LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

هیدروژن “سبز” در صنعت فولاد
دی ۱۴, ۱۳۹۹
برای اولین بار ۲۰ درصد سودخالص درآمد شرکت فولاد اکسین خوزستان، بین سهامداران توزیع شد
دی ۱۵, ۱۳۹۹
نمایش همه

مهندس اميدعلى رحمانى، مدير دايره توليد مجتمع معدنى چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش ضمن تشريح وضعيت كلى استخراج و توليد موادمعدنى عنوان كرد:عبور از بحران كمبود مواداوليه، نياز به توسعه اكتشافات، خريد و يا واگذارى معادن كوچك دارد

دی ۱۵, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس اميدعلى رحمانى، مدير دايره توليد مجتمع معدنى چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش ضمن تشريح وضعيت كلى استخراج و توليد موادمعدنى عنوان كرد:
عبور از بحران كمبود مواداوليه، نياز به توسعه اكتشافات، خريد و يا واگذارى معادن كوچك دارد

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در هفت‌ماهه امسال بالغ بر ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سنگ‌آهن و ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تن باطله استخراج کرده است. میزان استخراج سنگ‌آهن از زمان آغاز بهره‌برداری از معدن (از سال ۷۰) تاکنون در مجموع به ۲۵۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است.

مهندس امیدعلی رحمانی، مدیر دایره تولید مجتمع معدنی چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: در مجموع استخراج باطله و سنگ‌آهن این مجموعه حدود ۸۳۷ میلیون تن بوده است که اطلاعات موجود حکایت از وجود ذخیره ۴۵ میلیون تنی سنگ‌آهن و تامین خوراک برای سه تا چهار سال آینده دارد.

وی با اشاره به اینکه چادرملو تا پایان مهرماه امسال ۲۷۰ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی و در مجموع از ابتدا تاکنون ۱۸ میلیون و ۲۴۰ هزار تن با عیار ۶۲ تا ۶۴ درصد تولید کرده است، تصریح کرد که میزان تولید کنسانتره سنگ‌آهن و کنسانتره آپاتیت این شرکت تا پایان مهرماه امسال به ترتیب ۶٫۴۸۴٫۵۹۳ و ۳۵٫۲۴۲ تن بوده است. او افزود: برنامه پیش‌بینی تولید این واحد برای سال ۹۹، تولید ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن و ۵۰۰ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی است در حالی که کل استخراج سنگ‌آهن در سال ۹۸ نیز ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده که با احتساب ۵۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به حدود ۶۵ میلیون تن رسیده است.

رحمانی با اعلام اینکه شرکت چادرملو برنامه‌ای برای احداث واحد و یا تولید محصول جدید ندارد، در خصوص وضعیت و نحوه تهیه مواداولیه این مجموعه گفت: بخشی از خوراک (مواداولیه) شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از ذخیره سنگ‌آهن این شرکت و بخش دیگر از طریق خرید معادن سنگ‌آهن کوچک تامین می‌گردد.

به اعتقاد او یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای عبور از بحران کمبود مواداولیه خرید یا واگذاری معادن کوچک، متوسط یا بزرگ به این واحد صنعتی است، ضمن‌آنکه مقوله توجه به اکتشافات نیز موضوعی است که امروز باید بیش از هر زمان دیگری مدنظر قرار گیرد که خوشبختانه مدیرعامل محترم شرکت به درستی به این موضوع ورود نموده است.

مدیر دایره تولید چادرملو با تاکید بر اینکه در سال گذشته به دلیل کاهش سنگ‌های هماتیتی ناگزیر به خرید سنگ‌آهن از معادن کوچک اطراف شدیم، تصریح کرد که در سال گذشته یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۷۲۳ تن سنگ‌آهن هماتیتی و ۲۹ هزار و ۱۵۹ تن سنگ‌آهن مگنتیتی جهت استفاده در خطوط تولید خریداری شده، ضمن‌آنکه تا پایان مهرماه سال‌جاری نیز در حدود ۲۵۰ هزار تن سنگ‌آهن هماتیتی و مگنتیتی از معادن اطراف خریداری گردیده است.

او تاکید کرد که ما به دنبال منابع جدید هستیم که امیدواریم با انجام اکتشافات تفصیلی و دریافت پروانه بهره‌برداری از آنومالی D19 و همچنین استفاده از سایر معادن سنگ‌آهن استان، مواداولیه مورد نیاز این شرکت برای سال‌های آتی تامین شود.

وی عیار متوسط ورودی سنگ‌آهن شرکت را ۵۴ درصد و کنسانتره تولیدی را نیز ۶۷ درصد عنوان کرد و گفت: این مجموعه با تلاش‌های صورت گرفته از جمله کاهش زمان‌های توقفات احتمالی سعی کرده که راندمان تولید را افزایش و میزان آن‌را از ۶۸ درصد به ۷۲ درصد برساند.

رحمانی با تاکید بر اینکه رکورد قبلی این شرکت در تیرماه ۹۱ به میزان یک‌ میلیون و ۴۲ هزار و ۷۳ تن بوده که این میزان در مردادماه امسال به یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۰۶ تن رسیده است، اظهار امیدواری کرد که با تلاش‌های صورت گرفته شاهد دریافت رکوردهای جدید در ماه‌های آتی در این شرکت باشیم.

مدیر دایره تولید مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص مزایا و برتری‌های فنی این واحد گفت: شرکت معدنی چادرملو در زمینه قطعات‌یدکی از جمله پمپ‌ها، وکیوم پمپ‌ها، درام‌پولی‌ها، دنده‌های گیربکس، نوارنقاله‌های EP، درام‌فیلترها، سگمنت‌‌های H.D screen  کلیه قطعات هیدروسیلکون، لاینرهای فلزی و لاستیکی آسیا، کویل HGMS دستگاه اندازه‌گیری کشش V-Belt، لیکوئید استارتر الکتروموتورهای MV، تابلوهای برق MCC & MDB، مبدل حرارتی آسیاها، تابلو Snap درام‌فیلتر و مواد شیمیایی مورد استفاده در سیستم فلوتاسیون شامل کلکتور فلوتاسیون هماتیت و آپاتیت و فلوکولانت از قطعات و مواد بومی بهره می‌برد.

رحمانی بهره‌گیری از ۱۳۷ دستگاه دامپتراک بلاز ۱۳۰ تنی ۹ دستگاه شاول P&H با حجم باکت ۱۱ مترمکعب، ۶ دستگاه شاول کوماتسو PC4000 با حجم باکت ۱۲ مترمکعب، دو دستگاه دریل حفاری DMH با قطر ۲۵۱ میلی‌متر و سه دستگاه دریل OMZ روسی (جمعاً ۵ دستگاه دریل حفاری ) و همچنین دو دستگاه دریل زاویه‌زن در این معدن را یادآور شد و افزود: این تجهیزات در حالی است که از توان پیمانکار شرکت نیز شامل ۷۵ دستگاه دامپتراک ۷۵ تا ۱۰۰ تنی، ۱۲ دستگاه شاول و بیل مکانیکی و ۱۲ دستگاه دریل حفاری بهره‌گیری می‌شود.

وی به تولید کنسانتره سنگ‌آهن در سال ۷۶ به میزان ۱۴۵ هزار تن با ریکاوری ۳۷/۱۴درصد اشاره نمود و اعلام کرد این میزان در هر سال روند افزایشی داشته است، به‌طوری‌که در سال گذشته ۹ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۶۹ تن کنسانتره سنگ‌آهن با ریکاوری ۶۶/۶۵ درصد تولید شده است، جالب آنکه این میزان در هفت ‌ماهه امسال به ۶ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۵۹۳ تن با ریکاوری ۷۰/۴۳درصد رسیده که رقمی بسیار چشمگیر و قابل توجه است. مدیر دایره تولید در تشریح بیشتر عملکرد فنی کارخانه کانه‌آرایی چادرملو نیز گفت: کارخانه کانه‌آرایی چادرملو دارای ۵ خط تولید مشابه می‌باشد که هر خط تولید، جهت فرآوری ۳۹۲ تن بر ساعت سنگ‌آهن خام طراحی شده است. کانی‌های اصلی سنگ‌آهن در کانسنگ معدن چادرملو منیتیت و هماتیت و کانی همراه نیز آپاتیت می‌باشند. بر این اساس خطوط تولید کنسانتره چادرملو شامل مدار بازیابی منیتیت، مدار بازیابی هماتیت و مدار بازیابی آپاتیت (به‌عنوان محصول فرعی) است. فرآیند تغلیظ در چادرملو به روش تر انجام می‌گیرد که شامل مراحل اصلی زیر می باشد:

  1. خردایش اولیه و جداسازی مغناطیسی منیتیت
  2. خردایش ثانویه و جداسازی مغناطیسی منیتیت
  3. جداسازی هماتیت
  4. فسفرزدایی از محصول هماتیت و منیتیت
  5. بازیابی آپاتیت به عنوان محصول فرعی

او افزود: سنگ‌آهن مگنتیتی توسط جداکننده‌های مغناطیسی شدت متوسط (MIMS) و سنگ‌آهن هماتیتی توسط جداکننده مغناطیسی شدت بالا (HGMS) جداسازی شده و برای فسفرزدایی و افزایش عیار آهن به مدار فلوتاسیون هماتیت که به صورت فلوتاسیون معکوس انجام می‌گیرد، فرستاده می‌شود. همچنین باطله جداکننده مغناطیسی شدت بالا نیز برای بازیابی آپاتیت، با روش فلوتاسیون فرآوری می‌گردد. کنسانتره آپاتیت محصول فرعی فرآیند تولید می‌باشد.

در انتهای فرآیند تولید، کنسانتره منیتیتی و کنسانتره هماتیتی آهن به صورت دوغاب با هم مخلوط شده، توسط فیلترهای خلا آبگیری می‌گردد و کنسانتره نهایی آهن بدست می‌آید. محصول فرعی آپاتیت نیز پس از تغلیظ و بازیابی به‌طور مجزا آبگیری و فیلتر می‌شود. کنسانتره نهایی توسط نوارنقاله جهت بارگیری توسط واگن به ایستگاه قطار منتقل می‌گردد و به شرکت‌های فولادسازی (فولادمبارکه، فولاد خوزستان و گندله‌سازی اردکان) ارسال می‌شود.

وی همچنین اشاره نمود علی رغم افزایش میزان تولید به دلیل عدم حمل به موقع کنسانتره توسط شرکت‌های فولادی و پایین بودن توان سیستم حمل و نقل ریلی تناژ زیادی از کنسانتره تولید شده در محوطه بارگیری انباشته شده که باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی از قبیل هدررفت کنسانتره در اثر وزش بادهای شدید فصلی می‌گردد که ناچاراً کنسانتره‌های انباشته شده توسط کامیون بارگیری و به مقاصد مختلف ارسال می‌شود.

به گفته رحمانی طی سال‌ها و پس از نصب و راه‌اندازی اولیه و مشاهده بعضی نواقص و نارسایی‌ها تغییرات و اصلاحات گوناگونی در بخش‌های مختلف خطوط تولید انجام گردیده است. در نتیجه این تغییرات میزان تولید و بازیابی به طور مشخص افزایش یافت، به‌طوری که هم‌‌اکنون بیش از ده میلیون تن کنسانتره آهن در کارخانه تغلیظ چادرملو تولید می‌گردد. کنسانتره سنگ‌آهن تولیدی که عیار آهن آن بالای ۶۷ درصد و عیار فسفر آن کمتر از یک درصد است برای تولید فولاد به روش احیای مستقیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در خطوط تولید حدود ۱۰۰ هزار تن در سال کنسانتره آپاتیت تولید می‌شود که برای تولید اسید فسفریک و کود فسفاته در مجتمع‌های پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

تیر ۹, ۱۴۰۱

یادداشت معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت روز صنعت و معدن؛ راهبری در مسیر توسعه متوازن


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

در مجمع عمومی سالانه ایمپاسکو؛ طاهرزاده عنوان کرد: صورت‌های مالی منتهی به سال ۱۴۰۰ ایمپاسکو برای چهارمین سال پیاپی اظهار نظر مقبول گرفت


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

امضای تفاهم‌نامه چهار جانبه توسعه فناوری‌های هوشمندسازی در بخش معدن


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز