LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مهندس حامد شفيع‌ها، ریيس هيات مديره فولاد فراطرح تشريح كرد: الگوى توسعه صنعت فولاد چگونه بايد باشد؟
دی ۶, ۱۳۹۹
مخالفان و موافقان طرح تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه چه می‌گویند؟
دی ۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

گزیده‌ای از اخبار فولادمبارکه

دی ۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

معاون خرید شرکت فولاد مبارکه اعلام کرد:

بی‌نیازی کشور از واردات قطعات ویژۀ ریخته‌گری

با حمایت و همکاری کارشناسان واحدهای نسوز و خرید فولاد مبارکه و شرکت سازندۀ داخلی دیرگدازهای ویژۀ زاگرس، امکان تولید انواع قطعات ویژۀ ریخته‌گری در کشور فراهم و صنعت فولاد کشور از واردات این قطعات بی‌نیاز شد.

معاون خرید شرکت فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر و با بیان اینکه قطعات ویژۀ ریخته‌گری وظیفۀ کنترل و هدایت جریان مواد مذاب از کوره تا قالب ریخته‌گری را بر عهده دارند، گفت: انواع لدل شرودها، استوپرها، نیم‌نازل‌ها و نازل‌های ریخته‌گری، نازل‌های غوطه‌وری تاندیش، نازل‌های پاتیل ریخته‌گری از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردارند.

 رضا یزد خواستی افزود: این قطعات به همت کارشناسان فنی و بازرگانی فولاد مبارکه و شرکت دیرگدازهای ویژۀ زاگرس در کشور عزیزمان طراحی و ساخته شد.

 وی با تأکید بر اینکه با این اقدام گام مهمی در مسیر قطع وابستگی به خارج کشور برداشته شده است گفت: این موفقیت در حالی به دست آمده که دشمنان کشور با اعمال تحریم، انتظار داشتند تولید فولاد کشور و به‌خصوص فولاد مبارکه متوقف گردد یا کاهش یابد؛ اما به همت جوانان و عزم شرکت فولاد مبارکه و تأمین‌کنندگان خدوم این صنعت، نه‌تنها تحریم‌ها مانعی بر سر راه تولید نشد، بلکه باعث تقویت ساخت داخل گردید.

یزدخواستی کسب این موفقیت را به مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه، شرکت سازنده و صنعت فولاد کشور تبریک گفت و خاطرنشان کرد: بومی‌سازی قطعات ویژۀ ریخته‌گری از خروج مبالغ ارزی جلوگیری می‌کند و ضمن قطع نسبی وابستگی به خارج، ما را در ساخت قطعات خاص ریخته‌گری توانمند می‌سازد.

وی در پایان از حمایت‌های مدیران عالی و پیگیری کارشناسان فنی و بازرگانی و شرکت‌های همکار تقدیر و قدردانی کرد.

در پی کسب این موفقیت کورش شهریاری مدیرعامل شرکت داخلی تولیدکنندۀ این قطعات نیز گفت‌وگویی انجام داده است که ماحصل آن را در ادامه می‌خوانید:

شرکت دیرگدازهای ویژۀ زاگرس تنها تولیدکنندۀ اشکال ویژۀ ریخته‌گری‌های مداوم در کشور واقع در استان چهارمحال و بختیاری و قطب صنعتی سفیددشت، در سال ۱۳۹۳ تأسیس و در سال ۱۳۹۷ موفق به اخذ پروانۀ بهره‌برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت گردید.

 با توجه به پاسخ‌گویی به عمدۀ نیاز صنایع فولادسازی توسط واحدهای نسوز داخل کشور و نیاز اساسی این صنایع به تأمین قطعات ویژۀ ریخته‌گری، این واحد صنعتی به بومی‌سازی این ردیف از محصولات اهتمام ورزید.

مـحصولات تولیــدی ایــن شــرکت شـامل انــواع لدل شــرودها، استــوپرها، نیــم‌نازل‌ها و نازل‌های ریخته‌گری، نازل‌های غوطه‌وری تاندیش، نازل‌های پاتیل ریخته‌گری و… است که با اسم‌های
 Ladle shroud ،BZ,BY،MBS و SEN نیز شناخته می‌شوند.

قطعات ویژۀ نسوز اهمیت بسزایی در صنعت ریخته‌گری پیوستۀ فولادسازی ایفا می‌کنند. یکی از اثرات استفاده از این قطعات بهبود کیفیت شمش تولیدشده با توجه به نقش محافظت از فولاد در حین ریخته‌گری پیوسته است. همچنین از قابلیت‌های بارز آن می‌توان به فراهم کردن امکان ذوب‌گیری بیشتر در سکوئنس‌های طولانی با استفاده از قطعات پیشرفتۀ تیوب چنج اشاره کرد.

این شرکت پس از تحقیقات کامل دربارۀ فرایند تولید این دسته از محصولات و آزمایش نمونه‌های خود در شرکت‌های فولاد مبارکه و ذوب‌آهن اصفهان و بعد از سپری کردن یک پروسۀ یک‌ساله، در تاریخ ۱۳ شهریور ۹۸ موفق به اخذ اولین سفارش با موضوع تولید ۱۱ هزار و ۸۰۰ قطعه جهت استفاده در شرکت فولاد مبارکه شد.

در پایان قابل‌ذکر است این شرکت توانسته با بومی‌سازی محصولات مذکور علاوه بر پاسخ‌گویی به قسمت عمده‌ای از قطعات موردنیاز در صنعت کشور (۷۰ هزار قطعه در سال) از خروج مبلغی معادل ۱۲ میلیون یورو در سال از کشور جلوگیری کند.

نباید فراموش کرد که دست‌یابی به این مهم بدون تلاش بی‌وقفۀ کارشناسان بومی و همچنین مساعدت بی‌شائبۀ واحد خرید و واحد نسوز شرکت فولاد مبارکه امکان‌پذیر نبوده است.

معاون نیروی انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه:

تولید پایدار شرکت در زمان شیوع کرونا مرهون زحمات کادر درمان است

هم‌زمان با ایام ولادت باسعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار جمعی از مدافعان سلامت و اعضای کادر درمان بهداری شرکت فولاد مبارکه با حضور در محل معراج الشهدای شرکت با مدافعان گلگون‌کفن میهن اسلامی در هشت سال دفاع مقدس و امام شهدا تجدید میثاق کردند.

به همین مناسبت، عباس اکبری محمدی،معاون نیروی انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه، ضمن تبریک این روز خجسته گفت: عدم کاهش تولید در دوران کرونا مرهون زحمات کادر درمان در حفظ سلامتی کارکنان شرکت است.

وی گفت: در یک سال اخیر مشکلات و سختی‌های بسیاری داشتیم. همان‌طور که می دانید، همواره با بروز حوادث و بلایای طبیعی که زندگی بسیاری از مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد ، عده‌ای هستند که تلاش آن‌ها بیشتر از دیگران نمایان می‌شود. در دوران شیوع کرونا نیز کشور شرایط بسیار سختی داشت، اما علی‌رغم تمامی مشکلات، تلاش، ازجان‌گذشتگی و ایثار کادر درمان و پرستاران بسیار مشهود بود و این گروه با ایثارگری در شرایط سخت کرونایی توانستند زمینه را برای کنترل ویروس در سطح کشور و درمان بیماران فراهم آورند.

اکبری ادامه داد: امروز کشور ما در جبهۀ صنعت درگیر یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی شده و هربار که یکی از مشکلات حل می‌شود، بازهم از جهت‌های دیگر مورد حمله دشمن قرار می‌گیریم، بنابراین اگر توانستیم در این شرایط به روند تولید پایدار ادامه دهیم و سلامت کارکنان و خانواده‌های آن‌ها را حفظ کنیم، قطعا این امر مرهون اقدامات و فعالیت‌های تیم درمان شرکت فولاد مبارکه و عزیزان زحمت‌کش مراکز پزشکی استان است و تک‌تک آن‌ها در این امر نقش داشته‌اند. امید می‌رود اقدامات انجام‌شده نزد خداوند مقبول افتد و همۀ کارکنان فولاد نیز سلامت باشند.

در ادامه، حسین مدرسی‌فر، مدیر بهداشت حرفه ای، ایمنی و محیط زیست نیز ضمن تبریک روز پرستار اظهار کرد: امسال سال ویژه‌ای برای کشور بوده است؛ زیرا در اوج جنگ اقتصادی، متأسفانه شیوع ویروس کرونا و مشکلات آن نیز بر کشور سایه افکنده است.

وی ادامه داد: خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا نیز کادر درمان شامل پرستاران و پزشکان هستند و در این مدت عزیزان زیادی از این قشر جهادگر به شهادت رسیده‌اند.

به گفتۀ مدرسی‌فر، اکنون وضعیت ویژه‌ای در کشور وجود دارد، زیرا همان‌گونه که اشاره شد، در کنار جنگ تمام‌عیار اقتصادی دنیا با ایران، کادر پزشکی در تلاش‌اند تا سلامت مردم را  در برابر  ویروس کرونا حفظ کنند و در این راه ازجان‌گذشتگی‌های بسیاری از خود نشان داده‌اند.

وی با اشاره به نام‌گذاری روز ولادت حضرت زینب (س) به‌عنوان روز پرستار گفت: پرستاری جایگاه بسیار والایی دارد و نمونۀ بارز این امر حضرت زینب (س) است که توانست سخت‌ترین مصائب را در کربلا پشت سر بگذارد؛ بنابراین ایشان بهترین الگو برای پرستاران است.

دکتر علیرضا نظری، رئیس مرکز طب کار و درمان شرکت فولاد مبارکه نیز به‌عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم گفت: از زمانی که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، کادر درمان تلاش خود را افزایش داد و در خط مقدم مبارزه با آن قرار گرفت.

وی افزود: از بهمن‌ماه سال گذشته تا به امروز که نزدیک به یک سال است که کشور با ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن درگیر شده، شاهد تلاش بیشتر  و  شبانه‌روزی کادر درمان شرکت فولاد مبارکه، جهت پیگیری درمان کارکنان شرکت و خانواده‌های آن‌ها هستیم تا کمترین صدمه به آن‌ها وارد شود.

نظری ادامه داد: امروز از همۀ فعالان کادر پزشکی و درمان شرکت فولاد مبارکه که برای کنترل ویروس کرونا در این محیط تلاش بسیاری کرده‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنیم و امیدواریم هرچه زودتر این ویروس در جهان ریشه‌کن شود.

دکتر امیرسامان روستایی، رئیس مرکز درمان و  اورژانس شرکت فولاد مبارکه،  دیگر سخنران این مراسم نیز اظهار کرد: روزهای سختی را سپری کرده‌ایم و پزشکان و پرستاران زیادی در کشورمان در راه مبارزه با ویروس کرونا شهید شدند تا مردم کشورمان در آسایش و سلامتی باشند.

وی افزود: شرایط فعلی و شیوع ویروس کرونا سبب شده تلاش و همچنین میزان فعالیت کادر درمان بیش از هر زمان دیگری آشکار شود و ما باید قدردان این گروه باشیم.

روستایی در پایان گفت: پرستاری از بیماران کرونا کار ساده‌ای نیست و باید ازجان‌گذشتگی و ایثار داشته باشند تا بتوانند به درمان این افراد بپردازند.

مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل:

اعلام آمادگی فولاد متیل برای حمایت از توسعۀ معادن کوچک در کرمان

مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل در دیدار با استاندار کرمان، برای ایجاد یک هاب مرکزی در نزدیکی خطوط ریلی استان به‌منظور توسعۀ دامنه فعالیت‌های معدنی و کمک به جهش تولید و اشتغال پایدار اعلام آمادگی کرد.

مجتبی مهدیان افزود: این مجموعه با ۱۴ شرکت زیرمجموعه فعالیت می‌کند که ۸۰ درصد سهام آن مربوط به فولاد مبارکه و مابقی مربوط به حوزۀ هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است.

وی ادامه داد: این هلدینگ با ۳۰ سال قدمت، با هدف توزیع ورق‌های فولادی فولاد مبارکه برای تولیدکنندگان کوچک راه‌اندازی شده و نقش مؤثری در نظام عادلانه توزیع و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط تولیدی و صنعتی داشته است.

نگاه متیل به معادن و صنایع کوچک انتفاعی نیست، حمایتی است

مهدیان افزود: نگاه هلدینگ فولاد متیل به معادن کوچک، بر مبنای دستورات ابلاغی و تکلیفی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، انتفاعی نیست، بلکه حمایتی است، زیرا کارخانه‌های بزرگ فولادی مستقیما برای خرید فراورده‌های آن‌ها اقدام نمی‌کنند و ما با اهداف حمایتی، تأمین مواد معدنی و اولیه را بر عهده گرفته‌ایم و امیدواریم بتوانیم در استان کرمان اقدامات خوبی انجام دهیم و علاوه بر توزیع عادلانۀ ورق و پیشگیری از واسطه‌گری و حذف دلالان، در خصوص تجهیز و تقویت معادن کوچک سنگ‌آهن و تأمین کنسانتره برای مجتمع‌های فولادی اقدام کنیم.

مهدیان ادامه داد: ازآنجاکه معادن کوچک نیاز به سرمایه‌گذاری دارند و حمل‌ونقل فراورده‌های معدنی از معادن به نقاط دوردست نیز مستلزم مشارکت و حمایت شرکت‌های بزرگ است، هلدینگ فولاد متیل آمادگی دارد تا ضمن ایجاد یک هاب مرکزی در نزدیک خطوط ریلی استان، از این پروژه‌ها حمایت کند. ازآنجاکه کرمان بهشت معادن محسوب می‌شود، امیدواریم با حمایت استاندار و مجموعۀ صنعت و معدن و سایر مدیران استانی، شاهد تحول چشمگیری در کرمان باشیم.

در همین زمینه استاندار کرمان گفت: استان کرمان به‌منظور توسعۀ معادن کوچک، آمادگی کامل برای استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران دارد و این موضوع در اولویت برنامه‌های این استان است.

علی زینی‌وند از مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل خواست تا پروژه‌های توسعۀ معادن کوچک را با طرح و هدف‌گذاری مشخص ارائه دهند.

وی افزود: وزارت صمت نیز در حال کار برای واگذاری اختیارات در حوزۀ معادن به استان‌هاست و به دنبال آنیم که استان کرمان در این زمینه به‌عنوان پایلوت قرار گیرد.

استاندار کرمان ادامه داد: برای تکمیل زنجیرۀ فولاد باید تولید سنگ‌آهن را افزایش داد و برای این ماده، مشخصا در استان کرمان، ظرفیت اکتشاف بسیار زیادی وجود دارد.

زینی‌وند با بیان اینکه در گسترۀ شرق و جنوب‌شرق کشور، هدف‌گذاری تأمین خوراک کارخانه‌ها با تعیین تکلیف پهنه‌های بلوکه‌شده کار مهمی است و باید در دولت دنبال شود، بر حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزۀ توسعه معادن کوچک تأکید کرد و گفت: در حوزۀ زیرساخت آب، برق، گاز و راه نیز کارگروهی در معاونت عمرانی تشکیل شده و در چشم‌انداز مشخص این زیرساخت‌ها نیز تأمین خواهد شد.

تأکید بر ضرورت آزادسازی پهنه‌های معدنی

رئیس هیئت‌مدیرۀ هلدینگ فولاد متیل نیز در این نشست، با اشاره به ضرورت آزادسازی پهنه‌ها و شناسایی محدوده‌های جدید اکتشافی گفت: معادن کوچک پراکندۀ زیادی در استان کرمان داریم که می‌توان آن‌ها را در قالب شبکه‌ای، به‌صورت معدنی بزرگ شکل داد.

مجید آنتیکی‌نژاد افزود: فعال کردن معادن کوچک در توسعه و عدالت اجتماعی مؤثر است و این فعال‌سازی باید با پیشرانی شرکت‌های بزرگ انجام گیرد و در قالب مشارکت و سرمایه‌گذاری، اکتشاف و کارهای بهره‌برداری دنبال شود.

با تدوین برنامۀ دقیق و بدون توقف در فرایند تولیدصورت گرفت؛

تعویض و ترمیم ریل‌های تقاطع واحد باکس‌آنیلینگ و تاندم میل ناحیۀ نورد سرد

با تشکیل کارگروه فنی متشکل از کارشناسان ایمنی، مکانیک، سیویل، جوش و نقشه‌برداری فولاد مبارکه، عملیات تعویض و ترمیم ریل‌های تقاطع واحد باکس‌آنیلینگ و تاندم میل ناحیۀ نورد سرد با موفقیت اجرا شد.

رئیس مرکز تجهیزات حمل مواد و تعمیرات ویژۀ فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: درگیری چرخ‌های لوکوموتیو با ریل در تقاطع‌ها و مسیرهای منحنی و نیز عدم تعویض ریل‌ها در سال‌های گذشته منجر به آسیب دیدن ریل‌ها در واحد باکس‌آنیلینگ شده بود. بر همین اساس نیاز بود این خط ارتباطی به مدت دو هفته به‌طور کامل متوقف شود، اما با توجه به فعالیت مداوم خط تولید، انجام این توقف مقدور نبود.

بهنام مهدی‌پور افزود: این عملیات توسط واحد نظارت تعمیرات مرکزی و مجری عملیات، بدون هیچ‌گونه توقف و کاهش تولید در ناحیه، مطابق با مدت‌زمان برنامه‌ریزی‌شده و بدون کوچک‌ترین مغایرت ایمنی اقدام شد.

وی همکاری مدیریت نورد سرد و مسئولین و کارکنان واحد باکس‌آنیلینگ، مدیریت و کارکنان تعمیرات مرکزی و مجموعۀ مدیریتی و کارکنان اجرایی شرکت فنی و مهندسی برق‌آرا را در راستای انجام این پروژه بسیار مفید و ارزنده توصیف کرد.

در این زمینه، رئیس خطوط آنیلینگ و شست‌وشوی الکترونیکی فولاد مبارکه نیز گفت: ریل‌های مذکور از زمان بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه در چندین نوبت مرمت و بازسازی شده بودند، ولی در سال‌های اخیر، با توجه به حجم گستردۀ انتقال کلاف، شاهد خرابی ریل‌ها و مستهلک شدن تجهیزات بودیم و این امر عملا امکان ترمیم و تعمیر را از بین برده بود و نیاز به تعویض ریل‌های فرسوده بیش‌ازپیش احساس می‌شد.

اکبر نادری درباغشاهی افزود: مهم‌ترین موضوع در این خصوص عدم امکان توقف تولید در ناحیۀ نورد سرد بود که با بررسی‌های کارشناسی و راه‌حل‌های پیشنهادی، انجام این فعالیت توسط پیمانکار تعمیرات مرکزی (شرکت مهندسی برق‌آرا) با همراهی تیم متخصص از واحد آنیلینگ و تعمیرات مرکزی در دستور کار قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با تدوین برنامۀ دقیق و قرار دادن این محل در اختیار پیمانکار به‌صورت قسمت به قسمت، به‌گونه‌ای که امکان انتقال کلاف از دست نرود، این فعالیت در یک بازۀ زمانی یک‌ماهه برنامه‌ریزی و اجرا شد.

نادری در خاتمه از حمایت‌های مدیریت‌های نورد سرد، تعمیرات مرکزی، شرکت مهندسی برق‌آرا و تلاش و پیگیری تمامی همکاران در واحد آنیلینگ، دفتر فنی تعمیرات ناحیه و تعمیرات مرکزی قدردانی و انجام بدون حادثۀ این پروژه را برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد.

جایگاه بازرسی و فراوری آهن‌قراضه در تولید انواع فولادهای کیفی

کیفیت زنجیرۀ محصولات همیشه از مواد ورودی شروع می‌شود. در صنعت فولادسازی، یکی از مواد ورودی اصلی و تأثیرگذار آهن‌قراضه است. امروزه بسیاری از کشورهایی که از تکنولوژی کورۀ قوس الکتریکی در کارخانه‌های فولادسازی خود استفاده می‌کنند به‌راحتی حاضر به فروش آهن‌قراضه خود نیستند.

در همین خصوص، محمد حسامی، فورمن بازرسی آهن‌قراضۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه، گفت‌وگویی انجام داده که باهم می خوانیم:

در خصوص اهمیت بازرسی و فراوری آهن‌قراضه در تولید انواع محصولات فولادی توضیح دهید.

از پارامترهای کیفی مهم قراضه می‌توان به ترکیب شیمیایی، ابعاد، دانسیتۀ حجمی، مرغوبیت و نداشتن مواد غیرقابل‌قبول به همراه آن اشاره کرد. واحد کنترل کیفیت فراوری آهن‌قراضه، زیرمجموعۀ کنترل کیفی فولادسازی و مدیریت کنترل کیفی مجتمع فولاد مبارکه است و از یک فورمن و پنج نفر بازرس سیار تشکیل شده است. کنترل کیفی آهن‌قراضه در مجتمع فولاد سبا نیز شامل یک فورمن و سه بازرس سیار است که وظیفۀ اصلی این قسمت بازرسی کیفی و ایمنی محموله‌های آهن‌قراضه است. همچنین آهن‌قراضۀ مورداستفاده در کوره‌های قوس الکتریکی براساس مشخصات فنی، طی فرکانس ۱۰۰ درصد بازرسی از تأمین‌کنندگان به‌صورت طبقه‌بندی تحویل گرفته می‌شود.

محموله‌های آهن‌قراضه خریداری‌شده باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

این محموله‌ها باید از نظر کیفی و با توجه به گردش کار قسمت به تأیید کنترل کیفی فراوری آهن‌قراضه برســد و پـرداخــت هزیـنۀ بار بر اسـاس درجـه‌ای اسـت که کنـترل کیـفی به هـر محـموله از آهـن‌قراضـۀ خریداری‌شده می‌دهد. همچنین میزان ناخالصی فلزی و غیرفلزی هر محموله توسط این واحد محاسبه می‌شود و در صورت‌وضعیت شرکت لحاظ می‌گردد. همچنین بازرسان سیار فراوری آهن‌قراضه کل زمان بارگیری را در شرکت‌های تأمین‌کننده حاضرند و بر عملیات فراوری، جداسازی و بارگیری نظارت مستقیم دارند. علاوه بر این، واحد کنترل کیفی فراوری آهن‌قراضه بر حوضچه‌های فولادسازی هم نظارت دارد و در صورت مشاهدۀ هرگونه تخلف، برابر قانون برخورد خواهد شد.

چه محدودیت‌هایی برای خرید قراضه در فولاد مبارکه لحاظ می‌شود؟

مواد غیرآهنی و غیرفلزی، مواد منفجره و قابل اشتعال، مخازن و ظروف سربسته از هر نوع، مواد نظامی (TNT دار و بدون TNT)، مواد غیرآهنی که به‌عنوان پوشش محافظ مواد آهنی به کار می‌رود، مانند پوشش‌های پلاستیکی، کادمیم، مس، روی و… و همچنین مواد آلوده به رادیواکتیو، آلفا، بتا و گاما موادی هستند که برای مصرف ما مناسب نیستند و از خرید آن‌ها خودداری می‌شود.

نحوۀ بازرسی ایمنی محموله‌های قراضه توسط فولاد مبارکه را توضیح دهید.

بازرسی ایمنی محموله‌های آهن‌قراضه شامل موارد دربسته، موارد ناریه و جنگی و همچنین موارد ممنوعۀ زیست‌محیطی است. در واقع قسمت کنترل کیفی فراوری آهن‌قراضه مسئول امنیت کوره‌های قوس الکتریکی است و با توجه به حساسیت بالای کوره‌های قوس در زمینۀ ایمنی، فرکانس بازرسی در این واحد ۱۰۰ درصد است و بازرسان شاغل در این قسمت با تقسیم محمولۀ موجود در هر شرکت به دپوهای کوچک‌تر، کلیت آن را بازرسی و آن را در قالب تریلر و کامیون به حوضچه‌های مجتمع فولاد سبا و فولاد مبارکه ارسال می‌کنند.

کلام آخر

مجموعۀ کنترل کیفی بازرسی آهن‌قراضه با کنترل آنالیز قطعات آهن‌قراضه، تضمین‌کنندۀ آنالیز ابتدایی ذوب است و با کنترل مرغوبیت و ابعاد قطعات باعث می‌شود تا در زمان شارژ ، آسیبی به کوره‌ها وارد نشود و در مصرف انرژی صرفه‌جویی گردد. همچنین گفتنی است چالش‌های زیادی در فرایند کنترل محموله‌ها و ارسال بار سالم به حوضچه‌های فولادسازی وجود دارد و تابه امروز این مجموعه با عملکرد مثبت خود توانسته نیازهای شرکت را رفع کند.

در پانزدهمین جشنوارۀ ملی انتشارات روابط عمومی صورت گرفت؛

درخشش روابط عمومی‌های گروه فولاد مبارکه

پانزدهمین جشنوارۀ ملی انتشارات روابط عمومی با هـدف انتخاب و معرفی بهتـــرین الگـــوها و عملــکردها در زمیـــنۀ انتــشارات روابط‌عمومی‌ها با درخشش روابط عمومی‌های گروه فولاد مبارکه به کار خود پایان داد.

در آیین اختتامیۀ پانزدهمین جشنوارۀ ملی انتشارات روابط عمومی‌های کشور که در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی و با حضور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از اساتید و متخصصان علوم ارتباطات، سوم دی‌ماه در تهران برگزار شد، گروه فولاد مبارکه با کسب جوایز متعدد در بخش‌های مختلف موفق به کسب عناوین برتر شد.

در این آئین، روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه با کسب ۷ عنوان برتر و روابط عمومی فولاد هرمزگان نیز با کسب چهار عنوان برتر خوش درخشیدند و افتخاری دیگر در کارنامۀ عملکرد گروه فولاد مبارکه بر جای گذاشتند.

کسب رتبۀ اول در بخش‌های کاریکاتور و پوستر در سطح ملی، کسب رتبۀ دوم در بخش اینفوگرافی در سطح ملی و بخش فیلم‌های مستند و همچنین کسب رتبۀ دوم در بخش‌های کلیپ، تیزر و خلاقیت نیز از افتخارات روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه در این جشنواره بود.

روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان نیز از جمله روابط عمومی‌های موفق در این دوره با کسب ۴ عنوان برتر و دریافت لوح تقدیر و تندیس جشنواره به پاس تلاش‌های صورت‌گرفته موردتقدیر قرار گرفت.

 روابط عمومی فولاد هرمزگان موفق به کسب رتبۀ اول کشوری تبلیغات، رتبۀ اول کشوری انتشار کتاب، رتبۀ دوم کشوری انتشار مقاله و رتبۀ دوم استانی طراحی و انتشار ویژه‌نامه گردید.

شایان ذکر است در اختتامیۀ این جشنواره، انجمن متخصصان روابط عمومی به‌عنوان برگزارکنندۀ این جشنواره ملی، با اهدای لوح تقدیر و تندیس ویژه به روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه از اقدامات صورت‌گرفته در عرصۀ فرهنگ مکتوب و نشر آنلاین قدردانی نیز کرد.

رشد ۸۶ درصدی تولید محصولات ویژه در فولاد مبارکه

با همت تلاشگران خطوط آنیلینگ ۲ و ۳ و شست‌وشوی الکترولیتی ناحیۀ نورد سرد فولاد مبارکه، با ۸۶ درصد رشد تولید محصولات ویژه نسبت به مدت مشابه سال قبل، رکورد جدیدی در تولید این محصولات به ثبت رسید.

تکنسین تولید خطوط آنیلینگ و شست‌وشوی الکترولیتی کسب این رکورد ارزشمند را به همۀ مدیران و کارکنان شرکت تبریک گفت و در این خصوص افزود: واحد باکس آنیلینگ شمارۀ ۳ موفق شد پس از ۶ ماه بررسی، برنامه‌ریزی و طراحی سیکل حرارتی این گرید از محصولات فولادی، در آذرماه سال جاری ۱۰۷۱ تن از این گروه محصولات را با موفقیت کیفی در این واحد تولید کند.

علیرضا علیخانی در ادامه اظهار داشت: کارکنان بلندهمت خط باکس آنیلینگ شمارۀ ۲ نیز موفق شدند در مدت ۳ ماه، با برنامه‌ریزی و طراحی دقیق میکس و تناژ شارژها، تولید محصولات ویژه را ۴۷۵ تن افزایش دهند و به عدد ۲۱۸۶۱ تن دست پیدا کنند. در مجموع خطوط آنیلینگ با تولید ۲۲۹۳۲ تن در آذرماه سال جاری، موفق به رشد ۸۶ درصدی تولید محصولات ویژه نسبت به مدت مشابه سال گذشته گردید.

وی در ادامه با بیان اینکه در مدت مشابه سال ۹۸ تولید محصولات ویژه به میزان ۱۲۳۲۹ تن بوده است، اظهار کرد: واحد باکس آنیلینگ نورد سرد گلوگاه تولید در زنجیرۀ محصولات سرد است. این واحد با بررسی دقیق و ارتقای پارامترهای فنی توانسته تولید خود را بهبود بخشد و با اقدامات انجام‌شده حجم زیادی از محصولات ویژه را با حفظ برنامۀ ماهانه تولید کند و به نیاز مشتریان پاسخ دهد.

علیخانی در پایان از حمایت‌های مدیریت ناحیه و تلاش تمامی قسمت‌هایی که در این امر مساعدت نمودند، تشکر و قدردانی کرد.

طی چهار ماه اخیر صورت گرفت؛

ثبت سومین رکورد تولید در فولاد هرمزگان

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان گفت: پولادمردان این شرکت توانستند برای سومین بار در چهار ماه اخیر، رکورد تولید ماهانه را جابه‌جا کنند و با تولید ۱۳۹ هزار و ۴۷۸ تن تختال و ثبت رکوردی تازه، برگ زرین دیگری به افتخارات شرکت فولاد هرمزگان بیفزایند.

سید اصغر مدنی با اشاره به عزم راسخ کارکنان فولاد هرمزگان برای عبور از ظرفیت اسمی شرکت گفت: علی‌رغم همۀ محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و تحریم‌های ظالمانه، توانستیم به این مهم دست یابیم و گامی بلند برای تحقق هرچه بیشتر شعار جهش تولید برداریم.

وی تصریح کرد: رکوردهای قبلی تولید در این شرکت مربوط به ماه‌های شهریور و آبان و به ترتیب به میزان ۱۳۷ هزار و۳۹۱ تن و ۱۳۸ هزار و ۲۲۶ تن بوده است.

معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: این شرکت با توجه به تعهد خود در زمینۀ تأمین نیاز شرکت‌های فولادی کشور و همچنین حفظ سهم بازارهای صادراتی، تمام تلاش خود را برای تولید حداکثری تا پایان سال جاری به کار خواهد بست.

در همین خصوص، حامد جمشیدی‌نیا، مدیر فولادسازی فولاد هرمزگان نیز مهم‌ترین عوامل کسب این رکوردها را این‌چنین برشمرد: کاهش توقفات اضطراری و تأخیرها در واحد فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، افزایش سرعت تولید کوره‌ها، کاهش مدت‌زمان آماده‌سازی ذوب، افزایش کیفیت تولید آهن اسفنجی، بهبود کیفیت سربارۀ کورۀ قوس الکتریکی، کنترل مستمر فرایند تولید و تلاش واحدهای خرید مواد اولیه و قطعات یدکی به‌منظور افزایش کیفیت مواد اولیه و قطعات یدکی.

تحقق ۱۰۱ درصدی برنامۀ تولید در شرکت فولاد سفیددشت

در آخرین ماه از فصل پاییز، تلاش کارکنان شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، به‌رغم محدودیت‌های اعمال‌شده برای مقابله با شیوع فراگیر ویروس کرونا، با ثبت رکوردی دیگر در تولید آهن اسفنجی به بار نشست.

مدیر عملیات شرکت فولاد سفیددشت ضمن اعلام این خبر گفت: با تولید ۷۶ هزار و ۲۰۹ تن محصول در آذرماه، علاوه بر ارتقای ۱۰۳۶ تنی رکورد ماهانه، برنامۀ تولید در ۹ ماه نخست سال ۹۹ به میزان ۱۰۱ درصد محقق شد.

ایمان سلیمانی در ادامه با اشاره به تولید تجمعی ۶۲۱ هزار تن آهن اسفنجی در سال جاری، از رشد ۱۳ درصدی تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اظهار امیدواری کرد تا پایان سال جاری، با تلاش و همکاری همۀ کارکنان ، هدف شرکت برای دست‌یابی به ۸۰۰ هزار تن محصول تحقق یابد.

سلیمانی در پایان با قدردانی از حمایت‌های شرکت فولاد مبارکه و ایمیدرو به‌عنوان سهام‌داران فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، همچنین از حمایت‌های مدیریت شرکت و تلاش کارکنان و شرکت‌های پیمانکاری قدردانی و اظهار امیدواری کرد این روند ادامه یابد.

رئیس واحد آهکسازی شرکت فولادسنگ مبارکه مطرح کرد:

مهمترین هدف شرکت فولاد سنگ تأمین پایدار آهک و دولومیت کلسینۀ گروه فولاد مبارکه

رئیس واحد آهک‌سازی شرکت فولادسنگ مبارکه از تأمین پایدار و باکیفیت آهک و دولومیت کلسینۀ موردنیاز گروه فولاد مبارکه به‌عنوان مهم‌ترین هدف این شرکت یاد کرد.

علی شجاعی در تشریح ظرفیت‌های شرکت فولادسنگ مبارکه گفت: این شرکت از سال‌های گذشته، تأمین سنگ خام واحد آهک‌سازی فولاد مبارکه را عهده‌دار بوده است. در همین خصوص، با عنایت به تغییر رویکرد و استراتژی این شرکت، کورۀ فاز اول پخت آهک در اواخر سال ۱۳۹۵ با تکنولوژی خاص چیساکی ژاپن راه‌اندازی شد. در ادامه، کورۀ دوم نیز بدون حضور ناظر ژاپنی و با همت و عزم کارشناسان داخلی شرکت فولادسنگ و پس از پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز تست‌های لازم در آذرماه سال ۹۸ به بهره‌برداری رسید.

رئیس واحد آهک‌سازی شرکت فولادسنگ خاطرنشان کرد: با توجه به پیچیدگی‌های خاص این تکنولوژی، مسیر سختی تا رسیدن به وضعیت مطلوب کنونی پیموده شده و شایسته است در همین زمینه از تلاش‌ها و زحمات مجید فرحاندوست، رئیس سابق واحد آهک‌سازی و سید رضا بحرینی، کارشناس این بخش و همچنین از دیگر متخصصان و همکاران واحد آهک‌سازی قدردانی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه هر تکنولوژی به‌نوعی میوه و محصول زیست‌بوم تمدنی، فلسفی و فرهنگی خاص خود است و فهم زبان ویژۀ تکنیک و انطباق آن با شرایط محیطی جدید گاهی به بهره‌گیری از تجارب پیشین و صرف وقت و انرژی بیشتر نیازمند است، تصریح کرد: به لطف الهی و با پیگیری‌های مجدانۀ مدیرعامل شرکت، سخت‌کوشی و خلوص نیت کارکنان واحد آهک‌سازی و پشتیبانی سایر واحدها، از جمله همکاران حوزۀ تعمیرات، اکنون هر دو کوره در حال بهره‌برداری است و هریک از آن‌ها در هر روز به‌راحتی می‌تواند ۴۰۰ تن محصول باکیفیت آهک کلسینه تولید کند

شجاعی گفت: خوشبختانه در آبان‌ماه گذشته نیز رکورد ماهانۀ قبلی تولید از حدود ۱۸ هزار تن به بیش از ۲۱ هزار تن و در آذرماه به بیش از ۲۲ هزار تن افزایش یافت و امیدواریم در سایۀ الطاف الهی و تلاش کارکنان، این روند ادامه داشته باشد.

وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: انتظار می‌رود با بهره‌برداری از دو کورۀ ۶۰۰ تنی در طرح توسعۀ واحد آهک شرکت فولادسنگ، در آیندۀ نزدیک، آهک و دولومیت کلسینۀ موردنیاز کل گروه فولاد مبارکه، به‌شکل مطمئن و پایدار تأمین گردد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

تیر ۱۱, ۱۴۰۱

مهندس یوسف مرادلو، رییس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران در گفت‌وگو تصویری با ماهنامه تخصصی پردازش هشدار داد:آسیب جدی صنعت سرب و روی کشور از اتخاذ تصمیم‌های غیرکارشناسی پشت درهای بسته


اطلاعات بیشتر
تیر ۱۱, ۱۴۰۱

توسعه اکتشافات در شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات/ ومعادن به محدوده‌های اکتشافی تازه‌ای ورود می‌کند


اطلاعات بیشتر
تیر ۱۱, ۱۴۰۱

مدیرعامل سیمیدکو روز صنعت و معدن را تبریک گفت


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز