LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و سرپرست وزارت صمت؛ فولاد مباركه به عنوان شركت برتر بورسی در بخش تالار محصولات صنعتی ایران معرفی شد
خرداد ۲, ۱۴۰۲
در هشتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت‌های اخیر در مهندسی راه‌آهن عنوان شد: کیفیت ریل تولیدی در ذوب آهن اصفهان، بسیار فراتر از نمونه خارجی است
خرداد ۲, ۱۴۰۲
نمایش همه

دکتر صادقى مجد: اراده ملى براى حل مشکلات ریلى کشور وجود ندارد

خرداد ۲, ۱۴۰۲
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

از سوى مدیرعامل شرکت “چندوجهى فولادلجستیک” در گفت وگو با گروه رسانه اى پردازش عنوان شد:

افزایش ۳۲ درصدى هزینه حمل ونقل در مقابل رشد صددرصدى قیمت قطعات!

دکتر صادقى مجد: اراده ملى براى حل مشکلات ریلى کشور وجود ندارد

با واگذاری حوزه حمل و نقل به ویژه حمل ریلی به بخش‌خصوصی از مشکلات سرمایه‌گذاری و عدم‌توسعه یافتگی این حوزه جلوگیری شود.

دکترجواد صادقی‌مجد، مدیرعامل شرکت “چندوجهی فولاد لجستیک” با اعلام این مطلب در تشریح فلسفه وجودی شرکت افزود: در پی احساس نیاز فولاد خوزستان به مدیریت حمل و نقل مواداولیه محصولات مجموعه در سال ۱۳۹۶، با خرید سهام شرکت حمل و نقل گنجینه پردیس اهواز، اقدام به راه‌اندازی شرکت “چندوجهی فولاد لجستیک” کرده که این شرکت در سال ۱۳۹۸ به ثبت رسیده است.

صادقی مجد با بیان این مطلب که تعداد ۱۹۰۱ دستگاه واگن و ۳۲ کامیون به صورت ملکی و ۱۱۰۰ واگن استیجاری در اختیار این شرکت است، افزود: شرکت “لوکوموتیوریل اروند” به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شرکت چندوجهی فولاد لجستیک ماموریت تعمیر و نگهداری واگن‌های این مجموعه را به‌عهده دارد؛ ضمن آن‌که ایجاد پایانه اختصاصی حمل و نقل در مجتمع، نمایندگی شرکت “آریا دیزل” که خدمات فنی و تعمیرات کامیون‌های این مجموعه است، ایجاد خدمات رفاهی رانندگان، پایان نوبت‌دهی و سامان‌دهی فولادلجستیک در اهواز و… از جمله اقدامات شرکت چندوجهی فولاد لجستیک در حوزه حمل و نقل به‌شمار می‌رود.

وی افزایش تعداد کامیون‌های تحت تملک این مجموعه به میزان ۱۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۲، دریافت مجوز ایجاد بازارگاه الکترونیکی به‌عنوان یک شرکت بزرگ‌مقیاس به منظور افزایش سرعت و تسهیل در ارائه خدمات حمل و نقل کشور را از جمله طرح‌های توسعه در دستورکار مجموعه اعلام کرد و خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از واگن‌های شرکت چندوجهی فولاد لجستیک کشورهای روسیه و اوکران تامین شده و مابقی آنها از شرکت‌های مطرح واگن‌سازی داخلی خریداری شده است.

مدیرعامل شرکت چندوجهی فولاد لجستیک افزود: ظرفیت کلی حمل بار این مجموعه در حال حاضر بالغ‌بر ۱۰ میلیون تن است که از این میزان ۶ میلیون تن آن مختص حمل با فولاد خوزستان از قبیل مواداولیه، فروش و صادرات است، علاوه‌بر آن حمل مواداولیه و محصول نهایی فولاد شادگان، سیمیدکو، فولاد قائنات با ظرفیت چهار میلیون تن، فولاد کاوه شرق با ظرفیت یک میلیون تن حمل بار به فولاد خوزستان، فولاد اکسین خوزستان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران (اهواز)، لوله و نورد اهواز و… از خدمات این مجموعه بهره‌مند می‌شوند.

او در خصوص نحوه حمل و انبارداری محصولات فولاد خوزستان نیز افزود: حمل و انبارداری محصولات صادراتی فولاد خوزستان در انبار ۷ هکتاری این مجموعه در اسکله بندر امام صورت می‌پذیرد.

