقل، انتقال آب، تولید برق و حوزه دانش بنیان است. همچنین ایجاد تنوع بیشتر در سبد محصولات و ورود به عرصه فلزاتی چون سرب و روی، طلا، مس و عناصر نادر خاکی و در نهایت بازدهی قابل قبول شرکت در بازارسرمایه توانسته است «ومعادن» را به عنوان مجموعه‌ای پویا و پیشرو در صنعت کشور مطرح کند.

در حوزه‌ی فناوری‌های نوین به ویژه ارتباط بخش‌های دانش‌بنیان با صنعت و معدن چه فعالیت‌هایی توسط شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات صورت گرفته است؟

یکی از موارد مهم و ضروری که در بخش صنعت و معدن باید مورد توجه قرار بگیرد، سرمایه‌گذاری در حوزه عناصر نادر خاکی به‌خصوص در حوزه لیتیوم، نیکل و کبالت به عنوان فلزات استراتژیک و نیازهای آینده‌ی صنعت است. این مهم در برنامه‌های دانش‌محور شرکت «ومعادن» تعریف شده است؛ با توجه به توانایی دانشمندان، جوانان نخبه و ظرفیت علمی‌کشور در آینده‌ای نزدیک خبرهای خوبی را در حوزه فرآوری این عناصر اعلام خواهیم کرد. پیشرفت و توسعه پایدار یک کشور در گرو توسعه صنایع مادر از جمله زنجیره آهن و فولاد است. با توجه به اینکه دستیابی به فناوری‌های جدید و توسعه و بومی‌سازی آن‌ها، نیازمند صرف زمان و هزینه زیاد و به‌کارگیری پژوهشگران دانشگاهی و نخبگان صنعتی است، شش شرکت بزرگ فعال حوزه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد (شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، سنگ آهن گهرزمین، معدنی و صنعتی چادرملو، مجتمع فولاد خراسان، آهن و فولاد ارفع، معدنی و صنعتی صبانور) با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات طی تفاهم‌نامه‌ای تصمیم به ایجاد شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا گرفتند. این شرکت با هدف شناسایی چالش‌ها و رفع نیازمندی‌‌های فناورانه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد راه اندازی شده و با حمایت، به‌کارگیری و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، صنعتی و ایده‌های فناورانه فعالیت می‌کند و درحال‌حاضر یکی از توانمندترین رابط‌ها و حلقه‌های وصل بین پژوهش و صنعت به شمار می‌رود.

وجود سرمایه‌های علمی‌ و توان فنی ممتاز کشور، همچنین زیرساخت‌های لازم و تامین نهاده‌های اولیه تولید شرط مهم تحقق اهداف چشم‌انداز سند ۱۴۰۴ در بخش معدن است. جوانان تحصیل‌کرده ایرانی فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته‌اند با تولید محصولاتی با تکنولوژی و کیفیت بالا و همچنین قیمت تمام‌شده پایین کمک بزرگی به اقتصاد کشور به ویژه در دوران تحریم داشته باشند که باید از این سرمایه انسانی و علمی ‌نیز به خوبی استفاده شود. خوشبختانه شرکتهای گروه از گذشته در این حوزه بسیار فعال و پیشرو بوده‌اند و با توجه به نیاز موجود در صنعت و همگام با سیاست‌های کلی نظام، توسعه فعالیت‌های دانش بنیان و بومی‌سازی را در دستور کار داریم.

شرکت ومعادن چگونه و با چه چشم‌اندازی بزرگترین کنسرسیوم بزرگ معدنی کشور را تشکیل داده است؟

بررسی روند تغییرات جهانی در حوزه معدن بر لزوم تغییر و اصلاح سیاست‌های معدنی داخلی تاکید دارد و لازم است با سرمایه‌گذاری مناسب علاوه بر افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها، بخشی از درآمد حاصل از رشد ارزش کامودیتی‌ها را در بخش اکتشاف و شناسایی ذخائر جدید، تکمیل زنجیره فرآوری و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل هزینه کنیم.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در راستای ایجاد توازن و تولید متناسب بین حلقه‌های مختلف زنجیره، برنامه‌های متعددی از مرحله شناسایی و پی‌جویی، بهره‌برداری، فرآوری و توسعه بازارهای بین‌المللی را در دستور کار دارد؛ سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف با خرید ۱۰ دستگاه اکتشافی جدید، توسعه عملیات اکتشاف در غرب کشور در قالب پروژه‌های اکتشافی اردبیل و فولاد کردستان و همزمان با آن آغاز عملیات اجرایی در حلقه‌های بعدی زنجیره برای تولید پنج میلیون تُن کنسانتره، پنج میلیون تُن گندله، سه میلیون تُن آهن‌اسفنجی و در نهایت دو میلیون تُن محصول نهایی فولاد در غرب کشور از اقدامات مهم شرکت «ومعادن» است. همچنین فعالیت گسترده‌ای را در بخش‌های کمتر توسعه یافته شرق کشور در زمینه انجام عملیات اکتشافات تکمیلی در دست اقدام داریم.

به این ترتیب ومعادن با تشکیل بزرگترین کنسرسیوم معدنی کشور و سایر برنامه‌های خود در حوزه اکتشاف، در تلاش است در برابر یکی از بزرگترین چالش‌های صنایع معدنی یعنی کمبود مواداولیه راهبرد مناسبی را اتخاذ کند.

حضور شرکت ومعادن در قالب «پیشرانان پیشرفت ایران» را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری بورسی، با در نظر گرفتن تمامی‌حقوق سهام‌داران و با رویکرد توسعه‌ای، ضمن تلاش برای افزایش درآمد خود به عنوان یکی از هفت شرکت برتر عملیاتی کشور در قالب گروه «پیشرانان پیشرفت ایران» سرمایه‌گذاری‌های مهمی را در حوزه صنعت و معدن در دستور کار قرار داده‌ایم و با تکیه بر اعتماد سهام‌داران و توانمندی علمی ‌و فنی مجموعه امیدوار هستیم گام‌های بزرگی در راستای تحقق اهداف خود برداریم.

این شرکت در کنار شرکت‌های بزرگی چون؛ معدنی و صنعتی گل‌گهر، مجتمع فولادمبارکه، ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی چادرملو، هلدینگ خلیج فارس و گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسوولیت سرمایه‌گذاری در ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی در ۱۳ استان کشور و با سرمایه‌گذاری معادل ۱۷،۳ میلیارد دلار را بر عهده دارند.

با توجه به نقش مهم شبکه‌ی حمل‌ونقل در زنجیره‌ی صنعت و معدن، برای توسعه‌ی این بخش چه قدم‌هایی برداشته‌اید؟

یکی از نیازهای مهم برای توسعه بخش معدن و رشد صنایع معدنی، ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه لجستیک و برخورداری از شبکه مناسب حمل و نقل جهت تسریع، تسهیل و کاهش هزینه‌های فعالیت معدنی در کشور است. با توجه به بررسی‌های صورت گرفته مناسب‌ترین شبکه حمل و نقل باری در داخل کشور شبکه ریلی است؛ به همین دلیل شرکت «مدیریت بین‌المللی همراه، جاده، ریل، دریا» با سرمایه‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، تجلی توسعه معادن و فلزات، گل‌گهر، چادرملو، سنگ آهن گهرزمین و شرکت سرمایه‌گذاری امید با هدف تکمیل حلقه‌های حمل و نقل از معدن تا بندر اقدام به اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در بخش لجستیک کشور کرده است. با توجه به اینکه سهم عمده نقل و انتقال مواد معدنی به حمل و نقل ریلی مربوط می‌شود، برنامه‌ریزی برای اضافه کردن سه هزار کیلومتر خط راه‌آهن جدید به شبکه ریلی کشور در دستور کار«ومعادن» قرار گرفت. با اجرای این طرح سرعت حمل ریلی بازرگانی کشور از چهار کیلومتر به ۹ کیلومتر ارتقا پیدا می‌کند که اقدام مهمی‌ در راستای توسعه صنعتی کشور است.

همچنین راه اندازی بزرگترین پایانه تخصصی حمل و نقل مواد معدنی در سواحل جنوب کشور با قابلیت پهلوگیری کشتی‌هایی با ظرفیت بیش از ۱۵۰ هزار تن را در دست اجرا داریم.

 شرکت ومعادن چه طرح‌های توسعه‌ای در برنامه خود دارد؟

در خصوص موضوع مشارکت شرکت «ومعادن» در معدن مس و طلای «جانجا»، این  شرکت با همراهی شرکت‌های بزرگ چادرملو، گل‌گهر، گهرزمین، سرمایه‌گذاری غدیر و تجلی در قالب یک کنسرسیوم معدنی به عنوان برنده مزایده از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران معرفی شد که این موضوع در تاریخ پنجم بهمن سال گذشته در سامانه کدال به اطلاع بازار سرمایه رسید؛  حجم سرمایه‌گذاری اولیه پیش‌بینی شده در این پروژه حدود ۳۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. همچنین میزان درآمد ناشی از اجرای این طرح بعد از بهره‌برداری رقمی ‌بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار پیش‌بینی شده است.

درباره‌ی مشارکت در تاسیس شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل لازم است اعلام کنم این طرح با ظرفیت تولید ۱/۱ میلیون تُن آهن‌اسفنجی و سرمایه‌گذاری هزار میلیارد ریالی در استان اردبیل اجرا می‌شود که سهم شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ۴۰ درصد است.

 طرح شرکت صنایع فولاد کردستان نیز با هدف اجرا و تکمیل پروژه تولید آهن اسفنجی و فولاد در منطقه غرب کشور اجرا و هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در این شرکت با دارا بودن سهم ۵۶ درصدی در این طرح سرمایه‌گذاری کرده است.

 شرکت فولاد اقلید پارس نیز با سرمایه‌ اولیه ۵۰ میلیارد تومانی با هدف اجرای پروژه تولید ۱/۱ میلیون تُنی آهن اسفنجی در استان فارس (منطقه اقلید) با سهام‌داری سه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، چادرملو و شرکت مهندسی ایران (ایریتک) تاسیس شد که سهم «ومعادن» در این پروژه ۵۱ درصد است.

در خصوص سرمایه‌گذاری در معدن سنگ آهن «صاحب سقز» نیز با برنده شدن کنسرسیوم معدنی متشکل از شرکت «ومعادن»، شرکت صبانور و شرکت تجلی در مزایده واگذاری (استخراج و فروش ماده معدنی) این معدن، مجوز انجام عملیات استخراج و فروش برای دوره مشخص ده ساله به این کنسرسیوم واگذار شده است.

برای گسترش مشارکت مردم در صنعت و معدن چه برنامه‌ای دارید؟

 شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، ایجاد شرکت‌های سهامی‌عام پروژه‌محور را مسیری مناسب برای مردمی‌کردن اقتصاد کشور می‌داند و با توجه به تجربه موفق تاسیس شرکت تجلی در جذب سرمایه‌ها و ثروت‌های خرد و کلان و هدایت آن‌ها به سمت فرصت‌های اقتصادی که دولت ایجاد می‌کند، تلاش می‌کند تا علاوه بر اجرای فعالیت‌های اقتصادی مهم در کشور، نقدینگی به سمت تولید هدایت و مردم نیز از منافع آن منتفع شوند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

تیر ۸, ۱۴۰۱

مهندس علیرضا چایچی، مدیرعامل شرکت “فولاد آلیاژی ایران” در گفت‌وگوی تصویری با مـاهنامه تخصصی پردازش خبـر داد : گام مهم شرکت “فولادآلیاژی ایران” برای اتمام طرح‌توسعه “یزد یک” تا پایان امسال و اجرای پروژه “کلاف” ۴۰۰ هزارتنی (قسمت اول)


اطلاعات بیشتر
تیر ۸, ۱۴۰۱

وجیه‌اله جعفری تاکید کرد: لزوم تسریع در استقرار سامانه مکانیزه مدیریت پروژه در ایمیدرو و شرکت‌های تابعه


اطلاعات بیشتر
تیر ۸, ۱۴۰۱

مشاور توسعه و تجاری‌سازی ایمینو خبر داد: پلت‌فرم جامع توسعه‌ بازار محصولات دانش‌بنیان محور بخش معدن تدوین می شود


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز