رضا بیات
ماهنامه تخصصی پردازش
امروز نام “فولادمبارکه” و تاثیرگذاری آن بر رشد اقتصادی و صنعتی کشور بهخصوص در صنعت فولاد بر هیچکس پوشیده نیست.
این مجموعه عظیم صنعتی از زمان شکلگیری تاکنون مزیتها و برکات بسیار زیادی در راستای خودکفایی کشور در تولید ورق مورد نیاز برای صنایع مختلف از جمله لولههای انتقال سیالات، لوله و پروفیل ساختمانی، مخازن و ظروف تحتفشار، اسکلتفلزی سنگین، وسایل و ماشینآلات صنعتی، ماشینآلات حمل و نقل سنگین و سبک، صنایع فلزی و… داشته است.
محصولات فولادمبارکه امروز در زندگی تکتک ما تاثیرگذار است؛ از خودرو تولید داخل گرفته تا ورق قوطی نوشابههای مصرفی حاصل دسترنج تولیدات این کارخانه است که اشتغالزایی ناشی از آن، چراغ ۳۵۰ هزار خانوار را در سراسر کشور روشن نگه داشته است.
کارخانهای که بدون توجه به تحریمها و صرفا با بهرهگیری از پشتکار جوانان، متخصصان و مدیران کارآمد همواره در حال توسعه فعالیتهای خود بوده که از این جهت نیز برخود میبالد.
نمونه بارز آن نیز تلاش برای راهاندازی “نوردگرم۲ شهید خرازی” است که به گفته عموم کارشناسان، این پروژه حاصل سکانداری با ثبات مدیریت، استفاده از برنامههای کارآمد و همچنین نتیجه ارتقا دانش و فناوری و… است.
امروز در حالی موجی از تبلیغات علیه مبارکه آنهم کارخانهای که نیاز به تمرکز و تلاش برای اجرای صحیح پروژهها دارد، به راه افتاده که این شرکت بزرگ و واحدهای تحت پوشش آن بهراحتی با جمعآوری سرمایههای سرگردان که رقم آن به گفته رزمحسینی، وزیر صمت به ۳۴۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد، میتوانند نقش موثری داشته باشد و عملا عاملی برای سوق دادن پولهای سرگردان به سمت افزایش تولید باشند.
هماینک در حالی شاهد به راه افتادن موجی از هجمهها علیه مبارکه از سوی برخی از افراد هستیم که مدیریت ارشد آن تاکید بسیار زیادی بر اجرای پروژه نوردگرم۲ و تکمیل پروژههای توسعهای سایر واحدها دارد.
گویا برخی فراموش کردهاند که کشور ما در شرایط بحرانی است و اگر میخواهیم توسعه متوازن داشته باشیم، باید به کمک شرکتهای کارآمدی نظیر مبارکه بشتابیم نه اینکه در این اوضاعی که بیکاری، فقر و برخی مشکلات اجتماعی بر آسایش مردم سایه افکنده، چوب لای چرخ آنان بگذاریم.
فراموش نکنیم که فولادمبارکه بزرگترین تولیدکننده آهناسفنجی در جهان و بزرگترین فولادساز در منطقه خاورمیانه و منطقه منا است، مبارکه واحدی است ارزش آن در آستانه رسیدن به ۳۰۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
حال اینکه چگونه و چرا برخی از نمایندگان تحت تاثیر برخی اطلاعات نادرست درصدد حمله به کارخانهای با ظرفیت ۱۰/۲ میلیون تن و با تولید ۷/۲ میلیون تن فولاد هستند، جای تامل دارد.
گرچه خانم دکتر پروین صالحی نماینده مبارکه و نمایندگان زیادی در مجلس هستند که معتقدند در دوران تحریمهای فولادمبارکه با ارائه اطلاعات نادرست نباید “آب به آسیاب دشمن ریخت”.
امروز صلاح کشور با وجود تحریمهای سخت و با وجود افزایش توطئههای پیدرپی با هدف تضعیف اقتصاد ایران، حمایت از صنایع مختلف داخلی از جمله فولادمبارکه و واحدهای مشابه آن است.
فراموش نکنیم، بالغبر یک هزار کارخانه در سراسر کشور با تلاشهای خود در حال تامین کالا و مواد مصرفی این مجموعه هستند و حدود سه هزار کارگاه نیز از محصولات این شرکت و به ویژه از ورقهای تولیدی فولادمبارکه برای تولید محصولات متنوع صنعتی استفاده میکنند.
آیا بهتر نیست به آن نماینده محترم مجلس و یا افرادی که همسو با دشمنان درصدد تضعیف بزرگترین کارخانه فولادی کشور هستند، اعلام کنیم که اگر روحیه فولادمبارکه به هر دلیلی در پیشبرد پروژههای مختلف و به ویژه نوردگرم۲ تضعیف شود و تعللی در اجرای آنها صورت گیرد و عملا زمینه تاخیر ۳ تا ۵ ساله برای تولید ورقهای با گرید جدید فراهم شود، این کارخانه معظم نیز به سرنوشتی مشابه کارخانههای عقبمانده کشور دچار خواهد شد.
حال سوال این است که آیا از شرکتی که حدود یک میلیارد یورو پروژه تعریف کرده، که از این میزان، بیست هزار میلیارد تومان آن سهم داخلی است، نباید حمایت کرد، آن هم قاطعانه؟!
گفتنی است، مهمترین پروژههای تعریف شده شامل نوردگرم شماره ۲، افزایش ۵۰۰ هزار تنی ظرفیت فولاد هرمزگان (رسیدن به ظرفیت ۲ میلیون تن)، راهاندازی فولادسازی ۸۰۰ هزار تنی فولاد سفیددشت، کارخانه تولید الکترود گرافیتی اردکان و افزایش ظرفیت تولید ورقخودرو کاشان و.. است. همچنین حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران داخلی در سراسر کشور واگذار میشود که این مهم در جهت شکوفایی اقتصاد و تحقق جهش تولید، اقدام موثری به شمار میرود.