صادقی‌مجد گفت: در دهه‌های گذشته، استفاده از خدمات راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران جهت حمل بارهای صنعتی نسبت به جاده‌ای به‌عنوان یک مزیت تلقی می‌شد اما امروز هزینه حمل ریلی برای صاحبان صنایع بسیار بیشتر از حمل جاده‌ای و دلیل آن را می‌توان هزینه‌های گزاف حتی دسترسی راه‌آهن، خرید قطعات، تعمیر، نگهداری، تخلیه و بارگیری دانست.

وی با اشاره به این مطلب که از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول فولاد خوزستان که مقرر شده بود در سال‌جاری از طریق ریل حمل شود (علیرغم بهره‌گیری از ظرفیت سایر شرکت‌های حمل و نقل به میزان ۱۱۰۰ واگن)، تنها دو میلیون تن آن محقق شده، افزود: به طور مثال در محور لرستان با ظرفیت روزانه بیش از ۸ میلیون تن تقاضا، تنها سه میلیون تن از ظرفیت ریلی وجود دارد.

او افزود: از سوی دیگر مبدا چادرملو که قوی‌ترین و منظم‌ترین شرکت ریلی را داراست، تنها ۷ سرویس در طول ۲۴ ساعت بارگیری دارد که دلیل آن کمبود ایستگاه‌های بارگیری ریلی است و این مهم در حالی اتفاق می‌افتد که در حوزه جاده‌ای محدودیتی از نظر تعداد ایستگاه‌های بارگیری و تخلیه وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت چندوجهی فولاد لجستیک تحمیل هزینه‌های بارگیری به دلیل کمبود ایستگاه به شرکت‌های حمل و نقل را از عوامل مستقیم افزایش قیمت نهایی محصولات فولادی برشمرد و تصریح کرد: بودجه حمل و نقل در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۲ درصدی مواجه بوده اما پرواضح است که به دلیل فزونی میزان تقاضا به ظرفیت موجود، در راه‌آهن جمهوری اسلامی اراده‌ای برای دست‌یابی به نیازهای کشور در حوزه حمل و نقل از جمله مسافری، کالای استراتژیک، سوخت و …. وجود ندارد.

وی خرید واگن به دلیل عدم‌وجود زیرساخت‌های ریلی مناسب را توجیه‌ناپذیر دانست و با بیان این‌که این مهم نه تنها موجب می‌شود تا ظرفیت حمل مقرر شده برای فولاد خوزستان به‌طور کامل محقق نشود بلکه از رقابتی شدن و ارائه خدمات به سایر متقاضان بازار حمل و نقل نیز جلوگیری می‌کند، افزود: در برخی شرایط، علیرغم تمام مزیت‌های حمل ریلی از جمله زیست‌محیطی، ایمنی حمل، ظرفیت و زمان حمل بار و…، هزینه‌های سرسام‌آور حمل ریلی موجب ایجاد حاشیه زیان محصول نهایی می‌گرددکه به تبع آن برخی صاحبان صنایع وادار به چشم‌پوشی از این شیوه مناسب حمل کالاهای صنعتی می‌شوند.

صادقی‌مجد عدم‌انطباق هزینه‌های تعمیرات و نوسازی قطعات و درآمد حاصل از حمل بار را از دیگر مشکلات این مجموعه برشمرد و گفت: افزایش صددرصدی نرخ قطعات در برابر افزایش ۳۲ درصدی نرخ کرایه حمل هم‌خوانی ندارند و تا زمانی که اراده ملی برای توسعه ناوگان و خطوط ریلی در کشور ایجاد نشود، مشکلات این حوزه حل نخواهد شد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

خرداد ۱۰, ۱۴۰۲

تفاهم نامه سه جانبه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه شریف و گروه سرمایه گذاری غدیر (توسعه همکاری‌ زیست‌بوم نوآوری، جذب و ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ پرورش نخبگان)


اطلاعات بیشتر
خرداد ۱۰, ۱۴۰۲

مدیرعامل فولاد هرمزگان در بازدید از واحد فولادسازی مطرح کرد: همدلی، رمز موفقیت فولاد هرمزگان در رکوردشکنی و افزایش تولید


اطلاعات بیشتر
خرداد ۱۰, ۱۴۰۲

فعالیت های معدنی ذوب آهن اصفهان در خراسان رضوی توسعه می یابد


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز