LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

گفتگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با ابوالفضل امیری عضو هیات مدیره انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران
آبان ۲۳, ۱۴۰۰
گفت‌وگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران
آبان ۲۴, ۱۴۰۰
نمایش همه

رمز دستیابی معادن و صنایع معدنی کشور به توسعه پایدار، تعامل و همکاری بلند مدت با بخش خصوصی است

آبان ۲۴, ۱۴۰۰
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس عارف باقری، مدیر مجتمع سرب نخلک در گفتگو با ماهنامه تخصصی پردازش، ضمن تشریح فعالیت‌های صورت گرفته تایید کرد:
رمز دستیابی معادن و صنایع معدنی کشور به توسعه پایدار، تعامل و همکاری بلند مدت با بخش خصوصی است


کلید دستیابی معادن و صنایع معدنی کشور به توسعه پایدار، همکاری مناسب با بخش‌خصوصی و ایجاد یک قرارداد بلندمدت است.
مهندس عارف باقری، مدیر مجتمع سرب نخلک در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با بیان این مطلب و درخصوص عملکرد این مجتمع در سال گذشته و شش ماهه ابتدایی سال‌جاری گفت: استخراج شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۰ بیش از استخراج سال ۱۳۹۹ بوده است. ضمن آن‌که، این روند افزایش استخراج از زمان حضور راهبر آغاز گردید که کماکان ادامه‌دار است.

به گفته او، تمرکز و اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی، زیرساختی، اکتشاف و تولید نیز از دیگر برنامه‌های این مدت زمان بوده است. همچنین این مجتمع با تکمیل مطالعات پی‌جویی و اکتشاف و ارایه گزارش پایان عملیات اکتشاف و طرح بهره‌برداری، موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری معدن سرب چاه خربزه در تابستان ۱۴۰۰  گردید و مقرر شده طی یک سال زیرساخت‌های لازم و پنج سال پس از آن جهت بهره‌برداری از این معدن صورت پذیرد.

باقری با اشاره به این‌که مجتمع معدنی نخلک یک مجتمع در حال توسعه و پیشرفت بوده و تعدد طرح‌های توسعه‌ای با سرمایه‌گذاری راهبر تغییرات گسترده‌ای را در جهت افزایش اکتشاف، استخراج، فرآوری و فروش داشته است در تشریح برخی از این طرح‌ها گفت:

پروژه مکانیزه کردن معدن )اسپیرال(، به منظور افزایش ایمنی و جهت مکانیزه نمودن استخراج معدن و دسترسی آسان از سطح زمین تا افق ۲۰۰ متری و امکان تردد ماشین‌آلات سنگین، تهویه و تردد مطمئن پرسنل، اقدام به طراحی و حفر اسپیرال)بازکننده معدن(گردید. گفتنی است، تا پایان شهریور ۱۴۰۰، بهره‌برداری از تراز معادل ۱۲۵ متری آغاز گردیده.

پروژه‌های زیست‌محیطی، احداث تیکنر با قطر ۲۵ متر و مبلغ ۷۰ میلیارد ریال که پیشرفت فیزیکی آن ۷۵ درصد و در مرحله اجرای عملیات بتن‌ریزی بوده و بر اساس برنامه زمان‌بندی تا پایان آذر ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهد رسید.

احداث راه دسترسی به معدن سرب به طول تقریبی ۱۰ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد، مرمت و بازسازی خانه‌های مسکونی به ترتیب اولویت کاربرد در سایت مجتمع، ساخت زمین ورزشی چندمنظوره جهت ایجاد روحیه نشاط و سلامتی پرسنل و اجرای مسوولیت اجتماعی در مجتمع معدنی نخلک است.

او در خصوص پروژه کارخانه فرآوری سرب و میزان پیشرفت آن گفت: ساخت کارخانه ۲۰ هزار تنی فرآوری کنسانتره سرب که کلنگ‌زنی ساخت کارخانه در ابتدای اسفند ماه سال ۱۳۹۹ صورت گرفت و پیش‌بینی می‌گردد با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ریالی راهبر و در تابستان ۱۴۰۱ شاهد افتتاح فاز اول کارخانه باشیم.

مدیر مجتمع سرب نخلک در خصوص انجام اکتشافات بیشتر و باز کردن پیت روباز معدن و افزایش ذخایر قطعی در سال‌جاری افزود: به منظور اطمینان از تداوم روند بهبود عمکرد مجتمع در حوزه‌های مختلف به خصوص استخراج و تولید، اقدامات گسترده‌ای در حوزه پی‌جویی و اکتشاف صورت گرفته و در حال اجرا می‌باشند.

به گفته او، در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ جهت برآورد ذخیره و افزایش طول عمر معدن اقدام به عملیات اکتشافی گردید و با تداوم عملیات، تکمیل، تحلیل و تجزیه نتایج برای اولین‌بار درخواست استخراج روباز از برخی محدوده‌های امیدبخش به سازمان صمت ارایه گردید و در حال حاضر به صورت موردی نسبت به استخراج روباز جهت تست صنعتی فرآوری اقدام می‌گردد. ضمن آن‌که با تکمیل عملکرد حوزه پی‌جویی و اکتشاف شاهد افزایش قابل توجه احجام استخراجی چه در بخش روباز و چه در بخش زیرزمینی خواهیم بود.

وی با اشاره به کمبود برخی از زیرساخت‌ها از جمله آب شرب، گاز، سوخت و راه دسترسی از ملزومات اساسی این مجتمع در جهت رسیدن به اهداف طرح‌های توسعه‌ای افزود: با هماهنگی و همکاری با سایر بخش‌های دولتی در جهت رفع موانع اقداماتی صورت پذیرفته است که توانسته‌ایم در سال‌جاری نسبت به احداث راه دسترسی مناسب به مجتمع با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و بخش‌خصوصی اقدام نماییم اما تاکنون به دلیل دور بودن از مراکز شهری و قرارگیری در حاشیه کویر نسبت به تامین گاز و آب آشامیدنی پایدار دارای موانعی باشیم. همچنین جهت تامین سوخت خودروهای سبک و سنگین در حال رایزنی با مسوولان مربوطه جهت راه‌اندازی سوخت‌گیری در مجتمع هستیم.

باقری گفت: وضع عوارض بر صادرات کنسانتره، مشکلات در تامین تجهیزات و قطعات به خصوص در بخش واردات، مشکلات تامین نقدینگی جهت تداوم در اجرای طرح‌های توسعه‌ای در غالب وام، مشکلات پیش آمده ناشی از تحریم و مشکلات تورمی و به تبع از آن کاهش رشد پیشرفت مجتمع از عمده مشکلات اساسی و ساختاری راهبر مجتمع است.

مدیر مجتمع سرب نخلک با بیان این که تفویض برخی از اختیارات به استان‌ها جهت کاهش مدت زمان رسیدگی به مشکلات، ممانعت جدی از اعمال قوانین و دستورالعمل‌هایی که بدون بررسی همه‌جانبه صادر می‌گردد، گفت: ارائه تسهیلات به صادرکنندگان و تسهیل در واردات کالا، خدمات و تجهیزات از عمده ضروریات اقدامات مورد نیاز جهت پیشگیری از کاهش سرعت رشد و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

به گفته وی، برخی از کمبودها مانند قطعی‌های پیاپی برق در تابستان سال‌جاری و همین‌طور مشکلات ناشی از عدم‌امکان تهیه برخی ملزومات مانند سیمان و… در سرعت اجرای پروژه‌های این مجتمع تاثیر منفی گذاشته است.

باقری گفت: دولت و بخش‌خصوصی بایستی به صورت مکمل عمل نمایند و دولت باید بتواند در جذب سرمایه بخش‌خصوصی جذابیت ایجاد نماید. به عنوان مثال، نوع همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران )مجتمع سرب نخلک(  با شرکت سرب و روی کیمیا گوهران می‌تواند یک الگوی تعامل مشترک دولت و بخش‌خصوصی قرار گیرد.

باقری تاکید کرد: واگذاری امور به بخش‌خصوصی همراه با نظارت بر حسن اجرای تعهدات و نیز پیگیری و حل مشکلات توسط بخش دولتی و به تبع آن افزایش حجم سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی، این مجتمع را به عنوان یک نمونه در بخش معادن کشور معرفی نموده و هر ساله شاهد توسعه روزافزون و اشتغال پایدار و افزایش تولید و بهبود روند کلی مجتمع هستیم.

او درخصوص ویژگی‌های مثبتی این مجتمع گفت: میزان تولید کنسانتره سرب این مجتمع بالغ‌بر ۸هزار تن است. عیار متوسط محصول تولیدی بین ۵۵ تا ۶۰ درصد و همچنین دارای ۴۰۰ ppm تا ۶۰۰ نقره است که دارای کمترین میزان عناصر مزاحم و غیرمزاحم فلزی و غیر فلزی است. انجام به موقع تعهدات فروش و کمترین میزان تغییرات در عیار از جمله مواردی است که باعث تعدد مشتریان محصولات تولیدی این مجتمع می‌گردد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

مرداد ۲۰, ۱۴۰۱

جدیدترین شماره ماهنامه تخصصی پردازش حاوی تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌های بازار جهانی فلزات و معادن، گفت‌وگو با مدیران‌عامل، کارشناسان و صاحب نظران حوزه صنایع فلزی و معدنی در ۲۲۰ صفحه منتشر شد


اطلاعات بیشتر
مرداد ۲۰, ۱۴۰۱

مهندس اسماعیل فخریان، مدیرعامل شرکت در گفت وگو با ماهنامه تخصصى پردازش اعلام کرد:


اطلاعات بیشتر
مرداد ۱۹, ۱۴۰۱

مدیرعامل بانک رفاه کارگران در بازدید از فولاد مبارکه مطرح کرد: آمادگی صددرصدی بانك رفاه برای مشاركت در طرح‌های توسعه‌ای فولاد مباركه


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز