پرآلیاژها در سبد محصولات فولاد آلیاژی ایران قرار میگیرند
گروه رسانهای پردازش – مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران با دستهبندی گریدها به سه دسته کمآلیاژ، متوسط و پرآلیاژ، عنوان کرد: گریدهای کمآلیاژ به فولادهای ساختمانی نزدیک هستند و هرچه آلیاژ بیشتر میشود، ارزشافزوده بیشتری را نیز شاهد خواهیم بود؛ هدف شرکت فولاد آلیاژی رفتن به سمت “فولادهای آلیاژیتر” است که سه دسته کم، متوسط پرآلیاژی و همچنین میکروآلیاژها نیز درحالحاضر در این مجموعه تولید میشود و جهتدهی شرکت به سوی تولیدات پرآلیاژ و میکروآلیاژ است.
محمد کمالزاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با پیشبینی اینکه صادرات این محصولات تا پایان سال به ۱۰۰ هزارتن خواهد رسید، ایران را بی رقیب در تولید فولاد آلیاژی در منطقه توصیف و بر لزوم حرکت برای توسعه فولادهای کیفی تاکید کرد.
وی افزود: نیاز سالیانه کشور به انواع گریدهای فولاد آلیاژی بیش از یک میلیون تن است؛ درحالحاضر تامین کامل نیاز داخل در دستور کار است و بهتدریج به سمت برنامهریزی جهت افزایش صادرات مقاطع آلیاژی هستیم.
وی گفت: در چند ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار تن صادرات انواع گریدهای فولاد آلیاژی صورت گرفته و برنامه صادرات بیش از ۱۰۰ هزارتن را تا پایان سال در دستور کار داریم؛ این در حالی است که در کل سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ هزار تن صادرات داشتهایم.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران خاطرنشان کرد: عمده صادرات به برخی کشورهای اروپایی، آسیای میانه و آسیای شرقی انجام میشود.
هدف شرکت فولاد آلیاژی رفتن به سمت “فولادهای آلیاژیترومیکروآلیاژها”
کمالزاده ادامه داد: خوشبختانه در تامین مواد اولیه این محصولات هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد و فقط دانش فنی تولید این محصولات بسیار مهم میباشد که در مجموعه فولاد آلیاژی ایران ما به این دانش دست یافتهایم.
لزوم تامین ارز برای توسعه فولادهای آلیاژی
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران خاطرنشان کرد: در این شرکت برای حوزه صادرات برنامه جدی داریم و درصد صادرات این شرکت درصد بالایی از تولیدمان را شامل میشود.
وی تصریح کرد: شرکت فولاد آلیاژی ایران با وجود این که از حدود ۳۰ سال قبل راهاندازی شده اما هنوز فناوری آن هایتک محسوب میشود، علاوه بر آن درحال پیادهسازی انقلاب چهارم دیجیتال در این مجموعه هستیم.
در فولاد آلیاژی در منطقه بیرقیب هستیم
وی با بیان اینکه ایران در تولید فولاد آلیاژی در منطقه بیرقیب است، اظهار داشت: تنها در ترکیه، آن هم به میزان کم و ضعیف تولید این قبیل فولادها انجام میشود.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران تصریح کرد: در صورتی که با تحریمها مواجه نبودیم، فولاد آلیاژی جزو برندهای برتر جهان محسوب میشد، این درحالی است که اکنون در برخی بازارها با برند خودمان نمیتوانیم صادرات داشته باشیم.
وی گفت: فولادهای آلیاژی در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، ماشینسازی و هر نوع فعالیتی که حساسیت در آن بالاست مورد استفاده قرار میگیرد.
کمالزاده خاطرنشان کرد: در هر خودروی تولیدی در کشور، بین ۱۲۵ تا ۱۵۰ کیلوگرم از فولادهای آلیاژی تولیدی این شرکت و در جاهای حساس خودرو از جمله میل سوپاپ، میل فنر، شاتون و… استفاده میشود.
هوش سرشار راهاندازان شرکت فولاد آلیاژی
وی با اشاره به ساخت شرکت فولاد آلیاژی توسط دانیلی و حضور بوهلر به عنوان تکنولوژ در حدود سه دهه قبل، تصریح کرد: بوهلر در آن زمان اذعان کرده که این شرکت با چنین مجموعه کاملی (شامل فولادسازی، نورد سنگین، نورد سبک، عملیات حرارتی، تست و تابگیری) در جهان نظیر ندارد؛ این بدان معناست که افرادی که پشت راهاندازی این مجموعه بودهاند، افراد باهوشی بودند.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران تاکید کرد: صنعت فولاد آلیاژی، هایتک و دانشبنیان است و همه توان ورود به آن را ندارند، بلکه افرادی که واقعا دانشفنی داشته باشند، میتوانند به آن وارد شوند.