LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مدیرعامل شرکت مس موفق به کسب گواهی‌نامه ۵ ستاره «پیشروان بهره‌وری» شد
آبان ۱۸, ۱۳۹۹
تعلیق فعالیت واحد ذوب مس کمپانی «زی جین» در صربستان به‌منظور کاهش انتشار SO2
آبان ۱۸, ۱۳۹۹
نمایش همه

افزايش تقاضاى فولاد چين معادل كل توليد فولاد ايران !

آبان ۱۸, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • تقاضای فولاد

توسعه زيرساخت هاى پكن، تقاضاى فولاد را ۳۳ ميليون تن افزايش مى دهد

افزايش تقاضاى فولاد چين معادل كل توليد فولاد ايران !

اعلام سرمایه‌گذاری‌های زیرساختاری چین، محاسبه تأثیرات احتمالی آنها بر تقاضای فولاد را پیچیده ساخته است. تیم پژوهشی فست‌مارکتس، با نگاهی دقیق به طرح‌ها و برنامه‌های ملی و استانی، پیش‌بینی‌ها خود را ارایه می‌کند.

ماهنامه تخصصی پردازش: به عنوان بخشی الزامی از طرح بهبود چین پس از همه‌گیری ویروس کرونا، انتظار می‌رود بودجه زیرساختی چین که چهار تریلیون یوان آن باعث نجات اقتصاد چین در رکود جهانی سال ۲۰۰۸ شد، امسال نیز مجدداً باعث نجات بازارها شود. این طرح‌های زیرساختی که در مراحل مختلف اعلام شده‌اند، نمایانگر خصوصیات متفاوت، انتظارات بازار و تأثیرگذاری بر تقاضای فولاد هستند.

مرحله ۱: ژانویه ـ فوریه ۲۰۲۰

در چین، همه‌گیری ویروس کرونا تأثیر عمده‌ای بر بازار فولاد این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه سال‌جاری داشت. طرح‌های مرسوم زیرساختی در این دوره شتاب گرفتند. تا اول مارس، مجموع سرمایه‌گذاری ۳۴ تریلیون یوان (چهار تریلیون و ۷۸۰ میلیارد دلار) در ۱۳ استان دربرگیرنده ۱۰ هزار و ۳۲۶ پروژه است که پنج تریلیون و ۳۰۰ میلیارد یوان (۷۶۰ میلیارد دلار) آن مختص سال ۲۰۲۰ و مابقی آن برای افقی بلندمدت است.

به استثنای استان‌های “یونان” (Yunnan) و “سیچوان” (Sichuan)، ۲۹ استان دیگر، اهداف سرمایه‌گذاری خود را برای آینده اعلام کرده‌اند. اگرچه این طرح‌ها نمایانگر امیدواری‌هایی برای صنعت فولاد و صنایع مرتبط با آن هستند که در ابتدای سال وضعیت آنها انقباضی‌تر از حالت عادی بود اما تحقیقات نشانگر استحکام چندان زیادی در پشت این طرح‌ها وجود ندارد. بر عکس، علایمی دال بر انقباض در فعالیت‌ها از طریق مقایسه با سال‌های پیش وجود دارد:

  • مجموع طرح‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت چندان بلندپروازانه نیست (بیش از نیمی از استان‌ها سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت (سال۲۰۲۰) و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت (پس از سال۲۰۲۰) را کاهش داده‌اند). استان “شانکسی” (Shaanxi) بودجه خود را ۶۰۰ میلیارد یوان (۸۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار) کاهش داده که ۴/۱۵ درصد کمتر از مجموع طرح‌های سرمایه‌گذاری کوتاه و بلندمدت اعلام شده در سال ۲۰۱۹ بوده است. استان یونان نیز بودجه خود را ۵۰۰ میلیارد یوان (۷۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار) کاهش داد در حالی‌که دو استان سیچوان و “هیبی” (Hebei) طرح‌های سرمایه‌گذاری خود را بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان (۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار) کاهش دادند.
  • البته اهداف سرمایه‌گذاری سال ۲۰۲۰ رشد کرده بودند: هدف حرکت رو به جلوی سرمایه‌گذاری بلندمدت است. ۱۴ استان شامل “هنان” (Henan)، “گوانگ‌دونگ” (Guangdong) و سیچوان سرمایه‌گذاری‌های خود در سال ۲۰۲۰ را در مقایسه با سال ۲۰۱۹، به میزان ۴/۲۵ درصد افزایش داده‌اند. تنها چهار استان طرح‌های سرمایه‌گذاری سال ۲۰۲۰ خود را کاهش داده‌اند.
  • تعداد پروژه‌های زیرساختی در سال ۲۰۲۰ نشانگر اندکی افزایش است که نشان می‌دهد طرح‌های سرمایه‌گذاری در راستای حل مسئله جاری ضعف تقاضا هستند.

مقایسه رشد سالانه در ماه مه

ویژگی دوم طرح‌های توسعه زیرساختاری در مرحله یک، آن است که اکثر سرمایه‌گذاری‌ها برای زیرساخت‌های مرسوم هستند مانند جاده، راه‌آهن و بنادر.

 از ۴۷۰ میلیارد یوان (۶۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیارد دلار) تخصیص یافته به ۳۹ پروژه کلیدی در ژانویه و فوریه، ۴۴۳ میلیارد یوان (۶۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار) مختص پروژه‌های حمل و نقل هستند. سهم پروژه‌های حمل و نقل شهری، راه‌آهن، جاده، فرودگاه و آب‌راه‌ها و هم‌چنین محیط‌زیست به ترتیب عبارت است از ۳۱، ۲۶، ۱۷، ۲۰ و ۶ درصد.

عبارت «زیرساخت جدید» در گزارش کاری دولت چین در سال ۲۰۱۹ درج شده اما در آن زمان هیچ تعریف رسمی از آن ارایه نگردید. هنوز هم برخی تحلیلگران آن را یک عبارت اغراق‌آمیز در سرمایه‌گذاری می‌دانند و بر اساس اعلام پایگاه داده پروژه‌های مشارکت عمومی و خصوصی، حداکثر میزان آنها ۲۰ درصد یا ۱۷ تریلیون ۶۰۰ میلیارد یوان (دو تریلیون و ۴۹۰ میلیارد دلار) در طرح‌های بلند استان‌ها است.

از این‌رو، شرکت‌کنندگان در بازار فولاد فکر می‌کنند که دولت از پروژه‌های زیرساختاری مرسوم به عنوان ابزار اصلی برای تهییج اقتصاد با میزان کمی زیرساخت‌های جدید استفاده می‌کنند. البته، از آن جا که جنبه تأمین مالی هنوز دارای محدودیت‌های زیادی به دلیل کندی ازسرگیری فعالیت‌ها به دنبال همه‌گیری کووید ۱۹ است اما مجموع رشد بودجه زیرساختی در سال جاری تنها ۸ درصد است.

ادامه این مقاله را می‌توانید در اطلاع‌رسانی‌های آینده ماهنامه تخصصی پردازش بخوانید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

مرداد ۲۳, ۱۴۰۱

مهندس ایرج رخصتی : ذوب آهن اصفهان در ۶ ماه گذشته ۱۲ محصول جدید تولید کرده است


اطلاعات بیشتر
مرداد ۲۳, ۱۴۰۱

مدیرعامل فولاد مبارکه در کارگاه طراحی مدل کسب و کار “ومعادن” مطرح کرد: فولاد مبارکه؛ شرکتی مسئولیت‌پذیر برای خلق آینده‌ای بهتر/ پایداری صنایع خودروسازی و لوازم خانگی مرهون صنعت فولاد کشور است


اطلاعات بیشتر
مرداد ۲۳, ۱۴۰۱

اجرای موفقیت‌آمیز ابَرپروژه ساخت و نصب تیركرین‌های ۳۷ متری واحد ۲۸


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز