LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مهندس مجتبی مهدیان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش اعلام کرد: “فولادمتیل” با ورود به بخش معادن، درصدد تامین بخشی از نیاز مبارکه به مواداولیه است
شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
وزیر راه و شهرسازی در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه صنعت: به‌کارگیری ریل ملی در خطوط ریلی، افتخاری برای صنعت کشور
شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
نمایش همه

گزیده اخبار فولاد مبارکه

شهریور ۲۲, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • فولادمبارکه
  • گزیده اخبار

برای اولین بار در کشور انجام شد؛

طراحی و تولید ورق‌های فولادی گرم به ضخامت‌های ۱۲ و ۱۴ میلی‌متر،
 گِرید ASTM A204GR.B

برای اولین بار در کشور، با همکاری کارکنان مدیریت متالورژی و روش‌های تولید (تروپروسس)، فولادسازی، نورد گرم، آزمایشگاه، برنامه‌ریزی کنترل کیفی و فروش فولاد مبارکه، تولید ورق‌های فولادی گرم نوردیده به ضخامت‌های ۱۲ و ۱۴ میلی‌متر، گرید ASTM A204GR.B با موفقیت انجام شد.

علیرضا مولوی‌زاده رئیس واحد تروپروسس فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر و با بیان اینکه این نوع ورق آلیاژی حاوی ۰٫۴۵ تا ۰٫۶ درصد مولیبدن است، ادامه داد: عنصر مولیبدن استحکام فولاد را در دمای بالا افزایش می‌دهد و در ورق، مقاومت به خوردگی و خزش خوبی در دمای بالا ایجاد می‌کند.

در بیان جزئیات بیشتر این خبر، حسن شرافت، کارشناس این واحد افزود: میزان استحکام تسلیم (yield strength) ورق فوق حداقل Mpa 275 و استحکام کشش نهایی (Tensile strength) آن در محدودۀ Mpa 620 – 485 و میزان درصد کشش نهایی آن (EL%) حداقل ۲۱ درصد است.

وی استحکام و مقاومت زیاد این قبیل ورق‌ها در دمای بالا را دو ویژگی حائز اهمیت این محصول دانست و گفت، از ورق‌های ۱۲ و ۱۴ میلی‌متر، گِرید ASTM A204GR.B برای ساخت مخازن تحت فشار (Preserver Vessel) و بویلرهای دارای درز جوش برای نگهداری بخار آب استفاده می‌گردد.

شرافت با بیان اینکه در اولین مرحله، این محصول جدید و خاص برای استفادۀ داخل و ساخت داکت‌های احیا مستقیم فولاد مبارکه و چندین شرکت دیگر تولید و عرضه شده است، گفت: با دست‌یابی به دانش فنی تولید این ورق‌ها از این پس امکان تولید انبوه آن نیز میسر شد.

علیرضا مولوی‌زاده در پایان با تأکید بر اینکه تولید این ورق‌ها در فولاد مبارکه از واردات و خروج مبالغ قابل‌توجهی ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد، افزود: در صورت ثبت سفارش، امکان صادرات این ورق‌ها نیز امکان‌پذیر است.

وی در همین خصوص از همکاری واحدهای فولادسازی، نورد گرم، فروش و آزمایشگاه، برنامه‌ریزی، کنترل کیفی و کلیۀ واحدهای ذی‌ربط که این واحد و به بیان کامل‌تر، فولاد مبارکه را در دست‌یابی به اهداف خود یاری می‌کنند، تشکر و قدردانی کرد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه خبر داد:

چشم‌انداز روشن تولید

مختار بخشیان، معاون بهره‌برداری فــولاد مبارکه، از چشم‌انداز روشن تولیـــد در فـــولاد مــبارکه و بهره‌بــرداری حــداکثری از ظرفیت‌هـای تولیــد در ایـن شـرکت خبر داد.

وی گفت: شرکت فولاد مبارکه، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ فولاد کشور، در سال‌های اخیر همواره تلاش کرده با تولید محصولاتی متنوع و با ارزش افزودۀ بالا، در مسیر سودآوری و رشد اقتصادیِ هرچه بیشتر حرکت کند. این شرکت برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای رفع موانع موجود در مسیر توسعۀ صنعت فولاد و بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی خود انجام داده تا بتواند با رشد تولیداتش، نقشی اساسی در بازارهای بین‌المللی فولاد ایفا کند.

وی در این مصاحبه، سیاست‌های شرکت فولاد مبارکه برای بهبود نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌های تولیدی این شرکت را این‌چنین تشریح کرد: در راستای افزایش نرخ بهره‌برداری از ظرفیت صنعت فولاد کشور، سیاست‌های توسعه و تأمین پایدار مواد معدنی موردنیاز صنایع فولادسازی در بالادست، توازن ظرفیت زنجیرۀ تولید از سنگ‌آهن تا محصول و همچنین توانمندسازی صنایع پایین‌دستی از جمله اقداماتی است که باید در سطح کلان مورد توجه سیاست‌گذاران قرار گیرد. در سطح بنگاه‌ها نیز صنایع فولادساز می‌توانند با افزایش دانش، استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و ایجاد جذابیت برای مصرف‌کننده در مقایسه با رقبای خارجی، نرخ بهره‌برداری از فرایندهای تولید خود را به حداکثرِ مقدارِ ممکن برسانند. این شرکت به‌منظور بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی، سیاست‌های کلی زیر را سرلوحۀ اهداف خود قرار داده است:

 تأمین منابع پایدار معدنی و مدیریت یکپارچۀ تأمین کالاهای استراتژیک و اهرمی برای گروه؛توسعۀ بازارهای داخلی و افزایش صادرات؛ توسعۀ مشارکت‌های ارزش‌افزا با تولیدکنندگان زنجیرۀ ارزش؛ طراحی و توسعۀ محصولات جدید به‌منظور افزایش کمیت و کیفیت تولید؛ ارتقای زیرساخت‌های پشتیبانی فنی تولید؛ توسعۀ بومی‌سازی و حمایت از تولیدات کیفی داخلی.

در ادامۀ این سیاست‌ها، شرکت فولاد مبارکه با توسعۀ خط نورد گرم شمارۀ ۲، باعث تکمیل سبد محصولات نوردی از ضخامت ۰٫۱۸ تا ۲۵ میلی‌متر خواهد شد. این امر علاوه‌بر تأمین نیاز بازار داخل، کشور را از واردات بی‌نیاز می‌کند.

رویکردهایی برای بهبود نرخ بهره‌برداری

شرکت فولاد مبارکۀ اصفهان در ابتدا با بهبود زیرساخت‌هایی همچون توسعۀ تکنولوژی خطوط تولید متناسب با نقشۀ راه تکنولوژی، بهبود کارایی و مصارف فرایندهای تولید و سپس با افزایش کمیت و کیفیت تولید محصولات ویژه (تختال و نوردی) و خلق مشارکت‌های ارزش‌افزا با مصرف‌کنندگان، به این مهم دست یافته است. تکمیل زنجیرۀ تأمین، خرید معادن سنگ‌آهن، نصب و راه‌اندازی ماشین ریخته‌گری شمارۀ ۵، نصب و راه‌اندازی واحد گاززدایی، نصب و راه‌اندازی مگامدول‌ها، ارتقای سیستم‌های نرم‌افزاری و توسعۀ منابع انسانی از دیگر فعالیت‌های این شرکت در راستای رشد نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌های تولید است.

شرکت فولاد مبارکه، بر اساس تغییر نیاز بازار و به‌منظور پاسخ‌گویی حداکثری به آن و افزایش تنوع محصول، در زمینه‌های جدیدی مانند تولید محصولات لوازم خانگی شروع به فعالیت کرده و در این خصوص، نصب و راه‌اندازی خط تکمیلی ورق رنگی را در دستور کار دارد و ازآنجا ‌که حفاظت از محیط‌زیست در این شرکت از اهمیت بسیاری برخوردار است، با راه‌اندازی و بهره‌برداری از کوتینگ کابین در خط رنگی، موجب بهبود عملکرد زیست‌محیطی و افزایش سرعت خط شده است.

این شرکت در راستای افزایش بهره‌برداری از ظرفیت‌های تولید انواع ورق‌های گالوانیزه و قلع‌اندود، دو استراتژی را در دستور کار قرار داده است:

۱٫ به‌روزرسانی و توسعۀ خطوط سیکل تولید محصول گالوانیزه به‌منظور تولید محصولات جدید متناسب با تغییر نیاز بازار (برای نمونه، تغییر نیاز مصرفی صنایع خودروسازی از محصولات سرد به محصولات گالوانیزۀ خاص) و افزایش کیفیت محصولات قلع‌اندود به‌منظور تأمین مواد بسته‌بندی صنایع غذایی؛

۲٫ افزایش تولید چرخۀ گالوانیزه و قلع‌اندود (امکان‌سنجی افزایش سرعت و تدوین نقشۀ دانشی تجهیزات خطوط تولید).

سیاست‌گذاری مناسب، شاه‌کلید رفع موانع تولید

شرکت‌های معدنی در دهۀ گذشته، با ورود به حوزۀ فولادسازی، باعث از بین رفتن توازن جریان مواد در زنجیرۀ فولاد کشور شدند. با تدابیر شرکت فولاد مبارکۀ اصفهان در زمینۀ سرمایه‌گذاری در معادن و تکمیل زنجیرۀ تأمین در داخل گروه، نیازهای معدنی تا حدی مرتفع شد، اما خام‌فروشی‌های اخیر، به دلیل ارزآوری زیاد برای شرکت‌های بالادستی، مشکلاتی برای این شرکت ایجاد کرده است. وضع تعرفۀ واردات بر محصولات قابل‌تولید در داخل، بومی‌سازی، حمایت از صنایع پایین‌دستی و توسعۀ آن‌ها، تأمین منابع مالی موردنیاز صنایع مرتبط، تسهیل فروش محصولات فولادی در بازار و تسهیل صادرات تولیدات مازاد بر نیاز داخل از جمله سیاست‌هایی است که می‌تواند افزایش نرخ بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت تولید را در پی داشته باشد.

از آنجا ‌که ایران بزرگ‌ترین فولادساز منطقۀ خاورمیانه محسوب می‌شود، عدم دستیابی به صادرات ۲۱ میلیون تن فولاد، که در طرح جامع فولاد در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ نیز عنوان شده است، موجب از دست دادن بازارهای جهانی، به‌خصوص منطقۀ خاورمیانه خواهد شد و این از دست دادن بازار برای گروه فولاد مبارکه، که بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ فولاد کشور است، صدمات جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت.

مشوق‌های صادرات، تعرفه‌ها، تسهیلات و… را می‌توان از تمهیدات و مساعدت‌های دولتی‌ای دانست که در صورت اجرا، کمک شایانی در دستیابی به چشم‌انداز افق ۱۴۰۴ فولاد کشور خواهد کرد. شرکت فولاد مبارکه، در راستای تحقق این هدف ملی، اقداماتی نظیر انتقال دانش فنی به شرکت‌های تازه‌تأسیس، مشارکت در راه‌اندازی شرکت‌های در حال ساخت و ورود به حوزۀ صنایع معدنی به‌منظور تأمین پایدار مواد اولیه برای مواجهه با این ریسک را در برنامۀ استراتژیک خود قرار داده است.

با ثبت رکوردهای جدید در ناحیۀ نورد سرد فولاد مبارکه صورت گرفت؛

افزایش ۲۵۰ درصدی تولید محصولات ویژه در واحد باکس آنیلینگ شمارۀ ۲

کارکنان بلندهمت و توانمند ناحیۀ نورد سرد فولاد مبارکه علی‌رغم مشکلات و محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و تحریم‌ها، در سال جهش تولید با ثبت رکوردهای جدید ماهانه و روزانه حماسه آفریدند.

محسن استکی، مدیر محصولات سرد شرکت فولاد مبارکه، ضمن اعلام این خبر گفت: این رکوردها در واحدهای اسیدشویی و آنیلینگ نورد سرد و با انجام پروژه‌های بهبود در برنامه‌ریزی و تعمیرات، افزایش بهره‌وری تمامی واحدهای نورد سرد و حمایت و پشتیبانی سایر واحدهای مرتبط حاصل شد که شایستۀ قدردانی است.

کسب رکورد روزانۀ تولید در واحد اسیدشویی شمارۀ ۲ ناحیه نورد سرد در شهریورماه

محمد مـهشید، رئیـــس خط اسیــدشویـی شــمارۀ ۲ ناحیۀ نورد سرد

رکورد روزانۀ تولید واحد اسیدشویی شمارۀ ۲ در ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹ به میزان ۵ هزار و ۱۲۰ تن به ثبت رسید. این در حالی است که رکورد قبلی این واحد مربوط به ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ و به میزان ۴ هزار و ۹۳۵ تن بود.

واحد اسیدشویی اولین واحد نورد سرد است که کلاف‌ها را از ناحیۀ نورد گرم دریافت می‌کند. در این واحد به‌منظور حذف لایه‌های اکسیدی موجود در سطوح ورق‌ها که در درجه حرارت‌های بالا در حین نورد، در اثر مجاورت با اکسیژن هوا به‌صورت Fe2O3 و Feo تشکیل می‌شود، از اسیدشویی ورق با اسیدکلریدریک استفاده می‌شود. پس از تکمیل فرایند اسیدشویی، درصدی از محصول به فروش می‌رسد و بخش عمدۀ آن جهت ادامۀ فرایند به خطوط نورد منتقل می‌شود.

کسب رکورد ماهانه تولید در واحد آنیلینگ شمارۀ ۲ ناحیه نورد سرد

اکبــــر نادری رئیـــس واحـــــد باکـــــس آنیـــلیــــنگ و شست‌وشوی الکترولیتی:

در شرایط تحریم که کشور در واردات محصولات ویژه با محدودیت و ممنوعیت مواجه شد، تلاشگران خطوط آنیلینگ و شست‌وشوی الکترولیتی ناحیۀ نورد سرد (واحد آنیلینگ شمارۀ ۲) با ۲۵۰ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رکورد جدیدی در تولید محصولات ویژه دست یافتند. تولید محصولات ویژه در این واحد در مردادماه ۱۳۹۹ با افزایش ۲۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۱ هزار و ۳۸۶ تن رسید. این در حالی است که در کنار تولید محصولات ویژۀ بیشتر، برنامۀ تولید کل ماه نیز به میزان ۴۸ هزار تن محقق شد.

گفتنی است تولید محصولات ویژه در مردادماه سال ۱۳۹۸ معادل ۶ هزار و ۱۰۰ تن و میزان تولید کل آن در ماه مذکور ۳۳ هزار تن بود. این افزایش قابل‌ملاحظۀ تولید نشان می‌دهد در شرکت فولاد مبارکه گام مهمی در تولید محصولات ویژه در سال جهش تولید برداشته شده است.

واحد شست‌وشوی الکترولیتی همچنین موفق شده با تلاش‌های کارکنان این واحد، مواد مصرفی در خط شست‌وشوی الکترولیتی را بازیافت و به پروسۀ تولید بازگرداند؛ بنابراین در زمینۀ مصرف بهینۀ مواد شوینده در خط شست‌وشو نیز رکورد جدیدی به ثبت رسید.

 محسن استکی مدیر محصولات سرد شرکت فولاد مبارکه در خاتمه از حمایت صمیمانۀ مدیریت ناحیۀ نورد سرد، همکاری گروه فنی تولید و تعمیرات، واحد برنامه‌ریزی تولید نورد سرد و دیگر واحدهایی که در کسب این افتخارات همت گماردند، تشکر و اظهار امیدواری کرد تا پایان سالِ جهش تولید، بهبودها و رکوردهای درخشان‌تری در این ناحیه محقق گردد.

مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه عنوان کرد:

ضرورت حذف دلالان از چرخۀ مواد اولیه

مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه مدیریت کسری مواد اولیه، استخراج حداکثری از همۀ واحدهای معدنی به‌صورت ماهانه توسط وزارت صمت و حذف دلالان از چرخۀ مواد اولیه را بهترین راهکارهای جبران کسری کنسانتره و گندله عنوان کرد و گفت: در همین راستا شناسایی و اکتشاف معادن سنگ‌آهن در دستور کار فولاد مبارکه است.

رضا حیدری افزود: فولاد مبارکه در سال ۹۹ سال «جهش تولید» را به معنای واقعی با جهش تولید آغاز کرد و علی‌رغم همۀ مشکلاتی که در تأمین مواد اولیه، از جمله کسری کنسانتره و گندله، گریبانگیر این شرکت بود، خوشبختانه از ابتدای سال تاکنون رکوردهای خوبی در تولید کسب کرده است.

واحدهای تولیدی تنها محصولات خود را به زنجیرۀ فولاد عرضه کنند

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال درخصوص قیمت‌گذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی بین کارشناسان اختلاف وجود داشت و شرکت‌های معدنی انتظار داشتند امسال ضرایب مصوب وزارت صمت برای کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی افزایش پیدا کند، افزود: فولادسازان مدعی بودند که با توجه به استخراج ضرایب بر اساس تحلیل‌ها و نظرات کارشناسی و افزایش قابل‌توجه قیمت شمش، نیازی به افزایش ضرایب وجود ندارد. خوشبختانه با توجه به فرصتی که وزارت صمت برای کارشناسان مهیا کرد، فعلا افزایش ضرایب از دستور کار وزارت صمت خارج شده است.

حیدری تأکید کرد:در سال جاری باید هریک از واحدهای تولیدی تنها محصولات خود را به زنجیرۀ فولاد عرضه کند تا از ورود مجدد دلال‌ها به خرید کنسانتره و گندله جلوگیری شود و قیمت صادراتی واحدهای معدنی بعد از کسر هزینه‌های حمل‌ونقل داخلی، هزینه‌های انباری و پِرت، قطعا با قیمت کنسانتره و گندله با مدل سرمایه‌گذاری انطباق خواهد داشت.

 در حال بررسی پهنه‌های معدنی موجود در کشور هستیم

مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه همچنین به رویکرد شرکت‌های معدنی در سال‌های اخیر و سرمایه‌گذاری آن‌ها در حوزۀ پایین‌دستی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شرکت‌های معدنی به‌جای اکتشاف بیشتر و توسعۀ معادن خود به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پایین‌دستی روی آوردند، فولاد مبارکه ناچار شد از سال گذشته وارد حوزۀ معدن شود. در حال حاضر همکاران ما در معاونت معدنی فولاد مبارکه در حال بررسی پهنه‌های موجود در کشورند تا بتوانند با شناسایی و اکتشاف معادن سنگ‌آهن بخشی از کسری مواد اولیۀ فولاد مبارکه را تأمین کنند.

 راهکار مدیریت کسری مواد اولیه، استخراج تولید همۀ واحدهای معدنی توسط وزارت صمت است

حیدری همچنین به ارائۀ راهکاری اساسی برای مدیریت کسری مواد اولیه اشاره کرد و گفت: پیشنهاد ما برای مدیریت کسری مواد اولیۀ شرکت‌های فولادساز این است که تولید همۀ واحدهای معدنی توسط وزارت صمت به‌صورت ماهانه استخراج شود و خریداران واحدهای معدنی نیز به‌صورت شفاف معرفی شوند.

وی تصریح کرد: اگر این‌گونه شود، قطعا تولیدکنندگان کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی محصولات خود را فقط به فولادسازها خواهند فروخت و دست دلال‌ها و واسطه‌ها از این بازار کوتاه می‌شود. با این اتفاق قطعا کسری مواد در داخل کشور جبران می‌شود و کنترل قیمت‌ها توسط وزارت صمت نیز میسر خواهد شد.

مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه دربارۀ راهکار مدیریت هزینه در شرکت‌های فولادسازی اظهار داشت: اگر شرکت‌های فولادساز بتوانند در خرید کالاهای اساسی با همدیگر هماهنگ شوند، قطعا هزینه و زمان تأمین کالا کاهش زیادی پیدا می‌کند. در خصوص بومی‌سازی و تأمین داخلی اقلام وارداتی باید تجارب به اشتراک گذاشته شود. به‌عنوان‌مثال، تجارب فولاد مبارکه در بومی‌سازی وایرهای مغزدار و ساخت «کافی و کازی» موردنیاز خط تولید که پیش ‌از این از خارج از کشور تأمین می‌شد، به اشتراک گذاشته شود.

حیدری در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه همچنان مشکل کسری مواد اولیه شامل کنسانتره و گندله پابرجاست اظهار داشت: علی‌رغم همۀ مشکلات در سال جدید هر روز رکوردهای بیشتری در عرصۀ تولید در این شرکت به ثبت رسیده است.

بهینه‌سازی کورۀ شمارۀ ۷ ناحیۀ فولادسازی

بهینه‌سازی کورۀ شمارۀ ۷ ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه با کیفیت مطلوب و ضریب ایمنی بالا انجام شد.

رئیس مرکز تعمیرات مکانیک با اعلام این خبر و با بیان اینکه پروژه‌های بهینه‌سازی باعث بهبود و افزایش بهره‌وری شرکت می‌شوند، گفت: تولید مستمر و کسب رکوردها میسر نمی‌شود، مگر به همت و تلاش شبانه‌روزی همکاران تعمیرات، تولید و کلیۀ واحدهای سازمان و اجرای پروژه‌های بهبود.

به گفتۀ حمیدرضا بَذار، یکی از پروژه‌های تعمیراتی سنگین از لحاظ حجم نیروی انسانی، قطعات، مکانیسم و ابزارآلات، کورۀ شمارۀ ۷ واحد فولادسازی در مردادماه بوده است. این پروژۀ تعمیراتی در سال ۹۹ علی‌رغم شرایط خاص بیماری کرونا، با صرف بیش از ۲۵ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی، ظرف مدت ۱۳ روز به‌صورت ۲۴ ساعته و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بالاترین سطح ایمنی و با کیفیت هرچه تمام‌تر انجام شد.

 داود زمانی سرپرست مرکز تعمیرات ساختمانی نیز در تشریح این پروژه گفت: فعالیت‌های این پروژۀ مهم در دو حوزۀ مکانیکی و ساختمانی اجرا شد. فعالیت‌های مکانیکی شامل مونتاژ و دمونتاژ شِل سقف، زانو اِلبو، اِچ بیم‌های راکر، مین بیم، سیلندرهای تیلت، راکر و پلت‌فرم‌ها می‌شد و فعالیت‌های ساختمانی شامل تعویض تیرهای سازۀ مرکب، پلتفرم‌های جلوی کوره، تعویض ورق و تیر سقف کاذب، اصلاح گروت بیس و بولت‌های سیلندر تیلت، نصب اسلب عمودی جلوی سکوی سرباره و … بود که با اقدامات انجام‌شده، این پروژۀ مهم تعمیراتی، ایمن، با کیفیت و زودتر از موعد مقرر جهت تست و راه‌اندازی تحویل واحد فولادسازی شد.

وی در خاتمه از حمایت‌های مدیریت‌های تعمیرات مرکزی، فولادسازی و ریخته‌گری و زحمات همۀ همکاران تعمیرات مرکزی و واحد فولادسازی که در اجرا و نظارت به بهترین شکل ممکن عمل کردند و همچنین از همکاری سایر واحدها از جمله حمل‌ونقل، خدمات عمومی و حفاظت فیزیکی قدردانی کرد.

 22شهریور سالروز افتتاح واحد ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه

۲۲ شهریور ماه سالروز افتتاح واحد ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه است

علیرضا گندمکار، رئیس واحد گالوانیزه و ورق رنگی :

ورق رنگی از چه ویژگی‌هایی برخوردار است؟

امروزه استفاده از محصولات پوشش‌دار در صنعت افزایش یافته که یکی از دلایل مهم آن، ممانعت از تأثیر محیط و عدم تخریب و خوردگی فلز و در نتیجه افزایش عمر ورق و همچنین بهبود خواص زیبایی‌شناختی آن است. از مزایای خط ورق رنگی قابلیت تولید ورق لمینیت جهت تولید لوازم خانگی و دکوراتیو و ورق embossed (نقش‌دار)است. در مرحلۀ نهایی، ورق توسط کنترل کیفی مورد بازرسی قرار می‌گیرد و روی آن فیلم محافظ اعمال می‌شود.

اساسا محصولات پوشش‌داری که در فولاد مبارکه تولید می‌شوند کدام‌اند؟

محصولات پوشش‌دار شرکت فولاد مبارکه شامل ورق قلع اندود، ورق گالوانیزه و ورق رنگی است که خط تولید ورق رنگی با ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار تن در سال توسط شرکت C.M.I طراحی و نصب و با همکاری کارکنان شرکت در ۲۲ شهریور سال ۸۲ به بهره‌برداری رسید. در ابتدای مسیر تولید، با توجه به عدم شناخت کافی از مزایای استفاده از این محصول در بازار و مشکلات ابتدایی، میزان تولید خط
 2 تا ۵ هزار تن در ماه بود و این عدد در حال حاضر به حدود ۱۱ هزار تن در ماه رسیده است. واحد ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه از ابتدای راه‌اندازی تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۷۵ هزار تن محصول را روانۀ بازار مصرف کرده است.

قــــــدری در خــــصوص قابلیــت‌های این خــط تــولیــد و آخرین دستاوردهای کارکنان آن توضیح دهید.

طراحی اولیۀ این خط، تولید محصولات ساختمانی بوده است. در راستای توسعۀ خط و تولید محصولات جدید و لوازم خانگی و دکوراتیو، واحد ورق رنگی پس از اضافه کردن تجهیزات تکمیلی و انجام پروژه‌های متعددی از قبیل نصب ضخامت‌سنج آنلاین و Coating Cabin، ایجاد یا اصلاح خطوط پشتیبان و انبار، اقدام جهت نصب خط Recoiling و تکمیلی در کنار خط رنگی موجود و …، در سال گذشته موفق به تولید محصول جدید لوازم خانگی گردید که هم‌اکنون جزو سفارش‌های تولید این واحد است.

سخن آخر

ضمن قدردانی از زحمات همۀ همکارانی که از ابتدای راه‌اندازی این خط تاکنون در این عرصه نقش‌آفرینی کردند، امیدوارم روند روبه‌رشد و موفقیت‌های واحد ورق رنگی تداوم داشته باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

فروردین ۵, ۱۴۰۲

امضای تفاهم نامه راه‌اندازی مرکز کارآفرینی و نوآوری مواد معدنی


اطلاعات بیشتر
فروردین ۵, ۱۴۰۲

مهندس مرتضی علی‌اکبری، مدیرعامل شرکت “تجلی توسعه معادن و فلزات” در گفت‌وگوی تصویری با گروه رسانه‌ای پردازش خواستار شد: لزوم لحاظ‌ شدن ارزش‌ذاتی معادن در صورت‌های مالی شرکت‌های معدنی


اطلاعات بیشتر
فروردین ۳, ۱۴۰۲

دیدار نوروزی مدیر عامل چادرملو


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز