LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

سودآورى پايين توليدكنندگان فولاد چين به دليل افزايش قيمت موادخام
آذر ۲۶, ۱۳۹۹
فولادهرمزگان لوح تقدير رضايتمندي مشتري را كسب كرد
آذر ۲۷, ۱۳۹۹
نمایش همه

در گفت‌وگوی مهندس مهدی گودرزی با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان شد: موفقیت “فکورصنعت تهران” در اجرای پروژه گندله‌سازی سه‌چاهون

آذر ۲۷, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

در گفت‌وگوی مهندس مهدی گودرزی با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان شد

علیرغم تحریم‌های بین‌المللی، ترک کارشناسان خارجی، وجود کرونا و با اجرای به‌موقع محقق گردید
موفقیت “فکورصنعت تهران” در اجرای پروژه گندله‌سازی سه‌چاهون

مشخصات فنی پروژه گندله‌سازی سه‌چاهون، عملکرد و برنامه‌های آینده آن، مدت زمان اجرا، ویژگی‌ها و.. از جمله موضوعاتی بود که در گفت‌وگو با مهندس مهدی گودرزی، مدیرپروژه گندله‌سازی سه‌چاهون در شرکت فکورصنعت تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ابتدا در خصوص مشخصات فنی پروژه گفت: پروژه احداث کارخانه گندله‌سازی سه‌چاهون با ظرفیت تولید ۵ میلیون تن گندله در سال، بزرگ‌ترین پلنت گندله‌سازی کشور با استفاده از تکنولوژی آلیس‌چالمرز (Allis Chalmers) یا “استفاده ترکیبی از تراولینگ‌گریت و کوره‌‌دوار” هست.

در این روش دو مرحله آماده‌سازی مواداولیه (کنسانتره) و تولید گندله خام (Green Plate) با روش متداول دیگری که لورگی یاstraight grate  نامیده می‌شود، مشابه بوده و وجه تمایز این روش با روش لورگی، روش پخت گندله می‌باشد .

 در روش آلیس‌چالمرز و بر اساس نوع طراحی تکنولوگ پروژه گندله سه‌چاهون (شرکت کوبه‌استیل ژاپن) فرایند پیش‌گرمایش از طریق دستگاه “تراولینگ‌گریت” (Travelling Grate) که خود مشتمل بر چهار مرحله خشک‌کن اولیه، خشک‌کن ثانویه، پیش‌گرمایش اولیه (معتدل) و پیش‌گرمایش نهایی می‌باشد انجام می‌گردد و در ادامه، پخت گندله در کوره دوار (با دمای بالغ بر ۱۲۰۰ درجه) صورت پذیرفته و نهایتا گندله پخته شده از طریق یک “کولر دوار” (Annular Cooler) خنک و پس از عبور از سرند محصول و سایزینگ نهایی گندله‌ها در آن قسمت(با قطر ۹ الی ۱۶ میلیمتر) به قسمت انباشت منتقل خواهدشد.

گودرزی با اعلام این‌که قرارداد پروژه در تیرماه سال ۱۳۹۴ منعقد شد اما به دلیل مشکلات ناشی از شرایط تحریم و محدودیت‌های بانک‌مرکزی، گشایش اعتبارات اسنادی پروژه با مشکل مواجه شد، افزود: با پیگیری‌های مدیریت شرکت‌های فکورصنعت تهران و سنگ‌آهن مرکزی نهایتا اولین اعتبار اسنادی پروژه در بهمن ماه ۹۵ گشایش یافت.

او افزود: در ساخت این کارخانه بالغ بر ۶۰ هزار مترمکعب بتن‌ریزی، ۱۶۰۰۰ تن تجهیز مکانیکی، ۹۰۰۰ تن سازه فلزی و نیز حدود ۶۰۰ کیلومتر کابل قدرت و نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر کابل کنترل اجرا شده که نهایتا فرایندهای اجرایی مذکور پس از تجمیع و انجام عملیات پیش‌راه‌اندازی مستقل و گروهی، مقارن با ولادت با سعادت رسول اکرم(ص) به راه‌اندازی پروژه و تولید اولین نمونه‌های گندله نائل گردید.

طبیعتا با تکمیل فرایند قلق‌گیری و اماده‌سازی خط برای رسیدن به ظرفیت اسمی و شاخص‌های کیفی قراردادی در هفته‌های آتی، برنامه‌ریزی لازمه جهت نیل به هدف تعیین شده یعنی تولید روزانه ۱۷۵۵۰ تن گندله در دستور کار می‌باشد.

مدیرپروژه گندله‌سازی سه‌چاهون در فکورصنعت تهران زمان اجرای پروژه را سه سال و نه ماه اعلام و خاطرنشان کرد که در مقایسه با پلنت‌های گندله اجراشده با ظرفیت‌های ۲/۵ میلیون تن درسال (نصف ظرفیت پروژه گندله سه‌چاهون) که در شرایط نرمال بین‌المللی با زمان‌هایی بین ۴ الی ۵ و بعضا ۷ سال ساخته شده‌اند، زمان بسیار مطلوبی می‌باشد.

به گفته وی، اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص می‌گردد که بدانیم مدت زمان اجرای مذکور، با الزاماتی چون تامین تجهیزات اصلی پلنت از بهترین برندهای معروف بین‌المللی و کشورهایی نظیر ژاپن، آلمان، ایتالیا، کانادا، اتریش، کره‌جنوبی و … و آن‌هم در شرایط تحمیل سخت‌ترین تحریم‌های آمریکا بر کشورمان صورت گرفته که مستقل از مشکلات دوران ساخت، تغییرات دو یا چندباره در مسیر حمل و ارسال تجهیزات خارجی بین کشورهای مختلف تا رسیدن به کشورمان و متعاقبا طولانی شدن پروژه را به ‌همراه داشته است.

گودرزی با تاکید بر این‌که با درنظرگرفتن تاخیرات حمل تجهیزات خارجی ناشی از تحریم‌ها، نظارت‌های سختگیرانه تکنولوگ ژاپنی (کوبه‌استیل) و نیز تعطیلی دو ماهه نیمه اسفند ۹۸ تا نیمه اردیبهشت امسال به‌دلیل شیوع بیماری کرونا که همگی خارج از قصور ارکان پروژه بوده است، می‌توان گفت که درحقیقت پروژه در زمانی بسیار کمتر از آنچه در بالا ذکرشد به راه‌اندازی رسیده و ازآن به‌عنوان یک رکورد یاد نمود، تصریح کرد که کسب این موفقیت در حالی صورت می‌گیرد که شرکت کوبه‌استیل ژاپن در مردادماه سال گذشته و پیرو تحریم‌های یک‌طرفه کشور امریکا، به یک‌باره نسبت به اعلام شرایط فورس‌ماژور و فسخ یک‌طرفه قرارداد خود با شرکت فکورصنعت تهران مبادرت نمود و این درحالی بود که پروژه در اوج شرایط نصب تجهیزات حساس خود قرار داشت، با قطع حضور ناظران شرکت کوبه‌استیل بر روند نصب تجهیزات و نیز عدم انجام آموزش‌های مربوطه از سوی متخصصین شرکت مذکور، فرآیند نصب و راه‌اندازی پروژه در هاله‌ای از ابهام فرو رفت. اما همکاری و همدلی تمامی ارکان پروژه، حمایت‌های کارفرما و خودباوری نهادینه شده در ارکان مختلف شرکت فکورصنعت تهران، منجر به ادامه محکم مسیر طی شده و نهایتا راه‌اندازی موفقیت‌آمیز پروژه گردید.

وی مهم‌ترین دستاورد اجرای این پروژه توسط فکورصنعت را تقویت اصل خودباوری و نیز بومی‌سازی دانش احداث پلنت‌های گندله‌سازی در داخل شرکت فکورصنعت تهران آن‌هم به‌دست توانای متخصصان و مهندسان داخلی ارزیابی کرد.

مدیرپروژه گندله‌سازی سه‌چاهون در فکورصنعت تهران، استفاده از روش آلیس‌چالمرز را یکی از مهم‌ترین مزیت‌های طرح عنوان کرد و افزود: پخت یکنواخت و بهتر گندله که ناشی از حرکت مواد و انتقال بهتر حرارت و در نهایت پخت بهتر می‌شود، افزایش کیفی و کمی تولید و نیز انتقال تکنولوژی از سوی یکی از معتبرترین شرکت‌های دنیا (کوبه‌استیل) به فکورصنعت از دیگر ویژگی‌‌های این پروژه محسوب می‌شود.

گودرزی استفاده حداکثری از توان سازندگان داخلی را یکی از الزامات پروژه دانست و گفت: فکورصنعت با ساخت داخل تجهیزاتی از قبیل ماشین استراکچرها (که از دقت ساخت بسیار بالایی برخورداراست)، انواع پمپ‌ها، فن‌ها، کمپرسورها، شیرهای دستی، سیستم تصفیه‌آب فرایندی، برج‌های خنک‌کننده ، سیکلون‌ها، ESP، فیلترهای کیسه‌ای، کابل‌ها و تجهیزات برقی و روشنایی، بخشی از تابلوهای برق و بسیاری دیگر از تجهیزات کارخانه ، رسالت خود را دراین خصوص به انجام رسانید.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در راستای گسترش فعالیت‌های خود با چه مشکلاتی مواجه هستید، تصریح کرد که پیشبرد مطلوب پروژه‌هایی در این ابعاد، با چالش‌هایی همراه است که هماهنگی و همراهی تمامی ارکان پروژه و نیز تمام سازمان‌های دولتی ذیربط را طلب می کند به‌عبارت دیگر جایگزین کردن تفکر پروژه‌محور به‌جای تفکر مبتنی بر سیستم‌های وظیفه‌مدار و یا اصطلاحا جزیره‌ای، بسیار ضروری می‌باشد.

گودرزی در پایان نگاه مثبت و متکی بر خودباوری مدیریت ارشد شرکت فکورصنعت تهران را که با خلق فرصت از دل تهدیدهای برون‌سازمانی از یک طرف و اعتماد به متخصصان و نیروهای جوان و پرانرژی سازمان از طرف دیگر، زمینه پیشرفت و موجبات رشد و شکوفایی سازمان را فراهم نموده است، از دیگر موارد و رموز موفقیت شرکت آن‌ هم در دوران سخت ناشی از تحریم‌ها برشمرد.

شایان ذکر است: با اجرای این پروژه، ضمن تغییر چهره منطقه برای بالغ بر دو هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال می‌شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

تیر ۹, ۱۴۰۱

یادداشت معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت روز صنعت و معدن؛ راهبری در مسیر توسعه متوازن


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

در مجمع عمومی سالانه ایمپاسکو؛ طاهرزاده عنوان کرد: صورت‌های مالی منتهی به سال ۱۴۰۰ ایمپاسکو برای چهارمین سال پیاپی اظهار نظر مقبول گرفت


اطلاعات بیشتر
تیر ۹, ۱۴۰۱

امضای تفاهم‌نامه چهار جانبه توسعه فناوری‌های هوشمندسازی در بخش معدن


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز