گروه رسانهای پردازش – چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شاهد برگزاری اختتامیه نخستین رویداد “چادرو” بود.
این مرکز که با شعار سکوی سرمایهگذاری و توسعه کسبوکارهای نوپا و فناورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی با مدیریت دکتر میرسینا امیرشنوا پا به عرصه ظهور گذاشته دارای اهدافی راهبردی است و درصدد است تا با ایجاد یک اکوسیستم نوآورانه در کنار پتانسیلهای معدنی و صنعتی موجود و سرمایههای انسانی خلاق، برترین ارزشآفرین در حوزه معدن و صنایع معدنی در زیستبوم نوآوری را فراهم سازد.
دکتر میرسینا امیرشنوا، مدیر مرکز نوآوری چادرملو در اختتامیه رویداد “چادرو” با اعلام اینکه نوچاد برند تحول نوآوری چادرملو است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ آغاز به کار کرده است، گفت: نوچاد در همین راستا در جهت جذب ایدهها و ورود به توسعه کسبوکار با فراخوان در سه محور زنجیره ارزش فولاد (از اکتشاف تا محصول نهایی)، انرژی، آب و محیطزیست و نیز هوشمندسازی و تحول دیجیتال توانست ۷۰ ایده و طرح فناورانه و نوآورانه را دریافت کند که از این تعداد ۳۶ طرح به مرحله بعدی راه یافتند و در مرحله بعد و پس از ارزیابی فنی نهایتا ۱۰ طرح جهت ورود به فرآیند مشارکت با مرکز نوآوری نوچاد برگزیده شدند.
گزارش خبرنگار گروه رسانهای پردازش حاکی است، در مراسم اختتامیه رویداد چادرو که با حضور رییس هیاتعامل ایمیدرو و برخی دیگر از مسوولان محلی استان یزد برگزار شد، مهندس امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سخنانی گفت: سیاستهای کلی کشور در جهت اقتصاد غیرنفتی است و معدن میتواند با استفاده از نوآوری و هوش مصنوعی در این بین نقش بسیار مهمی ایفا کند.
وی افزود: شرکت چادرملو به عنوان شرکتی پیشرو توسعه ملی در بخش معدن و صنایع معدنی میتواند با ایجاد مرکز نوچاد و برگزاری رویداد جذب ایدهها و طرحهای فناورانه و نوآورانه یک مسیر جدیدی را در پیشروی خود قرار دهد.
مدیرعامل شرکت چادرملو گفت: این شرکت از مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری، تولید گندله، اسفنجی و فولاد و صنایع پاییندستی درحال فعالیت است و لذا فرصت مناسبی برای مجموعههای نوآور وجود دارد تا بتوانند در بخشهای مختلف مشارکت کنند.
طاهرزاده تاکید کرد که شرکت چادرملو جزو ۳۰ شرکت فعال بورس است. درحالحاضر، ارزش این مجموعه حدود ۱۴۶ هزار میلیارد تومان میباشد. در بین شرکتهای معدن و صنایع معدنی، در بازار سرمایه رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است. این شرکت توانسته در همایش صد شرکت برتر، رتبه نخست را از لحاظ بهرهوری تمامی عملیات بین شرکتهای فلزات آهنی به خود اختصاص دهد. یکی از بزرگترین تامینکنندگان زنجیره فولاد کشور به ویژه در زمینه تولید کنسانتره است که با تولید بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن، در جایگاه دوم کشور قرار گرفته است.
وی در تشریح وضعیت شرکتهای بزرگ دنیا و مقایسه آن با شرکتهای معدنی داخل کشور افزود: ۱۰ شرکت برتر دنیا همچون شرکتهای مایکروسافت، اپل، انویدیا، گوگل، آرامکو، آمازون، متاپلتفرم و… از نظر ارزش بازار، عموما بر پایه تکنولوژی استوار هستند و این ۱۰ شرکت بالاترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادهاند. همچنین اگر ۱۰ شرکت برتر معدنی بازار را با شرکتهای دیگر مقایسه کنیم، بالاترین ارزش بازار را گروه “بیاچپی” با ارزش ۱۴۸ میلیارد دلار و پس از آن شرکت “ریوتینتو” با ارزش ۱۰۹ میلیارد دلار در اختیار دارند و در انتها شرکتهای “وله” و “فورتسکیو” هر یک به ترتیب با ۵۲ و ۴۹ میلیارد دلار، بالاترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادهاند که عمده این چهار شرکت در زمینه سنگآهن هم درحال فعالیت هستند؛ این درحالی است که در بین صد شرکت مهم بازار دنیا، شرکت بیاچپی رتبه ۸۷ را به خود اختصاص داده که ارزش بازار شرکت مایکروسافت حداقل ۲۰ برابر شرکت بیاچبی است.
به گفته او ارزش بازار ۲۲۲ شرکت معدنی ۱/۷ تریلیون دلار است که به ارزش بازار مایکروسافت (در حدود سه تریلیون دلار) هم نمیرسد. این نشاندهنده این موضوع است که تکنولوژی در بازار و اقتصاد اهمیت ویژهای دارد. از سال ۲۰۰۱ تاکنون روند ارزش بازار شرکت مایکروسافت به عنوان شرکت اول دنیا که بر پایه تکنولوژی است، همواره صعودی بوده است (به جز دوران کرونا). با این حال روند ارزش بازار شرکت بیاچپی به عنوان اولین شرکت در بین شرکتهای معدنی، همواره به صورت سینوسی در نوسان بوده است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اعلام اینکه استراتژی این شرکت مدیریت تحول جهتگذار به معدنکاری نوین است، گفت: معدنکاری نوین واژه گستردهای است که مفاهیمی مانند توسعه پایدار، معدنکاری سبز، معدنکاری مسوولانه، تحول تکنولوژی و تحول نیروی کار و… را دربرمیگیرد؛ بنابراین برای تحقق این امر تمام شرکتها نیاز به یک برنامه عملیاتی دارند.