LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

رواج نوآورانه بازيافت قوطى هاى فولادى و آلومينيومى
اسفند ۳, ۱۳۹۹
تاسیس مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه در چادرملو
اسفند ۴, ۱۳۹۹
نمایش همه

از سوی مهندس سعید پیرمرادی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تشریح شد: گام مهم معاونت صنایع معدنی “ایمیدرو” در رفع مشکلات تولید و انجام اصولی طرح‌های توسعه

اسفند ۴, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

از سوی مهندس سعید پیرمرادی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تشریح شد:

دلایل چگونگی پایش مستمر، نظارت عالیه و تخصصی بر طرح‌های توسعه واحدهای صنعتی و نیز پیگیری طرح‌های جامع آلومینیوم، مس، زغال‌سنگ و…

گام مهم معاونت صنایع معدنی “ایمیدرو” در رفع مشکلات تولید و انجام اصولی طرح‌های توسعه

مدیریت صنایع معدنی ایمیدرو با اعمال نظارت عالیه، تخصصی و دقیق بر طرح‌های توسعه واحدهای معدنی و نیز نظارت بر بهره‌برداری شرکت‌های زیرمجموعه، عملا در راستای ساماندهی عملکرد واحدهای درحال بهره‌برداری و طرح‌های توسعه‌ای گام برمی‌دارد. آنچه مشخص است برای رفع موانع و مشکلات تولید و انجام صحیح طرح‌های توسعه بایستی پایش مستمر در دستور کار قرار گیرد تا بر مبنای اهداف و برنامه‌های سازمان وگزارش‌های تحلیلی تدوین شده در این مسیر، بهترین نتیجه را به‌دست آورد. عمده انرژی این مدیریت در این راستا و تعریف طرح‌های جدید جهت سرمایه‌گذاری‌های آتی صرف می‌شود.  

به زبان دیگر علاوه بر نظارت عالیه بر طرح‌های توسعه و بهره‌برداری واحدهای تابعه، این مدیریت با مطالعه و تعریف طرح‌های پژوهشی و توسعه‌ای متعدد، ضمن نظرداشت و بررسی همه پیشنهادهای درونی و بیرونی سازمان در حوزه صنایع معدنی پس از تایید طرح‌های موجهی که ناظر به رفع نیازهای بخش یا مطابق با الزامات توسعه‌ای این حوزه از صنعت کشور باشند با تمهیدات کمیته سرمایه‌گذاری سازمان به آنها جامه‌عمل می‌پوشاند. به عنوان مثال در شش ماهه ابتدای سال‌جاری این مدیریت مطالعه شهرستان‌های محروم ۱۲ استان کم‌تر برخوردار را در دستور کار قرار داد و با اولویت‌بندی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این شهرستان‌ها، پیشنهادهایی را به کمیته سرمایه‌گذاری ایمیدرو ارایه نموده است.

این مجموعه در طرح‌های جدید، بررسی مسایلی همچون پیش‌بینی‌های متنوع و مرتبط در آینده، محصولات جایگزین و سناریوهای مختلف را متناسب با شرایط پیش‌رو مورد تاکید قرار داده و شروع به هدایت صنایع معدنی کشور از تکنولوژی‌های انقلاب صنعتی دوم و سوم به سمت انقلاب صنعتی چهارم نموده است که نمونه آن طرح ۲۰۵۰ برای فولاد و مس و آلومینیوم و سرب و روی و طلا وسیمان می‌باشد. این در حالی است ‌که در طرح‌های مشابه در گذشته صرفاً موضوعاتی نظیر میزان تولید، میزان ذخایر و… مورد بررسی قرار گرفته‌اند. همچنین در شرح خدمات طرح‌های جامع آلومینیوم و مس علاوه بر در نظر گرفتن الزامات طرح‌های مشابه قبلی، ظرایف متعددی از جمله لزوم سناریوپردازی‌های متناسب در جهت ارتقای کیفی و افزایش سطح اطمینان تحلیل‌ها و نتایج وابسته به آنها نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.

مهندس سعید پیرمرادی، مدیر صنایع معدنی ایمیدرو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام مطالب فوق افزود: به عنوان نمونه در طرح‌های جدید موضوعاتی نظیر محتمل بودن افزایش بیش از اندازه قیمت ارز و یا سناریوهایی نظیر احتمال وقوع درگیری در منطقه، تداوم یا عدم تداوم تحریم‌ها، تداوم یا عدم تداوم همه‌گیری کرونا یا ریسک محصولات جایگزین و… نیز مدنظر قرار گرفته است، ضمن‌آنکه تاکید ویژه‌ای بر پویا بودن رویکرد انجام طرح‌های جامع شده و مقرر گردیده که می‌بایست ضمن پردازش، پایش و پالایش دقیق اطلاعات و داده‌های معتبر و به‌روز، همه خروجی‌ها با عنایت به سناریوهای اعلامی استنتاج گردند. به‌طور طبیعی، با تحلیل‌های مربوطه مشخص خواهد شد که به عنوان مثال آیا آرمان تولید ۵/۱ میلیون تنی آلومینیوم در افق ۱۴۰۴ که در سند چشم‌انداز تعریف شده است، قابل تحقق است یا نتایج مطالعات، انحراف از امثال چنین آرمان‌هایی را نشان خواهد داد. حصول چنین نتایجی در سایه رعایت الزامات مورد نظر در انجام طرح‌های جامع جدید به‌ویژه پویایی و تحلیل سناریوهای پیش گفته که از اصلی‌ترین ویژگی‌های این طرح‌هاست مورد تاکید این مدیریت می‌باشد.

وی اضافه نمود که پایش طرح‌های جامع در جهت نظرات سازمان و وزاتخانه و سپس ابلاغ به کل مجموعه‌های ذی‌ربط کشور از جمله مهم‌ترین رویکردهای این مدیریت در راستای سیاست‌های ایمیدرو می‌باشد و تصریح کرد که علیرغم اینکه در گذشته طرح جامع فولاد تدوین شده بود ولیکن در نقاطی از کشور برخی طرح‌های فولادی توسط بخش‌خصوصی و خارج از مسیر طرح‌ جامع فولاد اجرا می‌شده و طبیعی است که چنین رویکردی زمینه‌ساز برهم خوردن توازن در زنجیره و از جمله در تامین مواداولیه می‌گردد.

پیرمرادی مطالعه طرح‌های جامع آلومینیوم و مس را که حدوداً یک‌سال دیگر به سرانجام می‌رسند را از با ارزش‌ترین دستاوردهای این بخش از صنعت دانست و افزود: طرح جامع سرب و روی، طلا و زغال‌سنگ نیز از طریق شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و یا مشارکت مشاوران بخش‌خصوصی در حال بروزآوری و یا تدوین می‌باشند.

مدیر دفتر صنایع معدنی ایمیدرو خاطرنشان کرد که کمیته راهبری طرح‌های جامع کشور (فولاد، سرب و روی، مس، آلومینیوم، طلا و زغال‌سنگ) توسط ایمیدرو تشکیل و این مدیریت به عنوان دبیرخانه کمیته به‌طور مرتب و در هر ماه میزان پیشرفت طرح‌ها را رصد می‌نماید. به عبارت ساده‌تر، با تکمیل این طرح‌ها از این پس تعریف طرح‌های صنایع معدنی خارج از طرح‌های جامع نیاز به ادله بسیار قوی خواهد داشت. لذا یکی از مهم‌ترین محاسن این طرح‌ها، کشف شکاف‌های توسعه و سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع فلزی و معدنی است. به عنوان نمونه در صنعت آلومینیوم که در آن به بوکسیت وابسته هستیم و این ماده معدنی در کشور وجود ندارد، می‌بایست مشخص شود که سرمایه‌گذاران از چه منابعی توان تامین آن را دارند.

وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به دیگر موادمعدنی از ضرورت انجام پژوهش‌های گسترده در این بخش خبر داد و گفت: این مدیریت تلاش کرده است تا در قالب پروژ ه‌ای پژوهشی ضمن بررسی نقاط مثبت و منفی بهره‌وری در صنایع معدنی‌، از تحقیقات صرف بر روی چند فلز عمده مانند فولاد، مس و آلومینیوم تمرکززدایی نموده و علاوه بر آن پروژه‌های مختلف پژوهشی دیگری نیز از جمله اولویت‌بندی ۴۰ ماده معدنی با در نظرداشتن روندهای حاکم در دنیا و کشور، شاخص‌های عمده مورد استفاده در کشورهای پیشرو و اقتضائات ایران با هدف استفاده از آن در سیاست‌گذاری فعالیت‌های تحقیقاتی، توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری ایمیدرو را نیز در دستور کار قرار داده است و بر اساس نتایج حاصل از رتبه‌بندی مواد معدنی به‌ویژه مواد معدنی بحرانی نظیر تیتانیوم، نیکل و… و با نظرداشت نتایج حاصل از یک پژوهش دیگر که مبتنی بر بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه مواد پیشرفته فلزی (آلیاژهای خاص) و با در نظر گرفتن رویکردها و تجربیات موجود در دنیا ست به اولویت‌بندی این فرصت‌ها و تدارک زمینه‌های عملیاتی شدن آنها بپردازد.

پیرمرادی بررسی و مقایسه نقشه راه‌های مختلف بلندمدت (تا افق ۲۰۵۰) در تکنولوژی محصولات جدید، جایگزینی، مصارف انرژی، محیط‌زیست و… با هدف ارایه پیشنهادهای اصلاحی در نقشه راه معدن و صنایع معدنی کشور را از دیگر برنامه‌های این مجموعه عنوان و شناسایی مواد پیشرفته فلزی و بررسی رویکردهای کشورهای مختلف و پیشرو در حوزه تولید و مصرف، بررسی روندهای آتی میان‌مدت و بلندمدت در خصوص منابع، تکنولوژی تولید، ظرفیت‌های تولید و مصرف مواد پیشرفته فلزی در دنیا، بررسی وضعیت صنایع مرتبط با تولید، ارزیابی مطالعات و پروژه‌های مرتبط انجام شده و… را از جمله اهداف اصلی این طرح معرفی نمود.

به گفته پیرمرادی ارزیابی وضعیت ایران در حلقه‌های مختلف زنجیره از منظر مزیت‌های نسبی در خصوص تامین مواداولیه، ظرفیت، تکنولوژی، بازار مصرف و… از جمله دیگر مواردی است که در موضوع این طرح مورد بررسی قرار گرفته است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

تیر ۹, ۱۴۰۱

یادداشت معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت روز صنعت و معدن؛ راهبری در مسیر توسعه متوازن


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

در مجمع عمومی سالانه ایمپاسکو؛ طاهرزاده عنوان کرد: صورت‌های مالی منتهی به سال ۱۴۰۰ ایمپاسکو برای چهارمین سال پیاپی اظهار نظر مقبول گرفت


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

امضای تفاهم‌نامه چهار جانبه توسعه فناوری‌های هوشمندسازی در بخش معدن


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز