LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد: ضرورت سرمایه‌گذاری در تمامی حلقه‌های زنجیره معدن
آذر ۲۲, ۱۴۰۰
۲۳ آذرماه ، روز تولد دومین کوره بلند ذوب آهن اصفهان در حضور مقام معظم رهبری
آذر ۲۳, ۱۴۰۰
نمایش همه

پيش بينى توليد ۲۴۰ هزارتن آلومينا و ۹۸۰ هزارتن سنگ بوكسيت توسط شركت “آلوميناى ايران” تا پايان سال جارى

آذر ۲۳, ۱۴۰۰
موضوعات
  • اخبار
  • مس و آلومینیوم
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌و‌گو با ماهنامه تخصصی پردازش گفت:
شرکت “آلومینای ایران” پیش‌بینی تولید ۲۴۰ هزار تن آلومینا و ۴۰ هزار تن شمس آلومینیوم تا پایان سال‌جاری و نیز تولید ۹۸۰ هزار تن سنگ بوکسیت و ۱۸۰ هزار تن آهک صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است.
مهندس تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌و‌گو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: این شرکت موفق شد در یک سال اخیر علی‌رغم افت کیفیت سنگ بوکسیت ورودی به مجتمع، پایداری خط تولید آلومینا را به نحو شایسته‌ای حفظ کند.
به گفته او، این شرکت در شش‌ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ باوجود استفاده از سنگ بوکسیت با مدول کمتر از ۷/۳، بیش از ۱۱۵ هزارتن تولید آلومینا و بیش از ۲۱ هزار تن شمش آلومینیوم تولید کرده است. همچنین در سال ۱۳۹۹ نیز موفق به تولید بیش از ۲۳۱ هزار تن آلومینا و بیش از ۲۵ هزار تن انواع شمش آلومینیوم شده است.
وی عملکرد واحدهای مختلف و چگونگی اجرای طرح‌های توسعه را یادآور شد و تصریح کرد: در حال حاضر توسعه واحد سود و تبخیر، توسعه واحد گل قرمز در دو فاز، واحد انحلال، طرح تولید هیدارت ویژه، اجرای فاز دوم توسعه آلومینا، پروژه سودیابی و احداث کارخانه فرآوری بوکسیت به روش واسطه سنگین از جمله مهم‌‌ترین طرح‌های در دست اقدام این شرکت است.
زارع جلوگیری از هدررفت سود، صرفه‌جویی اقتصادی در صورت افزایش راندمان سودیابی و کاهش هزینه‌های تولید آلومینا را از جمله مزایای راه‌اندازی پروژه بهبود سودیابی از کربنات سدیم برشمرد.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در خصوص فاز دوم توسعه آلومینا نیز به خبرنگار ما گفت: با توجه به فقر بوکسیت پرعیار در ایران و ویژگی‌های خاص بوکسیت‌های وارداتی و همچنین با عنایت به هدف‌گذاری تولید سالانه ۵/۱ میلیون تن آلومینیوم افق ۱۴۰۴ در اسناد بالادستی کشور، مطالعات پروژه فاز دوم تولید آلومینا به روش سینترینگ در دستور کار قرار گرفته که پس از گزارش مثبت پیش‌امکان‌سنجی توسط شرکت NFC، عقد قرارداد با این شرکت و یا شرکت‌های پیشرو در این زمینه جهت تهیه گزارش فنی-اقتصادی تولید ۵۰۰ هزار تن آلومینا با روش سینترینگ در حال انجام است.
وی در ادامه برخی از مشکلات پیش‌روی شرکت و راهکارهای پیشنهادی را مورد اشاره قرار داد و افزود این شرکت امروز با مشکلات نظیر کمبود برق، مشکل تامین آب، کاهش کیفیت بوکسیت و تحریم‌ها مواجه است که برون‌رفت از آنها راهکارهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال در خصوص تامین برق، مطالعات مقدماتی جهت بررسی روش‌های تامین برق در حال انجام است. برخی از روش‌های پیش‌روی برای تامین برق، احداث نیروگاه گازی و یا خرید مستقیم برق است. ضمن آنکه با هدف تامین آب نیز اقدام به جمع‌آوری آب‌های سطحی به‌وسیله احداث سد خاکی نموده، همچنین با انجام پروژه‌های متعدد بهینه‌سازی و پایش مستمر تولید سعی در کاهش مصرف آب کرده است.
زارع در خصوص کاهش کیفیت بوکسیت نیز به خبرنگار ما گفت: از دست دادن معدن تاش در سال ۹۸ که یکی از با کیفیت‌ترین معادن در اختیار آلومینای ایران به شمار می‌رفت، این شرکت را در تامین بوکسیت مورد نیاز دچار مشکل ساخت. تعلیق بهره‌برداری از این معدن علاوه بر کاهش کیفیت بوکسیت و تاثیر قابل‌توجه این کیفیت بر فرایند تولید اعم از تجهیزات دخیل در خطوط تولید و افزایش مواد مصرفی، باعث ایجاد هزینه‌های بسیاری در استخراج و حمل بوکسیت به مجتمع گردید. با وجود از دست دادن معدن تاش که ضریب باطله‌برداری پایین‌تری نسبت به دیگر معادن شرکت دارد، این شرکت با تجهیز دیگر معادن خود همانند یزد به خوبی توانسته است بوکسیت مورد نیاز خود را تامین نماید.
به گفته وی، شرکت آلومینای ایران به منظور جلوگیری از کاهش کیفیت بوکسیت، اقدام به خرید بوکسیت از بخش‌خصوصی کرده است. در این خصوص شناسایی و بررسی کیفیت بوکسیت تولیدی معادن خصوصی در دستور کار شرکت آلومینا قرار دارد. همچنین واردات بوکسیت از کشورهایی که منابع با کیفیت مناسب دارند، در حال بررسی بوده و در صورت مناسب بودن اقدام خواهد شد.
زارع در خصوص مشکلات مربوط به تحریم نیز با اعلام این‌که تامین بسیاری از مواد و قطعات استراتژیک در تولید شمش آلومینیوم و پودر آلومینا از شرکت‌های خارجی صورت می‌گیرد که در اثر تحریم‌ها با مشکل رو به رو شده است، خاطر نشان کرد: بومی‌سازی به عنوان نمادی برای مبارزه با تحریم در سرلوحه اقدامات این شرکت قرار دارد.
وی معتقد است رفع مشکلات موجود پیش‌روی شرکت در دوران تحریم و بالاخص مشکلات تامین مواداولیه نیازمند کمک و حمایت دستگاه‌ها و مسوولان دولتی است. همراه بودن دستگاه‌های نظارتی با صنایع کشور باعث افزایش قدرت ریسک و خلاقیت مدیران می‌شود. همچنین متناسب‌سازی قوانین با شرایط تحریم و افزایش اختیارات مدیران برای تصمیم‌گیری مناسب در شرایط تحریم می‌تواند باعث کاهش مشکلات موجود شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

گام بلند فولاد سفیددشت برای افزایش ۸۰۰ هزار تنی ظرفیت فولاد کشور؛ نخستین ذوب واحد فولادسازی فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری به دست آمد


اطلاعات بیشتر
اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

افتخارآفرینی فولادهرمزگان در آخرین روزهای پایان سال ۱۴۰۱


اطلاعات بیشتر
اسفند ۲۷, ۱۴۰۱

بازدید سرزده و شبانه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از خط تولید


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز